fbpx

Je bekijkt de reis:Contraviesa Trektocht Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht rijd je door de Contraviesa bergen tussen de Sierra Nevada en de Middellandse Zee. Omdat je vlakbij de kust bent is het klimaat in het voor- en najaar erg mild. In dit gebied vind je veel boomgaarden. Er is hier jarenlang nauwelijks iets veranderd, op veel boerderijen worden muilezels en ossen gebruikt om te ploegen. Het terrein is erg afwisselend, met bossen, rivieren en prachtige valleien. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de bergen!

Contraviesa Trektocht Spanje

  • Fantastische uitzichten
  • Veel rijden
  • Afwisselende natuur
  • Kleine groepen
Inbegrepen: transfer, accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8, water en wijn bij de lunch, twee glazen frisdrank, bier of wijn bij het diner, Engelstalige gids, paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, fooien, andere drankjes en persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1850,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het guesthouse gebracht. De accommodatie van vannacht ligt in het dorpje Bubion. Hier heb je tijd om te ontspannen voor het tijd is voor het diner. Je bespreekt de plannen voor de rest van de week met de groep.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt wordt je naar de stallen gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt vandaag in de omgeving van de stallen, zodat je rustig aan je paard kunt wennen. De route gaat over een smal pad door de zomerweides naar de bossen van het nationale park. Hier zijn stukjes waar je kunt galopperen.

Je rijdt verder door het bos naar een bergrug op 2100 meter hoogte. Hier stop je voor een picknicklunch. Bij helder weer kun je vanaf hier Afrika zien! ’s Middags daal je af door de bossen en velden terug naar de stallen. Je wordt teruggebracht naar het guesthouse en dineert in een restaurant. Je zit ongeveer 6 uur in het zadel.

Dag 3 – Klimmen

Vandaag rijd je naar Trevelez, het hoogstgelegen dorp van Spanje op 1486 meter.

Het pad gaat door de bossen, boomgaarden en naar de sfeervolle dorpjes Pitres en Portugos. In de dorpen en op afdalingen moet je een stukje naast je paard lopen. Je moet ook een klein stukje over een autoweg rijden. Daarna gaat de rit verder via kleine boerderijen naar de picknickplek in het bos.

’s Middags rijd je over paden die geschikt zijn om stukjes te galopperen. Dit deel van de route gaat door de bergen en je hebt een prachtig uitzicht onderweg. Er is één stukje waar een deel van het pad weggezakt is. Hier moet je met je paard aan de hand naar beneden en weer omhoog lopen, het is geen lang stuk maar wel erg steil. Als je het spannend vindt kan de gids je paard meenemen en loop jij zelf naar beneden en weer omhoog.

Het laatste stukje naar het dorp moet je ook naast je paard lopen (ongeveer 15 minuten). Je logeert in een hotel in Trevelez en dineert bij een restaurant in de buurt. De rit is ongeveer vijf tot zes uur.

Dag 4 – Spectaculair uitzicht!

De trektocht gaat verder naar het dorp Berchules. Je loopt ongeveer 10 minuten met je paard naar een drinkplek. Daarna stap je in het zadel voor de rit naar de rivier. Je steekt de rivier over en rijdt over een eeuwenoud pad langs een irrigatiekanaal. Het pad gaat verder door de bossen en open velden.

Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de kust van Almeria en de Contraviesa bergen. Onderweg stop je voor een picknicklunch. Daarna ga je verder over een zandpad. Het laatste stukje naar het dorp loop je naast je paard, ongeveer 15 minuten. Je logeert vannacht in een hotel. Je zit ongeveer 6 uur in het zadel.

Dag 5 – Valleien en rivieren

Je stapt in het zadel voor de volgende rit. Vandaag rijd je in de omgeving van Berchules. De route brengt je door de uitlopers van de Contraviesa bergen. Het terrein is erg afwisselend. Je loopt eerst met je paard naar de rivier (ongeveer 15 minuten). Hier stap je op en volg je een pad door de boomgaarden naar het dorpje Narila. Na een flinke klim wordt het terrein veel droger.

Je rijdt langs rozemarijn en tijm struiken, amandel- en vijgenbomen. Via het dorpje Golgo kom je in de vallei uit waar je stopt voor de lunch. ’s Middags rijd je verder door de vallei naar de droge rivierbedding waar je stukjes kunt galopperen. Je steekt de rivier over en rijd door de boomgaarden terug naar het dorp, waar je in hetzelfde hotel overnacht als gister. De rit is vandaag ongeveer 6-7 uur.

Dag 6 – De Contraviesa

Er staat een kortere rit gepland door de Contraviesa. De route gaat langs de Cadiar rivier. Na ongeveer 20 minuten rijd je via een steile weg omhoog langs amandel- en vijgenboomgaarden. Op het hogere deel van de heuvels kom je langs wijngaarden (hoogte ongeveer 1500 meter).

