fbpx
>

Aravalli Trektocht India

Wie droomt er niet van? Paardrijden in het land van duizend en één nacht: India! De laatste 10 jaar heb ik de hele wereld over gezworven met een backpack, maar India moest nog toegevoegd worden aan de lange lijst van bezochte landen. Toen ik een telefoontje kreeg dat Centaur Trails Paardrijvakanties een nieuwe trektocht aanbood in India kon ik gewoon geen nee zeggen. Dezelfde avond nog geboekt en een paar weken later op weg naar deze mystieke kleurrijke plek op aarde.

Paardrijden in India
De paarden staan goed aan de hulpen en voelen veilig aan.

Sightseeing in Udaipur

Onze rit begint in de plaats Udaipur waar we logeren in het kleine hotel van de familie. In de late namiddag gaan we nog even de stad in met de andere ruiters waarmee we die week gaan rondtrekken. Het gigantische paleis (City Palace, gebouwd in de 15e eeuw) doet sprookjesachtig aan als we met de boot langs varen. De ondergaande zon zorgt voor een prachtige weerkaatsing op de oude kasteelmuren. We wandelen rond op Jag Mandir, nu een luxe hotel gelegen op een eiland op het meer, voorheen het buitenverblijf van de maharadja’s. Daarna lopen we via de craftmarket terug naar het hotel waar we genieten van een heerlijke, traditionele, Indische maaltijd.

Start van de trektocht

Na een goede nachtrust en een pannenkoekenontbijt worden we opgehaald. We rijden met de auto door de drukke stad Udaipur. Ute, onze begeleidster vertelt dat de paarden naar een startpunt gebracht worden, zo starten we onze rit niet in de drukke straten van de stad. Overal zie je bedrijvigheid in de kleine winkeltjes aan de drukke hoofdstraat. Ik ben blij dat we het eerste stukje gebracht worden. India heeft wel verkeersregels, maar daar is weinig van te merken. Na een half uurtje zijn we op de plaats van bestemming en doe ik een klein vreugde sprongetje als ik zie dat we op luxe ‘Europese’ zadels rijden. We stappen op en kijken direct neer op de leuke oortjes van de Marwari paarden. De topjes van de oren zijn namelijk naar binnen gedraaid. De paarden staan goed aan de hulpen, lijken braaf en veilig om mee op pad te gaan. We stappen naast een kanaal en al meteen worden we begroet door de lokale bewoners. Vijf blanke vrouwen op paarden zullen ze niet iedere dag zien.

Zonsondergang vanaf een Marwari paard in India
De grappige oortjes van de Marwari paarden.

Rijden onder de sterren

De komende uren genieten we van alles om ons heen. We kijken over de landerijen en we rijden door kleine dorpjes waar veelal boeren wonen. Ze laten hun buffels grazen langs de weg. Kinderen zijn op pad met de geiten en hier en daar zie je mensen op het land werken. Iedereen zwaait en is vriendelijk. Namaste! Hallo! Na een paar uur rijden we de heuvels in, hier ging het even mis omdat we de route niet konden vinden: wat betekende dat we een paar uur in het donker moesten rijden. Hoe gaaf is dat! In een onbekend land, onder een prachtige sterrenhemel, gitzwarte nacht, het getrappel van hoeven op de rotsige grond. Het mystieke van India ervaren we al op de eerste en dag. In de verte zien we fakkels staan, dat is ons kampement voor deze nacht. De fakkels laten zien waar we heen moeten, de paarden worden aangenomen door de grooms die ons deze week begeleiden. Onze tent staat al klaar. Er staan twee bedden met goede matrassen en een tafeltje op een mat. Daarna wordt ons uitgelegd waar het toilet en de douche is. Er staat een lange tafel gedekt en we gaan direct aan tafel. Het lijkt wel of we de laatste uren in een film zijn beland. Het eten is heerlijk. Indische curry met naan brood, lokale soep en een mierenzoet toetje. Voordat we naar onze tent gaan krijgen we nog een kruik toegestopt, want het kan flink afkoelen ‘s nachts. Na een fantastische dag vallen we als een blok in slaap.

Een nieuwe route

De volgende ochtend zien we in het daglicht waar we die avond gearriveerd zijn. Ergens in the-middle-of-nowhere waar de paarden heerlijk staan te knabbelen op het meegebrachte hooi. Ze zijn gisteren verzorgd door de grooms en voorzien van hun natje en droogje en worden geborsteld voor de volgende rit. We eten ons ontbijt en krijgen een lunchpakketje mee, stappen weer op de paarden en vertrekken voor een nieuwe dag. De route vandaag is heel anders: door de heuvels over een oude handelsroute met veel stenen en een soort van aangelegde weg. De weg is lang, de zon brand hoog aan de hemel. Zodra het pad ’t het toelaat gaan we in volle galop over de vlakte: het ultieme gevoel van vrijheid! We houden een uurtje pauze bij een rivier, zodat de paarden kunnen drinken en wij onze benen kunnen strekken. De lunch bestaat uit curryaardappels en wrap met kip met raita met een overheerlijke yoghurtsaus. In de namiddag vervolgen we onze weg. Vandaag zien we weinig mensen, alleen een enkele boer die onderweg is met schapen, kamelen of geiten.

Paard en ruiter bij tempel
Genoeg tijd om uitstapjes te maken naar tempels en paleizen.

100% bomproof paarden

We komen bij daglicht aan in ons overnachtingskamp en kunnen nu de grooms beter leren kennen. Ze zorgen echt top voor deze paarden. Kleine wondjes worden direct behandeld en het valt me op dat de paarden geen drukkingen hebben. Een fijn gevoel dat het paardenwelzijn tijdens deze reis zo hoog staat. In de tweede helft van de week rijden we door een Nationaal Park, bezoeken we een afgelegen paleis en een tempel, horen we een tranentrekker van een waargebeurd paardenverhaal en drinken Chai Tea in overvloed. De laatste dag rijden we zelfs door een drukke stad. 100% bomproof zijn deze paarden: ze kijken nergens van op of om.

Een absolute aanrader!

Rajasthan te paard is een absolute aanrader. Een trektocht is een andere manier om een onbekende bestemming te ontdekken. Uitstekend verzorgde, brave paarden, goede bedden, een gezellig groep ruiters, adembenemende landschappen en ondertussen ook nog tijd om kleine uitstapjes te maken!


Esther Leenen (38) schreef deze beoordeling. Esther Leenen reisde: Met vriendin

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.