fbpx
>

Michelle heeft onze paardrijvakantie in Spanje gedaan, ze maakte prachtige buitenritten door de omgeving en ging polo spelen: hier lees je haar reisverslag.

Eerste paardrijvakantie

Ik heb genoten van mijn eerste paardrijvakantie. De paardrijvakantie in Andalusië is echt een aanrader! Ik heb gereden in het gebied rond San Roque, zo’n 1.5 uur ten zuiden van Malaga. Vanuit de bergen heb je een prachtig uitzicht op Gibraltar en bij helder weer kan je zelfs het Atlasgebergte in Marokko zien. 
In eerste instantie had ik een rondrit geboekt maar vanwege een annulering bleef ik in mijn eentje over. Aly heeft kunnen regelen dat ik een aangepast programma kon volgen; dagtochten met een hotel gelegen in de haven van Sotogrande. Ik had uitzicht op het strand en magnifieke zonsopkomsten, wat wil een mens nog meer! Dit werd allemaal goed verzorgd door Cecile Auersperg, eigenaresse van de paarden en organisator van de tours.

Rijden met uitzicht op de Middellandse zee.

Polo spelen

Ik heb 4 dagen paardgereden op Polo paarden en verschillende Andalusiërs. De paarden lopen vrij in een uitgestrekt gebied in San Roque, waar ze alle aandacht krijgen van Roberto. Roberto is een oud Polo speler uit Uruguay die de hele wereld heeft over gereisd met zijn Polo team in de jaren 90 en hij had zelfs met Prins Harry gespeeld (foto’s werden erbij gehaald als bewijs).

Op dag 3 heb ik dan ook een Polo les gekregen van Roberto; ontzettend leuk maar zeker niet de makkelijkste sport vanwege de verschillende facetten: paard controleren, juiste techniek onder de knie krijgen om de zogenaamde Taco goed langs je paard te bewegen, om vervolgens de bal in de juiste richting te slaan. Ondanks dat het niet makkelijk is, raad ik het zeker aan omdat het een redelijk unieke sport is waar je niet vaak de kans voor krijgt. Daarbij zijn de paarden allemaal heel lief en ze weten exact wat ze moeten doen 😉 

Even pauze tijdens de polo les.

Malaga

Zelf heb ik deze reis gecombineerd met een 3 dagen city trip Malaga, een ontzettend mooie stad vol met geschiedenis, cultuur, strand en meer! Ik werd zelfs door Cecile opgehaald bij mijn hostel in Malaga, in plaats van op de luchthaven. De service was super goed!

Prachtige uitzichten onderweg.

In het kort, als je op zoek bent naar een unieke paardrijvakantie wat betreft omgeving, buitenritten, paarden en polo sport dan is de korte weekend break in Andalusië, Spanje zeker een aanrader! 


Michelle (31) schreef deze beoordeling. Michelle reisde: Alleen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.