fbpx
>

Landmannalaugar trektocht in IJsland

Helen en Odette maakten de Landmannalaugar trektocht in IJsland. Het was een hele bijzondere paardrijvakantie, in hun reisverslag lees je waarom!

Na lang aftellen was het in juli dan eindelijk zover, onze paardrijvakantie naar IJsland ging beginnen! Voor paardenliefhebbers de ultieme paardrij ervaring: een trektocht te paard door een van de mooiste gebieden in het zuiden van IJsland met een kudde IJslandse paarden! En wat een geweldig avontuur was het, van begin tot eind! 

Ruiters en paarden in de heuvels tijdens trektocht in IJsland

Tijdens een reis door IJsland lijkt het alsof je je even in een andere wereld begeeft. De schoonheid van het eiland is niet van deze wereld. Na iedere bocht verandert het landschap en ontdek je weer iets nieuws. De pure natuur, de weidsheid, de leegte, de stilte,… het zorgt voor een niet te beschrijven gevoel dat sterk wisselt naargelang het decor en het weer. We kwamen op plekken zo ver van de bewoonde wereld, waar geen huizen meer zijn en waar wegen ophouden. Plekken zo afgelegen dat je er alleen te paard kunt komen!

Ruiters lopen naast paarden tijdens trektocht in Ijsland
Ruiters en paarden op de top van een heuvel tijdens trektocht in Ijsland

Het landschap was zo mooi dat je regelmatig je adem gewoon even inhield. Je kon maar blijven kijken naar de prachtige vergezichten met de vele kleuren, de vulkanen, de lavavelden, watervallen, mostapijten, kleine geisers en hotsprings. En wat het nog extra bijzonder maakte is het reizen te paard. En wat voor paarden! Geweldig zijn ze, zoals ze je aankijken met die grote vriendelijke, open, alerte ogen en uitdrukkingsvol hoofd omgeven door wapperende manen.

Groep ruiters steken een rivier over tijdens paardrijvakantie in IJsland

Fier, sterk en mooi, zoals een paard moet zijn. Koel in het hoofd, maar zodra ze daartoe uitgenodigd worden, komt het IJslands vuur naar boven. Dat merkte je met name als ze gingen tölten, een bijzonder comfortabele gang en zodra je er bekend mee bent wil je nooit meer anders. Ze liepen met gemak over ruig en rotsig terrein en kunnen hun pas ook op oneffen terrein prima volhouden. Het was prachtig om ze te observeren in de kudde, om te zien dat ze zowel met elkaar als met mensen verbonden zijn.

Kudde loslopende paarden tijdens paardrijden trektocht in Ijsland
Ruiters en paarden in de bergen tijdens paardrijvakantie in IJsland

Soms heb je het geluk dat je een reis maakt die je diep raakt, waarbij je soms fysiek en mentaal uit je comfortzone gaat, je ontroert raakt, of intens blij wordt. Het was een onvergetelijke ervaring met een geweldig reisgezelschap, door indrukwekkende natuur en wat een paarden!

Helen en Odette


Helen (56) schreef deze beoordeling. Helen reisde: met vriendin

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.