fbpx

Je bekijkt de reis:Witte Woestijn Trail Egypte

Boek direct

Wat ga je doen

Ben je op zoek naar een unieke reis? De Witte Woestijn trail is de perfecte combinatie van paardrijden en natuur. Je gaat flink galopperen door de woestijn, kampeert onder de sterren, zwemt in warmwaterbronnen en je kunt yoga doen in de woestijn! Je begint in Caïro waar je langs de piramides rijdt en gaat verder door oases en langs watervallen en meren. Je trekt twee dagen door de bijzondere woestijn met een jeep en geniet van heerlijke maaltijden.

Witte Woestijn Trail Egypte

  • Veel galopperen
  • Bijzondere natuur
  • Kamperen onder de sterren
  • Yoga in de woestijn
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden binnen het programma, water, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, visum, transfer, frisdrank en alcoholische dranken, fooien.
Vanaf:
€ 2620,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Caïro wordt je opgehaald en naar het guesthouse gebracht. Het guesthouse ligt vlakbij de piramides van Sakkara. Hier kun je een beetje bijkomen van je vlucht. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor je ruitervakantie.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met de paarden. Na een korte introductie wordt je paard opgezadeld en versierd met traditionele ‘halskettingen’. Je maakt een eerste rit naar de Sfinx en de piramides van Gizeh. De bouwwerken werden zo’n 4500 jaar geleden gebouwd als grafmonument voor de farao’s. De Egyptenaren geloofden dat een farao na zijn dood een god zou worden, daarom moest er een tempel worden gebouwd met alle spullen die de heerser na zijn dood nodig zou hebben. De grootste piramide is maar liefst 150 meter hoog. Er zijn veel mogelijkheden om wat te versnellen dus je raakt al snel gewend aan je paard! Na de rit wordt je met de auto naar Abu Sir gebracht. Hier staat een heerlijke lunch voor je klaar. Daarna worden de paarden gezadeld voor een zonsondergangsrit in de woestijn. Ook hier kun je weer flink galopperen! Na de rit is het tijd voor een heerlijk diner in het guesthouse.

Dag 3 – Gouden woestijn

Na het ontbijt wordt je naar Fayoum gebracht. Je checkt in bij het guesthouse waar een vroege lunch voor je klaarstaat. ‘s Middags maak je een rit door de gouden woestijn. Dit gebied staat bekend om de heldere meren, watervallen, tempels en tombes. Dit is een bijzonder deel van Egypte waar niet veel toeristen komen!

Dag 4 – Flink galopperen

Je zadelt je paard voor de volgende rit. Vandaag kun je flink snelheid maken, het uithoudingsvermogen van de paarden is erg indrukwekkend! Onderweg stop je voor een picknicklunch. Dit deel van de woestijn is een nationaal park. Je rijdt langs bijzondere rotsformaties en laat je paard afkoelen in heldere meren. ‘s Avonds dineer je rond het kampvuur terwijl de zon langzaam ondergaat.

Dag 5 – Het Magische meer

De route van vandaag brengt je naar het Magische meer: een onbekend maar prachtig meer. Het wordt ‘magisch’ genoemd omdat het de hele dag door van kleur verandert, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht. Je kunt gaan zwemmen of ontspannen bij de waterval. Natuurlijk ga je ook vandaag weer galopperen door de woestijn. Je overnacht in het guesthouse.

Dag 6 & 7 – De Witte woestijn

De komende twee dagen hebben de paarden vrij en ga je met een jeep de woestijn in. Je bezoekt de bijzondere ‘Witte Woestijn’. Dit gebied wordt ook wel een ‘outdoor museum van moderne kunst’ genoemd. Je loopt langs bijzondere rotsformaties van wit kalk. Het hele gebied is meer dan 300 km2 groot! Daarna bezoek je ook de zwarte woestijn. Het lijkt alsof je op een andere planeet terecht gekomen bent. De duinen zijn bedekt met een laag zwart poeder. De route gaat verder naar de Kristalen berg, een heuvel volledig van kwarts, en de Agabat vallei. Je bezoekt de Bahariya oase. In de Romeinse tijd was dit een belangrijk landbouwcentrum waar wijn geproduceerd werd. Hier zijn veel bijzondere archeologische vondsten gedaan. Je sluit de trip af met een duik in de hotsprings. Volgens de verhalen is het helend water! ‘s Avonds wordt je teruggebracht naar Caïro.

