fbpx
>

Via Dinarica Trektocht Bosnië

Claudia maakte de ‘Via Dinarica’ trektocht in Bosnië. Ze genoot van de bijzondere natuur, de fijne paarden en de gastvrije bevolking. Hier lees je haar reisverslag!

Wat een adembenemend avontuur! Dit was mijn eerste reis op deze manier, rondtrekken te paard, en ik wil nooit meer anders!

De ranch waar we de paarden ontmoeten en we de reis begonnen was bijzonder mooi, en de eigenaar, Nasim, kon er met veel passie over vertellen.

De paarden zijn ook geweldig en het is overduidelijk dat er veel liefde in de dieren is gestoken. Ik reed zelf op een pittige Arabier merrie, waar ik binnen een week stapelgek op ben geworden. Maar voor mensen die liever een rustig ritje wilden waren er ook Balkan bergpaarden, een stevig lokaal ras met een vriendelijke, kalme persoonlijkheid.

Dan de reis zelf: we reden de eerste dagen door een dikke mist, door bossen zonder einde en over bergen zonder zicht. Het gaf alles een hele mysterieuze en avontuurlijke sfeer die ik en mijn reisgenoten erg bijzonder vonden. Het was een zoektocht naar een meer, we vonden een sluiproute door een rivierbed en maakten een steile afdaling door een diep dal.

Halverwege de week werd ik wakker met zonlicht. Het veranderde de reis compleet en ik voel me erg gelukkig dat ik beide mee heb mogen maken. De hoogvlaktes boden nu uitzicht in alle richtingen, en zo ver het oog kon zien was er niets anders dan natuur en bossen. We lunchten op het hoogste punt van de berg en de paarden liepen los om ons heen, te grazen of azend op een boterhammetje. 

De laatste nacht waren we bij het bergmeer. Ik kan niet omschrijven hoe bijzonder het dorp daar was, een filmset was er niks bij! Tot slot de overweldigende gastvrijheid van de lokale bevolking: ik heb nog nergens anders zoiets meegemaakt. Wat een warme, vriendelijke cultuur! Ik voelde me overal meer dan welkom.

Mocht je deze reis boeken, wat ik zeker aanraad, dan verzoek ik je vriendelijk om de merrie Zahara een aaitje voor me te geven!


Claudia (24) schreef deze beoordeling. Claudia reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.