fbpx
>

Ranchvakantie in Canada

Xiang ging op ranchvakantie in Canada, ze genoot van de prachtige omgeving, fijne paarden en lieve mensen! Hier lees je haar reisverslag.

Dit jaar werd ik 22, wat een geluksgetal is. Ik heb altijd gezegd dat ik dan iets bijzonders wilde doen en een soloreis naar Noord Amerika is altijd een droom voor me geweest. Toen Centaur Trails op mijn pad kwam wist ik: ik ga hun ranchvakantie naar Canada maken! Omdat mijn vliegticket heel duur was vond ik het zonde om het programma maar een week te volgen, dus heb ik met de goede hulp van Aly kunnen verlengen naar 2 weken!

Ik heb nooit profesioneel paard gereden, en in de afgelopen 8 jaar niet eens een paard aangeraakt. Maar ik heb ze altijd prachtig gevonden en ben fan van country, deze ranchvakantie had dus alles! Er werden 2 ritten van 2 uur per dag gemaakt in de ochtend en middag. Er zijn 105 paarden waarvan er ongeveer 75 gebruikt worden voor de gasten. Als je een paard had gereden die je fijn vond kon je die opnieuw aanvragen op de lijst. Meestal kreeg je die dan, tenzij een andere gast eerder was met opgeven of het paard geschikter was voor een ander. Ook kon je je opgeven voor wrangler’s choice, wat betekende dat de wrangler een paard voor jou koos. Dit deed ik vaak omdat ik er wel 2 weken was! Ik wilde zoveel mogelijk paarden proberen en ik denk dat ik op zeker 15 verschillende heb gereden! Mijn favoriete paard was Sarge, het grootste paard van de ranch. Helaas heb ik hem maar 1 keer kunnen rijden omdat Sarge vooral gebruikt werd voor lange/grote mannen. Maar ik zal hem nooit vergeten!

Er zijn 3 niveaus voor de ritten. Het zijn allemaal voornamelijk stapritten omdat je veel stijgt en daalt met je paard en dit is heel zwaar voor ze! Op vlakke stukken kon je wat draven en galopperen. Je kon merken dat de paarden goed getraind en sterk zijn. Omdat er zoveel verschillende paarden waren was er voor ieder wat wils. Er waren vaste routes die je reed en je kon je favoriete routes aangeven. Mijn favoriet was de cottonwood meadow, hier waren prachtige herstkleuren te zien ondanks de extreme warmte voor oktober, oplopend tot soms wel 30 graden! Kamloops BC heeft bijna een woestijnklimaat. Gelukkig waren de ochtenden lekker fris en aan het begin van de avond koelde het al snel af! Het zwembad gaat namelijk dicht in september (omdat het normaal dan koud wordt).

Het eten was echt geweldig! Je had een ontbijtbuffet en lunch en diner werden opgeschept als het druk was (in de weekenden meestal zo’n 40/45 gasten) en als het rustig was (doordeweeks) werd het geserveerd. Je kon altijd voor meerdere rondes gaan, en omdat het eten zo lekker was deden de meesten dat ook. Het verblijf was ook heerlijk, het zijn allemaal rustieke cabins dus je hoort gekraak, maar dat vond ik juist wel wat hebben. Ik had een 4 persoonskamer voor mij alleen met het mooiste uitzicht, dus dat voelde heel luxe!

Hoogtepunten (teveel): 
– Thanksgiving diner (in Canada is het eerder Thanksgiving dan in de VS)
– Zaterdagavond was line dancing avond met een demo. Ik heb het geprobeerd maar kon er helemaal niks van, het is echt veel lastiger dan het lijkt!
– De dagelijkse jingle, dan lopen alle paarden langs het verblijf naar de weide.
– Een beer gespot tijdens 2 ritten!
– Alien airstrip, een route waarbij je ongeveer in 3 min een vlakke baan in rengalop doet
– Het personeel en de gasten! Iedereen was zo ontzettend aardig en geïnteresseerd. De wranglers waren allemaal meiden van mijn leeftijd (20-30) en kwamen overal ter wereld vandaan. Superleuke meiden!

De gasten (van alle leeftijden: 0-80+) kwamen voor 90% uit Vancouver, wat mooi uitkwam omdat ik na de ranchvakantie nog een week in Vancouver bleef. De gastvrijheid overviel me en ik moest wennen aan hoe aardig en open de Canadezen waren. Ik heb ontelbaar veel tips gekregen wat te doen in Vancouver, van veel gasten nummers gehad zodat ik ze altijd kon bereiken, mocht er wat zijn. Er was een familie met wie ik maar 2/3 dagen ben opgetrokken, maar het erg goed mee kon vinden. Zij woonden 30 minuten vanaf mijn hostel in Vancouver. Ik ben bij hun thuis uitgenodigd op diner en mocht hun fiets lenen tijdens mijn verblijf! Gelukkig had ik veel stroopwafels mee om ze te bedanken ;). Ik kan deze vriendelijkheid nog steeds niet bevatten en heb nog steeds leuk mail contact met ze!

Mijn eerste keer Canada, eerste keer alleen op reis en eerste ranchvakantie, maar nog lang niet de laatste! Ik ga nu alweer beginnen met sparen voor de volgende reis!


Xiang (22) schreef deze beoordeling. Xiang reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.