fbpx
>

IJslanderweekend in Denemarken

Charlotte ging op IJslanderweekend in Denemarken. Ze nam haar moeder mee, die niet paard rijdt. Behalve mooie ritten is er op deze reis ook tijd om excursies te doen dus het is ook leuk voor niet-ruiters. Hier lees je haar reisverhaal.

Wat vond je van de paarden?
Toen we aankwamen werd er goed naar de ervaring en wensen geluisterd voordat er een paard aan je toegewezen werd. Ik wilde zelf een rustig, volgzaam paard aangezien ik nog niet veel ervaring heb.  Ik heb op twee verschillende paarden gereden tijdens deze drie dagen en vond ze beide erg leuk. Ze waren lief, gehoorzaam en je kon zien dat ze er zelf ook van genoten.

Hoe was de accommodatie en het eten?
De accommodatie was verrassend leuk. We zaten in een appartement en was netjes, schoon en comfortabel met uitzicht op de binnenplaats met het buitenzwembad en aan de aan de achterkant met uitzicht op de camping en zee. Waar je overigens zo heen kan lopen, alleen niet echt een strandwandeling kan maken. Ons appartement had alles wat je nodig hebt, een prima zithoek, keukentje, goede bedden en lekkere douche. Aan beide kanten was het mogelijk om buiten te zitten op een galerij.  Met name voor mijn moeder, die als niet- ruiter meereisde, was het prima vertoeven hier. Alleen de WiFi was erg slecht in het appartement. In het restaurant was er prima bereik.

Het is een best grote accommodatie met een hotel, veel appartementen buiten (een motel sfeer), en daarachter zit ook nog een camping met staplekken en blokhutten. De stallen zijn ook onderdeel van deze accommodatie. Ondanks de grootte kom je steeds hetzelfde personeel tegen, ze werken zowel in het hotel als bij de stallen dus het is al snel vertrouwd. Het eten was echt fantastisch, echt heel smakelijk bereidt. Er is een buffet, de ene avond alleen vis gerechten, de andere avond alleen vlees. De keuze was daarin beperkt, wat ons totaal niet stoorde omdat er veel aandacht aan was besteedt. We hebben echt genoten van het eten.  

Wat ging je allemaal doen en wat was het hoogtepunt van de reis?
De eerste dag (vrijdag) stond de halve dagtocht gepland. We waren met een vrij grote groep en de aanvang verliep wat rommelig. De instructies over het pakken van je benodigdheden en hoe je je paard moest klaarmaken gebeurde niet echt centraal waardoor er veel ruiters uiteindelijk nog hulp nodig hadden. Er liep maar 1 instructeur rond en die moest ook haar eigen paard nog klaarmaken, dus uiteindelijk vertrokken we 45 minuten later dan gepland.

Het rijden was erg leuk, we reden in het bos, de duinen en op het strand. We moesten wel steeds in 1 lijn blijven lopen (ik denk vanwege de grootte van de groep). De tölt was voor mij nog wel erg wennen, deze eerste dag en daardoor nog niet echt comfortabel. Bij de lunch bleek veel onduidelijkheid te zijn waar deze was neergezet. Dus we hebben uiteindelijk ruim 1,5 uur op onze lunchplek (de hei) gestaan, omdat de instructeur weer een stuk terug moest rijden om de lunch op een andere plek op te halen.

We hadden prachtig weer en de paarden stonden lekker te grazen dus het was zeker geen straf om in deze mooie omgeving wat langer door te brengen en ook de groep wat beter te leren kennen. Uiteindelijk waren aan het eind van de middag terug bij de stallen. Het was een heerlijke eerste rijdag! De tweede dag verliep de aanvang een stuk soepeler, de groep was kleiner en er waren 2 instructeurs om te helpen. We gingen rijden op het strand. Het was echt fantastisch!

De tolt had ik helemaal onder de knie en dan is het een hele fijne comfortabele gang, waaruit je heel makkelijk in galop gaat. Het was een prachtige rit. Het was ook wat relaxter, we konden meer ons eigen ding doen. De derde dag was de groep nog wat kleiner en hebben we een tocht over de plantage gemaakt. Dit was ook een erg fijne rit, met wat meer tempo. De tweede en derde dag waren ook goed te combineren met andere activiteiten, ook leuk als er een niet- ruiter mee reist. We zijn naar het oude stadje Ribe geweest. De kathedraal is prachtig! We hebben een bezoek gebracht aan de ijssalon Cafe Fru Dax, waar ze heerlijk ijs hebben en zijn een middag naar Legoland geweest, ook echt een aanrader.

Ik kan niet zeggen wat het hoogtepunt was van het weekend.  Het was elk moment genieten van de lieve paarden en de prachtige omgeving. Het heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen en ik ga dit zeker in de toekomst vaker doen! Bedankt Aly voor het meedenken en uitzoeken van een geschikte reis, de goede service en het fijne contact.


Charlotte (37) schreef deze beoordeling. Charlotte reisde: Met haar moeder

Wil jij ook op het strand rijden op IJslanders?

Deze reis is geschikt voor ruiters van ieder niveau en wordt aangepast aan je wensen!

Meer info
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.