Dag 8 – Piramides en farao’s

Je sluit de week af zoals je ook begonnen bent, met een rit over het plateau van Gizeh. Met de piramides op de achtergrond vlieg je in rengalop door de woestijn. Na een barbecue lunch rijdt je terug naar het guesthouse. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis, of misschien blijf je nog een paar dagen in Egypte?

* dit is een voorbeeldprogramma. Het programma kan aangepast worden aan het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Dag 9 Verlenging – Zeeschildpadden

Na het ontbijt wordt je naar het nationale park van Abu Dabbab gebracht. Dit is de perfecte plek om te snorkelen. Het gebied staat bekend om de prachtige koraalriffen en bijzonder gekleurde vissen. Hier komen ook veel zeeschildpadden voor. Je luncht op het strand en dineert in het guesthouse.

Dag 10 verlenging – Relaxen & rijden

Vanochtend heb je vrij en kun je relaxen of een duik nemen in de zee. Na de lunch maak je een buitenrit door de woestijn en langs het strand. In het uitgestrekte landschap heb je veel mogelijkheden om de snelheid van je paard te testen. Na de rit keer je terug naar je guesthouse voor het diner.

Dag 11 verlenging – Dolfijnen

Vandaag staat er een bijzondere excursie op het programma. Je stapt op de boot en gaat zwemmen met wilde dolfijnen. Een ervaring om nooit te vergeten! Je kunt hier ook prachtig snorkelen. Na de lunch aan boord is er voldoende tijd om de prachtige riffen verder te verkennen.

Dag 12 verlenging – Zonsopgangsrit

Er staat wederom een mooie rit gepland. Je staat al vroeg op om je paard te zadelen voor een rit bij zonsopgang langs het strand. Je gaat ongeveer 2-3 uur rijden. Na het ontbijt is het helaas tijd om je koffers te pakken en wordt je terug gebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie gaat rijden zijn Arabieren en kruisingen van Arabieren en andere rassen. Het zijn allemaal gevoelige en goed getrainde paarden met een fijn karakter. De Arabische paarden hebben een enorm uithoudingsvermogen en zijn snel en wendbaar, ideale paarden voor een ruiterreis. Er zijn zowel Engelse zadels als endurance zadels, boomloze zadels en westernzadels beschikbaar.

Accommodatie

Tijdens deze ruitervakantie overnacht je in guesthouses in Caïro, Fayoum en bij de Bahariya oase. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger (éénpersoonskamers op verzoek). Sommige guesthouses hebben een zwembad of hottub. Daarnaast ga je kamperen in de witte woestijn. Je slaapt in tenten op matten. Er worden heerlijke internationale en traditionele maaltijden voor je bereid.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters.

Gewichtslimiet: 100 kg

Transferpunt: vliegveld Caïro

Let op: voor de Rode Zee verlenging moet je een binnenlandse vlucht boeken. We helpen je hierbij.

Extra: voor de tempels en tombes geld een toegangsbedrag, dat niet in de prijs inbegrepen is. We raden je aan in ieder geval zo’n €75,- extra mee te nemen voor excursies.

Let op: na aankomst betaal je een bedrag van 100,- dollar voor fooien en dergelijke. Je hoeft dan niet meer apart fooien te geven bij hotels, gidsen etc. Dit is een verplicht bedrag.

Niveau: deze rit is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Visa: op de internationale luchthavens krijg je een toeristen visum, de kosten zijn $25,- per persoon. Let op: je kunt alleen contant betalen.

Leuk: je kunt iedere dag meedoen met een yogales in de woestijn!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.