fbpx

Je bekijkt de reis:Waterberg Safari in Zuid-Afrika

Boek direct

Wat ga je doen

Deze paardrijsafari combineert het beste van Zuid-Afrika in één reis! Je rijdt meer dan 150 km door de bush, langs giraffes, zebra's, nijlpaarden, buffels, gnoes, antilopen en meer wilde dieren. Je logeert op een prachtige lodge aan een meer maar je gaat ook twee nachten op andere accommodaties in het reservaat slapen. Je galoppeert door het water, gaat zwemmen met je paard, gaat koeien drijven, polocrosse spelen en je kunt cross country hindernissen springen. Het terrein is erg afwisselend, van open vlaktes tot rotsen, moeras en dichte bosjes. Er zijn genoeg plekken waar je flink kunt galopperen!

Waterberg Safari in Zuid-Afrika

  • Veel wilde dieren
  • Cross country springen
  • Paarden drijven
  • Zwemmen met paard
Inbegrepen: accommodatie in comfortabele kamer en tent, alle maaltijden en drankjes (inclusief alcohol) vanaf de lunch op de eerste dag t/m lunch op de laatste dag, paardrijden volgens programma, jeepsafari, Engelstalige safarigidsen, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, speciale alcoholische drankjes, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 2275,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg wordt je opgehaald voor de transfer naar de lodge. Het meetingpoint is de informatiedesk in de aankomsthal. Daarna is het ongeveer 3 uur rijden naar de Waterberg, waar je op je vakantie verblijft.

In het kamp staat een late lunch voor je klaar. Na de siësta maak je kennis met het team en de paarden. De gids geeft je een paard dat past bij je rijervaring en wensen. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je gaat stukken stappen, draven en rustig galopperen om aan je paard en de omgeving te wennen. Je rijdt over de vlaktes en ziet direct al wilde dieren! Je rijdt naar een prachtig uitzichtpunt waar het tijd is voor een drankje. In het kamp staat een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 2 – Zwemmen met je paard

Na het ontbijt stap je in het zadel voor de volgende rit. Dit is een vlotte rit door een vallei waar veel verschillende soorten antilopes voorkomen. De zandpaden zijn perfect voor een flinke galop! De route gaat verder door open graslanden en dichte bosjes. Na twee uren in het zadel kom je bij de dam waar je even kunt uitrusten. Hier kun je zwemmen met je paard! Daarna rijd je via een andere route terug naar de lodge. Als het kan galoppeer je een stuk door het water van het meer. Hoewel je niet droog blijft is het een fantastische ervaring! Na de lunch kun je even bijkomen. In de namiddag rijd je langs de rivier. Hier kun je nijlpaarden tegenkomen! Omdat het wat afkoelt zijn de dieren actiever. Ze zijn gewend aan de paarden dus je kunt vlakbij ze komen.

Dag 3 – Buffels

Vandaag sta je vroeg op voor een rit naar één van de andere lodges op het reservaat. Het eerste deel van de route is vergelijkbaar met gister maar al snel kom je op open vlaktes terecht waar je goed kunt zien hoe uitgestrekt het hier is! In dit gebied komen veel elanden voor en je kunt hier ook struisvogels zien. Verder zijn er zebra’s, gnoes, impala’s en giraffes. Je luncht op één van de lodges en hebt tijd om te zwemmen. Daarna stap je weer op je paard voor een rit naar het zuidelijke deel van het reservaat. Je gaat op zoek naar waterbuffels! Dit gebied staat bekend om de spectaculaire zonsondergangen, de perfecte manier om een dag in de bush af te sluiten!

Dag 4 – Big 5

Je maakt weer een prachtige rit door de bush, terug naar de eerste Horizon lodge. Je rijdt via een andere route terug dus je kunt goed zien hoe afwisselend het gebied is. De wilde dieren hebben allemaal hun eigen voorkeur voor hun leefgebied, nyala zie je in de dichtere bosjes en hartebeest kom je op de open vlaktes tegen. Je kunt hier ook veel giraffes tegenkomen! De ochtendrit is ongeveer vijf uur. Daarna is het tijd voor de lunch. ’s Middags hebben de paarden vrij, je gaat met de jeep op zoek naar de Big 5 in een reservaat in de buurt. Het is ongeveer een uur rijden naar dit reservaat maar hier kun je leeuwen, olifanten en neushoorns zien dus het is zeker de moeite waard!

