fbpx

Je bekijkt de reis:Mursalitsa Trail Bulgarije

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze ruitervakantie bezoek je de twee meest kenmerkende plekken van de Rhodope bergen: Shiroka Lake en Gela. Shiroka Lake is een dorp dat bekend staat om de bijzondere architectuur en muziek. Hier vind je unieke Renaissance woningen en een volk van muzikanten. Geniet van heerlijke lokale maaltijden terwijl je luister naar traditionele doedelzak muziek. Gela wordt ook wel de 'vallei van muziek en bellen' genoemd. De vallei ligt op 1500m hoogte tussen de Orpheus en Golyam Persenk bergen. Het kleine dorp heeft een lange geschiedenis. Iedere zomer wordt hier een doedelzak festival gehouden waar zo'n 15.000 mensen op af komen.

Mursalitsa Trail Bulgarije

  • Bijzondere architectuur
  • Traditionele muziek
  • Prachtige uitzichten
  • Lange ritten, veel rijden
Inbegrepen: transfer, accommodaties, alle maaltijden, mineraalwater, excursies en paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, frisdrank en alcohol, fooien, activiteiten buiten het programma.
Vanaf:
€ 1400,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Plovdiv

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar Belashtitsa gebracht (ongeveer 90 min rijden). Dit dorp wordt ook wel de culturele hoofdstad van Bulgarije genoemd. Het dorp heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Trojaanse oorlog. Je brengt ook een bezoek aan het oude stadscentrum van Plovdiv, het etnografisch museum en het theater, één van de best bewaarde antieke theaters ter wereld. Je verblijft vandaag in een 3-sterren hotel met zwembad.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt wordt je naar het startpunt van de trail gebracht: Sredni Livadi. Dit is een bijzonder natuurgebied dat als beschermd gebied aangemerkt is. Je maakt kennis met je paard voor de week en maakt je klaar voor de eerste rit. De rit van vandaag gaat naar Orehovo, een dorp van zo’n 500 jaar oud. Hier begint de langste ‘eco-trail’ van Bulgarije, het is dan ook een populaire plek voor hikers. Je rijdt over een Romeinse weg langs een 18e-eeuwse kapel, waar je stopt voor lunch. Je overnacht vandaag in een guesthouse.

Dag 3 – Rotsbruggen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt vandaag naar het dorpje Zabyrdo. Dit kleine bergdorpje bevindt zich 1400m boven zeeniveau. Zabyrdo staat bekend om de traditionele Rhodope kaas die hier wordt gemaakt. Het is één van de oudste dorpjes in het gebied. Hier breng je een bezoek aan de bijzondere rotsbruggen. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 4 – Parel van de Rhodope

De rit van vandaag gaat naar de ‘Parel van de Rhodope’, een architectuur en folklore reservaat. Dit dorpje is één van de populairste toeristische bestemmingen in Bulgarije. De smalle straatjes en bijzondere architectuur geven je het gevoel dat je terug in de tijd gereisd bent. Je kunt het etnografische museum bezoeken waar een van de rijkste families van de Rhodope woonde. Daarnaast is er een 19e-eeuwse kerk die door de bewoners van het dorp in slechts 38 dagen gebouwd werd. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 5 – Mursalitsa Nationale Park

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt naar het Mursalitsa Nationale Park, een onvergetelijke ervaring! Onderweg kom je door het dorpje Trigrad, wat bekend staat om de muziek die er gemaakt wordt. Je rijdt door de groene velden waar zomers het doedelzak festival gehouden wordt en langs één van de mooiste meren van de Rhodope. De Chairi meren werden in de laatste ijstijd gevormd door gletsjer activiteit. De rit gaat verder door het ‘dronken bos’, waar alle bomen scheef groeien. Je overnacht in een authentiek familie hotel.

Dag 6 – Keel van de duivel

Je start de dag met een bezoek aan één van de grootste en mooiste grotten van de Rhodope. Deze grot wordt de ‘keel van de duivel’ genoemd. Onderweg kom je langs het prachtige ravijn van Trigrad. Na de lunch rijd je verder naar het dorpje Gela. Het gebied waar je doorheen rijdt staat bekend als de ‘vallei van de bellen en muziek’. Dit is één van de mooiste ritten van je paardrijvakantie.

Dag 7 – Panorama route

Het laatste deel van de tocht ga je over de panorama route naar de Snezhanka berg. Het uitzicht onderweg is fantastisch. Je rijdt ongeveer 2000 m boven zeeniveau. Aan de ene kant zie je de Rhodope, aan de andere kant de Egeïsche zee. De mooiste route is zeker voor het laatst bewaard. Je rijdt in de buurt van de Griekse grens. Omdat je op deze trektocht niet in een rondje rijdt zie je vel van het land! In de middag kom je aan in het driesterrenhotel voor vannacht. Nu is het tijd om bij te komen en te genieten van je laatste avond in Bulgarije!

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld (de rit duurt zo’n 90 minuten). Op de terugweg is het nog mogelijk om het op één na grootste klooster van Bulgarije te bezoeken, het Bachkovo klooster.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt zijn Trakehners, Shagya Arabieren en Bulgaarse paarden. Ze zijn speciaal gefokt voor het ruige terrein en uitgezocht op hun vriendelijke karakter. Ze zijn tussen 1.55m en 1.65m groot.

De gids en eigenaar van de stal is dierenarts en zorgt er voor dat de paarden uitstekend verzorgd worden. Er wordt gereden met Engelse optoming, voornamelijk Wintec zadels. Omdat je in de bergen rijdt ga je veel stappen maar er wordt iedere dag een stukje gegaloppeerd.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in kleinschalige familiehotels. De kamers zijn simpel maar comfortabel ingericht. De kamers hebben een eigen badkamer. Een aantal van de accommodaties hebben wifi.

De maaltijden worden bereidt met lokale producten en je krijgt de kans om traditionele gerechten te proberen. Het diner bestaat altijd uit een traditionele salade, een hoofdgerecht en een toetje. Lunches worden meegenomen op de rit in de zadeltas of je stopt bij een lokale bar.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Transferpunt: vliegveld Sofia

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende ervaring hebben.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Op de eerste dag moet je voor 16u landen op het vliegveld in Sofia en na 12u vertrekken op de laatste dag. De transfer van en naar Sofia duurt 2 uur.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.