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Alpujarras en de hoge bergen van de Sierra Nevada. Je stopt voor een picknick lunch tussen de amandelbomen. Daarna rijd je verder naar het hotel voor vannacht. Je logeert tussen de boomgaarden. Je brengt ongeveer 5 uur in het zadel door.

Dag 7 – Romeinse wegen

Op de laatste rijdag ga je via een andere weg terug naar de stallen in Bubion. Het is een flinke klim voor de paarden! Je steekt de Guadalefao rivier over en rijdt via een steil pad naar de dorpjes Lobras en Timar. Vanaf hier moet je een stuk over een verharde weg rijden. Daarna daal je via een oude Romeinse weg af in het spectaculaire Trevelez ravijn.

Hier moet je ongeveer 30 minuten naast je paard lopen. Bij de brug stap je weer op je paard en ga je verder naar de lunchplek in Portugos. ’s Middags volg je een zandpad naar Bubion. Bij de stallen neem je afscheid van je paard. Daarna wordt je naar het guesthouse gebracht. Je dineert bij een restaurant in het dorp.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Je wordt teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van dit ras. De gidsen kennen hun paarden erg goed en doen er alles aan om een paard te zoeken dat past bij jouw wensen. Ze hebben enorm veel passie voor hun paarden en zorgen erg goed voor ze.

De paarden zijn goed getraind en gewend aan het ruige terrein in de bergen. Je rijdt met Engelse zadels en je hebt zadeltassen om een waterfles, kleine spullen en een extra jas in te doen. De paarden worden door de
gidsen opgezadeld maar je kunt zelf het hoofdstel indoen.

Na het rijden kun je je paard zelf afzadelen en afspoelen. Omdat je in de bergen rijdt wordt er veel gestapt maar er is bijna iedere dag een plek waar je één of meerdere stukjes kunt galopperen. Op de laatste rijdag wordt er alleen gestapt. Er worden geen langere stukken in rengalop gereden.

Accommodatie

Op deze trektocht verblijf je in verschillende accommodaties. De eerste twee nachten en de laatste nacht logeer je in een guesthouse in Bubion, een comfortabel guesthouse met tweepersoonskamers met badkamer en-suite. Er zijn ook éénpersoonskamers beschikbaar en er is één kamer voor drie personen. Verder is er een gezamenlijke woonkamer en terras. Er zijn geen andere gasten, alleen ruiters die meedoen aan deze paardenreis.

De derde nacht slaap je in een hotel in Trevelez, de vierde en vijfde nachten logeer je in een hotel in Berchules en de zesde nacht in een hotel in Cadiar. Het zijn familiehotels met ruime één- of tweepersoonskamers. Het guesthouse en de hotels hebben een ontbijtbuffet met brood, vlees, kaas, jam, yoghurt, muesli, fruit, sap, koffie en thee. Van juni t/m september is het zwembad open bij de hotels in Trevelez en Berchules.

De lunch is een picknick tijdens de trektocht. Het eten neem je in de zadeltassen mee. Er is brood, salade, kaas, vlees, een bijgerecht zoals omelet, kip, gehaktballetjes, water en wijn. Je dineert in restaurants in de dorpjes waar je logeert of in het hotel. Soms kun je van de kaart bestellen, soms worden er meerdere gerechten besteld die je met z’n allen kunt delen. Je eet bijvoorbeeld salade, soep, vlees, vis en een toetje. Er zijn ook vegetarische opties maar voor veganisten is deze reis niet zo geschikt.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 75 kg (90 kg voor vergevorderde ruiters)

Transferpunt: vliegveld Malaga

Transfertijden: er zijn vaste tijden voor de transfer. De transfer vertrekt op dag 1 om 17 uur, boek een vlucht die voor 16 uur land. Je komt op de laatste dag rond 10 uur terug op het vliegveld. Boek dus een vlucht die na 12 uur vertrekt.

Let op: het is ongeveer 2 uur rijden. Een deel van de route gaat door de bergen dus als je snel wagenziek wordt raden we aan om hier medicatie voor mee te nemen!

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen beheersen in open terrein en niet onzeker zijn. Je rijdt soms over smalle paden in de bergen dus deze reis is niet geschikt voor ruiters met hoogtevrees. Verder moet je fit zijn omdat je soms stukken naast je paard omhoog en omlaag moet lopen. Draag goede (wandel)schoenen!

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom als ze regelmatig rijden (meerdere keren per week).

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 8 ruiters

Goed om te weten: soms moet je een stuk naast je paard lopen bij een steile afdaling of een stukje klimmen op een rotsachtig pad. Omdat je in de bergen bent (boven 1600 meter), raak je sneller buiten adem dus een goede conditie is belangrijk.

Let op: je moet zonder hulp kunnen opstappen maar er zijn altijd stenen of boomstronken om als opstapje te gebruiken.

Let op: tijdens de trektocht heb je mogelijk niet overal bereik. In het guesthouse is geen wifi. Je kunt in Spanje je databundel gebruiken. De hotels waar je logeert hebben wel wifi.

Verder: bij de stallen is geen toilet.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.