fbpx
>

Karst Plateau Slovenië

Elke (25) maakte de Karst Plateau paardrijvakantie in Slovenië. Ze genoot van de ritten en de excursies zoals een bezoek aan een kasteel, de lippizaner fokkerij en een wijnproeverij. Hier lees je haar reisverslag.

Dit was mijn eerste paardrijvakantie en het was super leuk! De eerste dag werd ik van het station opgehaald en naar mijn B&B gebracht. Ik had een fijne kamer die ik deelde met een reisgenoot. De eigenaar van de B&B had zelf ook paarden en was erg vriendelijk. Toen alle deelnemers er waren nam de gids ons mee naar de stal en konden we kennis maken met de paarden. Voordat we een proefritje gingen maken kregen we eerst een shotje aangeboden, dat bleek later een traditie te zijn voor elke rit!

De paarden waren goed getraind en betrouwbaar. Ik had een hele leuke jonge merrie die Ajva hete. Dit was de eerste keer dat ik western style heb gereden en ik vond het super gaaf! We hebben 3 volle dagen en 2 halve dagen gereden. Omdat het erg warm was hebben we veel in stap gereden. Gelukkig hebben we ook nog hele stukken kunnen galopperen en we hielden in de schaduw pauzes zodat de paarden weer op adem konden komen en wij ook.

Soms hadden we een bier pauze bij een lokale boer of herberg. Het landschap was erg afwisselend: we reden over plateaus, door dichtbegroeide bossen en open velden. We zagen reeën, veel vlinders en onze gids zag zelfs een beer weg schieten. Ik heb zelf helaas alleen beren poep gezien. Het was ook erg leuk dat de paarden drie avonden bij ons stonden bij de B&B. 

We hebben veel gezien op deze reis. We zijn naar een oud kasteel gereden en naar bunkers waar we uitleg kregen en zelfs een tour doorheen gemaakt hebben. Naast het paardrijden hebben we ook een lippizaner fokkerij, een oud kasteel (predjamski grad) en grotten (Postonjinska Jama) bezocht. We hadden een vrije dag om Piran te bekijken en daarna hebben we nog een wijnproeverij gedaan.

Al met al een super leuke vakantie, echt een aanrader! De reis boeken was erg makkelijk dankzij de goede hulp van Aly, die al mijn vragen snel beantwoordde. Super!


Elke (25) schreef deze beoordeling. Elke reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.