fbpx
>

Jessica maakte een safari te paard in Zuid Afrika, waar ze onverwacht oog in oog stond met een aantal neushoorns! Hier lees je haar reisverslag.

Canter? O yeah! Daar gingen drie ervaren ruiters waaronder ik, onder de begeleiding van een gids door de Afrikaanse Bush in galop. Na een paar bochten waarin de paarden elke keer wat versnelden stonden we plotseling stil…. vier grote neushoorns stonden op het pad! Die vier grote jongens vonden ons toch niet zo heel grappig, we hadden  ze immers flink laten schrikken. Dat betekende dat wij snel via een klein zij paadje moesten afdruipen terwijl de neushoorns weer tot rust kwamen. Wat gaaf was dat! Moet je nagaan, een roadblock van neushoorns! Dat kan je alleen maar tegenkomen in Afrika.

In waterberg ligt de Safari lodge waar ik op vakantie ging en waar het beschermen van de neushoorn een prioriteit is. De kans dat je deze geweldige reuzen tegenkomt is enorm groot. Met de paarden kan je goed dichtbij komen en de gidsen kunnen er uren over praten. Niet alleen over neushoorns overigens, de gidsen zijn erg kundig, vriendelijk en ook in voor een grapje. De zebra’s , gnoes en verschillende antilopen kom je tijdens je rit ook tegen. Je gaat dan ook soms dwars door de bosjes om dichterbij te komen (trek dus geen al te nieuwe spullen aan want de bosjes hebben soms behoorlijke stekels).

Bij de lodge wordt er twee keer per dag gereden. Elke keer rijd je een andere route en in de middag eindig je met een sundowner. Je stoelen, versnaperingen en gin&tonic staat al voor je klaar boven op een berg of ergens in de Bush waar je de zonsondergang kan bewonderen. En de paarden ? Die worden ter plekke afgezadeld en lopen zo de Bush in. Bij de lodge lopen de paarden los in de natuur. Dit kan omdat er naast luipaarden geen roofdieren aanwezig zijn. Het kan daarom ook zomaar zijn dat je soms op een ander paard zit omdat het paard van de vorige rit nog op die berg staat. Zelf wordt je met de jeep terug naar de lodge gebracht.

Al dat rijden maakt je hongerig! Over het eten valt helemaal niets te klagen. Het drie gangen diner in de avond is geweldig en ook de lunch is goed verzorgd. In de ochtend kan je zelf kiezen hoe je eitje geserveerd wordt. Je eet met alle gasten samen en zo is het ook voor iemand die alleen reist heel gezellig. In de avond eten ook twee gidsen mee om meer verhalen te horen over Afrika of lekker over koetjes en…., nou ja slangen, te praten. 

Tussen de ritten door is er voldoende tijd om te ontspannen met een boek aan het zwembad (verwacht geen hoogwaardige WiFi, maar daar hoorde je niemand over klagen). De kamers zijn piekfijn in orde en in de avond lag er zelfs een warme kruik in je bed (let op: de maand juni is een wintermaand in zuid Afrika, dus truien waren in de ochtend en avond wel nodig).

Het personeel doet er alles aan om je een geweldige tijd te geven en dat doen ze met passie voor paarden en voor de gasten.

Dan blijft mijn trouwe rots in de branding Marrokko over om over te schrijven. Een geweldig vriendelijk paard die ik compleet kon vertrouwen toen we omhoog moesten over grote rotsen, die wist wat hij moest doen met vier licht geïrriteerde neushoorns en overigens had hij een fijne galop. Alleen wilde hij soms wat bochten afsnijden en met doorns zo groot als je wijsvinger was dat af en toe wat minder handig. De paarden zijn wel te sturen, ze volgen elkaar maar je kan ook gerust een andere route door het bos nemen. Dat geeft je wel het gevoel dat je rijdt en niet alleen maar volgt. En voor iedereen is er wel een geschikte match te vinden voor heerlijk lange galop stukken. De rit word aangepast aan wat je zelf aan kan en wil. Zelfs ruiters met weinig ervaring kunnen hier prima terecht.

Dus ben je klaar voor een neushoorn roadblock ? Denk dan eens na over Zuid-Afrika !


Jessica (39) schreef deze beoordeling. Jessica reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.