fbpx
>

Sabine ging samen met haar broer naar Portugal voor onze yoga en paardrijden vakantie, hier lees je haar reisverslag.

Onze eerste kennismaking in de luchthaven was met Marianna (de dochter van de familie) die ons op een zeer spontane en vriendelijke manier onthaalde. Zij bracht ons naar het guesthouse. Het was ongeveer 2,5 uur rijden. We kregen tijdens de rit wat tips over leuke zwemplekjes en info over de paarden en de omgeving.

Het guesthouse is gelegen in de bergen op 600m hoogte. Het is een zeer mooie, rustige en ruime omgeving.  De kamers waren aangenaam, er is een ruime keuken en living en leuke buitenruimte waar we ‘s ochtends en ‘s avonds aten in de schaduw.

We waren deze week met vier personen in totaal. Mijn broer en ik en dan nog twee andere dames uit Engeland waar we een hele toffe band mee hebben opgebouwd tijdens het verblijf. Mijn broer en ik hadden gekozen voor de combinatie yoga en paardrijden, terwijl de twee dames vooral gingen paardrijden. Zij hebben 2 yogalessen meegedaan in de week.

Voor ons was er elke ochtend om 8u yoga op de mat in het guesthouse. Elke avond rond 19 uur na het paardrijden deden we weer yoga. De lessen duurden ongeveer 1,5 uur. De yogalessen waren superfijn en een hele goeie voorbereiding voor het paardrijden (balans, losmaken van de bekken, spieren rekken, ademhalingsoefeningen en meditaties met affirmaties). 

De lessen werden gegeven door Annabel, de gastvrouw die ook nog eens meeging naar de stallen om ons daar yogales te geven naast het paard en op het paard.  Dat was heel tof om te doen.  We oefenden het voelen van de bewegingen van het paard met je bekken, vertrouwen vergroten door het sluiten van de ogen tijdens het rijden en balansoefeningen.  

Pedro, de echtgenoot van Annabel, leerde ons de eerste dag alles over veiligheid: welke signalen geeft het paard, hoe en waarom? En vooral, hoe reageer je daar op. Tja, als weinig ervaren ruiter konden we deze zeer belangrijke informatie wel gebruiken. De lessen werden helemaal aangepast aan ons ritme, onze ervaringen en hoeveel tijd wij nodig hadden. Dat gaf ons beiden heel veel rust en vertrouwen in zowel onszelf als in Annabel, Pedro en Marianna.  

De buitenritten die we hebben mogen ervaren waren fantastisch. We hebben prachtige landschappen gezien en dan zowel bossen, als plateaus en rotsachtige stukken waar we af en toe een stuk naast het paard moesten lopen omdat het zo ruig was. We zijn door schattige, authentieke dorpjes gereden en ontmoetten de wilde paarden en wilde koeien! De laatste dag zijn we er een hele dag op uitgetrokken met de paarden.

Wat ik heel fijn vond is dat er midden in je vakantie een rustdag gepland was, want dat was nodig. Woensdag kregen we in de voormiddag een mooie wandeling (te voet) aangeboden met Annabel. Na onze yogasessie en ontbijt wandelden we weer door een klein, traditioneel dorpje. Annabel begeleidde ons bij een meditatie aan de rivier, in de buurt van het guesthouse. Hier gaf ze ons even de tijd om te chillen terwijl zij voor het lekkere eten zorgde. De rivier is een prachtige plek om tot rust te komen en te zwemmen. Het water was wel koud maar oooooh zo zalig om te ervaren.

Zoals ik net schreef, maakte Annabel super lekker en gezonde middag- en avondmalen. Iedere maaltijd bestond uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Het was heel licht verteerbaar en heel vers! We aten ook zeer afwisselend.  Nooit kwam iets opnieuw op je bord, zo gevarieerd was het. We kwamen echt niets, maar dan ook niets te kort. 

Eén middag werden we door Pedro uitgenodigd om samen met de twee andere gasten in een restaurant in de buurt te eten, dat was een leuke verrassing. Ik kan zo blijven doorgaan over alles wat we daar hebben mogen beleven en ervaren.  Het was en is voor ons een onvergetelijke week geweest waar ik steeds met een warm gevoel naar terugkijk!

Een aanrader om te doen want ze houden rekening met elk niveau en passen hun programma aan op de gasten hun gevoel en ervaring!

Daarnaast werden we goed en duidelijk geïnformeerd door Aly van Centaur Trails. Een snel antwoord op een mail, bericht of telefoontje was nooit te veel, integendeel! Het is een zeer betrouwbare organisatie die mee zoekt naar oplossingen als er iets niet lukt of duidelijk is over bijvoorbeeld je vluchtreservering of vragen over je kamerreservering. Tijdens het verblijf kregen we een berichtje van Aly om te checken of alles in orde is, dat vond ik een zeer mooi gebaar! Ze zetten zich oprecht voor je in en willen het allerbeste voor hun vakantiegangers.  

Een blije gast die zeker nog eens terug keert, Sabine.


Sabine (53) schreef deze beoordeling. Sabine reisde: met haar broer

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.