Dag 5 – Glamping

Iedere dag is weer anders omdat je nooit weet welke dieren je tegen komt. Vandaag rijd je dieper het reservaat in, echt de wildernis in. Na ongeveer drie uur in het zadel kom je bij een grote vijgenboom uit. Hier wordt het ontbijt voor je klaargemaakt op het vuur. Daarna rijd je terug naar de lodge. ’s Middags maak je een rit naar het tentenkamp, waar je in een glamping tent gaat logeren. Het is een korte rit maar wel erg avontuurlijk. Op deze route kun je apen, zwijnen en antilopes tegenkomen. In het kamp lopen ’s nachts vaak stekelvarkens rond en soms zie je sporen van luipaarden!

Dag 6 – Polocrosse

De route van vandaag gaat naar het noordoostelijke deel van het reservaat. Je rijdt omlaag van het tentenkamp naar de rivier en steekt een open vlakte over naar ‘Sunset Lake’. In het meer leven nijlpaarden, krokodillen, otters en visarenden. Je rijdt langs de rand van het meer maar pas op voor nijlpaarden! Dit is de perfecte plek om door het water te galopperen! Daarna steek je een vlakte over terug naar de Horizon lodge. Na de lunch kun je relaxen bij het zwembad. In de namiddag ga je ‘polocrosse’ spelen, een combinatie van polo en lacrosse.

Dag 7 – Paarden drijven en cross country

Er staat een bijzondere activiteit gepland vanochtend, je gaat de kudde binnen halen als een echte cowboy! Je stapt al vroeg op je paard en drijft de andere paarden bij elkaar. Met de groep breng je de kudde naar de lodge. Je galoppeert langs het meer en naar de stallen en probeert natuurlijk de paarden bij elkaar te houden. Na het ontbijt stap je weer in het zadel. Je rijdt naar het oostelijke deel van het reservaat waar je een prachtig uitzicht hebt over de hooglanden in de verte. Na de lunch en siësta is het tijd voor de volgende bijzondere rit: op deze route kun je onderweg over cross country hindernissen springen. Je stopt onderweg voor een drankje bij zonsondergang op een prachtig uitzicht punt. Daarna rijd je terug naar de lodge voor het diner.

Dag 8 – Afscheid

Je paardrijvakantie is bijna voorbij maar er is nog tijd voor een laatste rit! Je kent het gebied nu een beetje dus je mag samen met de groep beslissen welke route je nog een keer wilt doen. Je rijdt een laatste keer tussen de wilde dieren. Na de lunch neem je afscheid en wordt je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je safari rijd je op volbloeden, Anglo Arabieren, Boerperd en kruisingen van deze rassen. Er is een grote kudde paarden dus er is altijd één die bij jouw wensen past! Te paard kun je dichtbij de wilde dieren komen, omdat ze de paarden niet als bedreiging zien. Je rijdt met een ervaren gids en veiligheid staat voorop. Je rijdt met McClellan zadels die lokaal gemaakt worden en perfect zijn om lange afstanden mee af te leggen.

Accommodatie

Je logeert op de Horizon lodge in Zuid-Afrika, met een prachtig uitzicht op de bush en het meer. Er is een veranda waar je na de ritten kunt ontspannen. Er zijn verschillende kamertypes: éénpersoonskamers in de lodge en huisjes in de tuin voor twee personen.

Je logeert ook een nacht op een andere lodge op het reservaat en een nacht in het tentenkamp. In het tentenkamp slaap je in ruime canvas tenten, de ‘Glamping’ tenten staan op een houten plateau. Elke tent heeft een eigenbadkamer met een ‘bucket shower’ en een toilet dat doorspoelt. Er is ook een zwembad.

Er worden heerlijke traditionele en internationale maaltijden bereidt met verse ingrediënten. Na een vroege ochtendrit staat er een licht ontbijt klaar. De lunch is op de lodge. Het diner is een driegangen menu met een selectie van Afrikaanse wijnen. Er kan rekening gehouden worden met speciale diëten en allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg. Ben je wat zwaarder, neem dan contact met ons op.

Leeftijd: er is geen leeftijdslimiet.

Transferpunt: vliegveld Johannesburg

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je vlucht moet voor 10.15u landen en na 19.30u vertrekken. Een transfer op een ander tijdstip is mogelijk maar kost extra.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de stap, draf en galop goed beheersen en wat buitenrijervaring hebben.

Let op: dit is geen Big 5 reservaat. In dit gebied komen wel giraffes, zebra’s, antilopen, gnoes, nijlpaarden en buffels voor. Je maakt ook een jeepsafari in een Big 5 reservaat in de buurt.

Goed om te weten: de lodge waar je verblijft heeft wifi op één plek. In het tentenkamp is ook wifi maar in de andere lodge waar je een nacht slaapt is geen wifi. In Zuid-Afrika is soms tijdelijk geen stroom vanwege ‘load-shedding’, dan werkt de wifi ook niet.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.