fbpx
>

Trektocht in de Morvan, Frankrijk

Thera ging samen met haar vriendinnen Nicole en Dorien op trektocht in de Morvan streek in Frankrijk, hier lees je haar reisverslag.

Wat een geweldige ervaring! We waren met 3 vriendinnen op pad. Alle drie hebben we ruime ervaring in buitenritten (vooral bossen en strand) maar dit was toch wel weer een uitdaging. In de Morvan is het terrein een stuk ruiger, veel stenen, veel stijgingen en dalingen etc. Maar het grote voordeel is de paarden! Ze zijn helemaal gewend aan de omgeving, de stenen en de heuvels. Ook waren het heel vriendelijke dieren en heel belangrijk, super goed verzorgd. Ze stonden goed op de benen, goed in de vacht, kortom er werd goed voor ze gezorgd. 

Amelie, de eigenaresse van de stal, heeft uitstekend voor ons gezorgd. Zoals gezegd hadden wij een trektocht geboekt van 3 dagen (4 overnachtingen). We hadden gekozen voor 1 nacht slapen bij de stal, 2 nachten onderweg en daarna de laatste nacht weer op stal. Tijdens de trektocht zijn we zelf gaan spoorzoeken, dus zonder begeleiding. 

De Morvan streek heeft heel veel, echt heel veel paden. Er zijn dus meerdere manieren om ergens te komen. Dit betekent dat als je je vergist in een pad, er altijd een ander pad is dat je terugbrengt naar het oorspronkelijke pad. Elke ochtend kwam Amelie ons na het ontbijt opzoeken. Ze liet ons op de kaart zien waar we heen moesten en had etenswaren bij zich zodat we de lunch voor onszelf konden maken. Geen idee hoeveel een gemiddelde Fransman (vrouw) eet, maar het was meer dan voldoende 🙂

Na de uitleg en met volgestopte zadeltassen gingen we weer vrolijk op weg. Wij hadden 2 goede spoorzoekers en 1 minder goede. Maar die had dan weer de App paraat op de telefoon (ook gekregen via Amelie) waarop we konden checken onderweg of we nog op de juiste route zaten. Elke dag kregen we van Amelie de route op de app toegestuurd, erg handig. Één van de dames had dan weer een heel leuke app (RELIVE) om de gehele route op te nemen en foto’s toe te voegen zodat je dit dan met het thuisfront en op facebook kon delen. 

In het ene hotel konden we de paarden in wei in de buurt “parkeren” en bij het andere hotel in de hotel “tuin”. Iedereen was erg meegaand en bijzonder vriendelijk. In de avond dronken we een wijntje (je bent tenslotte in Frankrijk) gevolgd door een 4 gangenmenu. Aan eten en drinken kwamen we dus ook niets te kort. Na een goede nachtrust gingen we dus weer vrolijk op weg voor het volgende avontuur.

Alle 3 de dagen waren routes van ca. 20-28 km. Wij deden daar 7-8 uur over, regelmatig stoppen om foto’s te maken, te kletsen met voorbijgangers (heel veel Nederlanders 🙂 en uitgebreid te lunchen in de middag. Het kan dus ook zeker sneller, maar wij vinden de weg ergens naar toe ook leuk.

Wij zijn heel blij dat we voor de trektocht gekozen hebben. Nu konden we op eigen houtje de weg zoeken en zoveel stops maken onderweg als we wilden. Als er dan toch een Marie (burgemeester) van een dorp in Frankrijk “open huis” heeft ga je natuurlijk met hem op de foto, hoe vaak gebeurt zoiets? Ook een terrasje (niet zo heel veel gezien) moet je natuurlijk “pakken”. 

Wij vonden trektocht in Frankrijk een super ervaring! 

Dorien, Nicole & Thera

  • Deze review gaat over de Trektocht in de Morvan zonder gids. Je kunt ook langer rondtrekken, vraag ons naar de mogelijkheden!


Thera (52) schreef deze beoordeling. Thera reisde: Met vriendinnen

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.