fbpx
>

Korte vakantie met paarden in Zuid-Afrika

Één van onze klanten ging op paardrijvakantie in Zuid Afrika, hier lees je haar reisverslag van de fantastische ritten op het strand!

Op een vrijdag vloog ik van Schiphol naar Johannesburg. Ik kwam daar laat in de avond aan en verbleef die nacht in een B&B. De volgende ochtend stond ik heel vroeg op want ik moest weer terug naar het vliegveld voor mijn binnenlandse vlucht. Ik kwam aan in East-London in Oost-Kaap en werd heel netjes opgehaald door de chauffeur met een bordje van de stal.

Naar het hotel

Na een gezellig autoritje van ruim een uur door de heuvels naar de kust kwam ik aan in het dorp Kei Mouth. Hier werd ik ontvangen en naar mijn kamer gebracht. Ik had mijn eigen kamer en deelde de badkamer met een andere ruiter die er al 3 dagen verbleef. Er was niet veel tijd om te acclimatiseren want er was regen voorspeld en er stond al een strandrit gepland.

Troy

Het was inderdaad bewolkt. Ik kleedde me snel om en we namen de regels door. Met de auto reden we naar de ranch en daar ontmoette ik Troy. Troy is een sterke, lieve, Zuid-Afrikaanse Boerperd. We hebben heel de week samen doorgebracht zonder problemen en ik mis hem nog steeds enorm! Alle paarden op de ranch hebben een mooi, goed leven en zijn heel gezond.

De eerste rit

De eerste strandrit startte en we reden flinke stukken galop, dat voelt magisch! Het is nog een stuk harder dan tijdens les in de bak op de manege. Na de rit lunchten we in een restaurant. Op de tweede dag was het nog steeds bewolkt en koel. We reden naar het uitkijkpunt Morgan Bay. Je kunt hier met goed weer walvissen en dolfijnen spotten.

Op het pondje

De derde dag was super heet. We hebben een rit van 5 uurtjes gemaakt. Met het pondje staken we de rivier over en reden we op het strand tussen een kudde koeien en stieren. Het was een heerlijke dag met vele verschillende soorten landschappen. We lunchen in een mooi resort op het strand.

Op de vierde dag rijden we weer heel de dag. Het is nog heter dan gister, de temperaturen lopen hier behoorlijk op! We rijden door stukjes bos en steken beekjes over. Vandaag gaan we ook veel stukken over geasfalteerde wegen, daar geniet ik niet zo van. We lunchen in een gezellige jungleachtige resort!

Mini-trektocht

Op de vijfde dag maken we een mini- trektocht naar een resort waar je kunt kayakken, een cruise kunt maken en kunt genieten van de spafaciliteiten. Ik vond het heel fijn dat je naast het rijden nog andere activiteiten kunt doen. In de nacht valt de elektriciteit uit en het stormt flink. Best spannend!

De 6e dag is een dag vol avontuur. We steken iets diepere rivieren over en kunnen lange stukken galopperen over het strand. We zijn op tijd terug zodat iedereen nog iets anders in het resort kan ondernemen. In de avond eten we samen zoals elke avond.

De laatste rijdag

Het is de laatste rijdag en we gaan terug naar Kei Mouth. Door de hevige regenval is er geen tijd voor een rustig ontbijt. We moet zo snel mogelijk de rivier oversteken voordat het waterpeil is gestegen. Bij de rivier zien we dat de ijkpunten onder water staan. Een oversteek is niet veilig en we keren terug. Ik neem snel afscheid van Troy want we moeten snel met de auto’s terug omdat het pondje door het stijgende waterpeil eerder zal sluiten. De laatste dag was dus ook weer vol met avontuur!

Ik ben zoveel zelfverzekerder geworden in het paardrijden tijdens deze reis. Tijdens een les “zit je op een paard” hier voelde elke seconde echt als “paardrijden”. Het gevoel tijdens de galop op het strand was elke dag weer fantastisch! Het paardrijden was hier heel de week perfect met veel avontuur en in prachtige kustgebieden met af en toe een junglewoud. Er waren ook geen enge uitdagende stukken met slechte paden. Dus het voelde heel veilig. De accommodatie en alle maaltijden die de accommodatie verzorgde waren minder modern. De lunches in de resorts waren goed. Ik mis het rijden op het strand enorm en denk nog elke dag terug aan de reis!

  • Dit reisverslag gaat over de langere ‘vakantie met paarden in Zuid-Afrika’ van 8 dagen.


Anoniem (40) schreef deze beoordeling. Anoniem reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.