fbpx

Je bekijkt de reis:Yoga en buitenritten in Portugal

Boek direct

Wat ga je doen

In het hart van het Peneda Gerês nationale park geniet je van de rust op deze yoga en paardrijvakantie. Midden in de natuur kom je weer helemaal tot jezelf dankzij meditaties, yoga lessen en prachtige buitenritten. Je maakt daarnaast wandelingen in het park en leert meer over de wilde dieren die hier voorkomen. De yoga lessen met en zonder paard zijn gericht op het verbeteren van je balans en het versterken van je middenrif. ‘s Avonds doe je oefeningen om je lichaam en spieren te helpen herstellen.

Yoga helpt je om je bewust te worden van je lichaam en de invloed op je paard tijdens het rijden. Het doel deze week is dichter bij de natuur en je paard te komen. Tijdens de buitenritten ga je op zoek naar kuddes wilde paarden. Je rijdt op goed getrainde Lusitano’s. Je verblijft in het gezellige huis van de familie en geniet van heerlijke, organische maaltijden. Laad je geest en lichaam op tijdens deze ruitervakantie!
€175 korting

Yoga en buitenritten in Portugal

  • Wilde paarden zien
  • Yoga lessen
  • Kleine groepen
  • Meditatie en natuurwandelingen
  • Balans verbeteren
Inbegrepen: transfers van en naar het vliegveld, accommodatie in het sfeervolle berghuis, alle maaltijden en wijn tijdens de maaltijden, paardrijden en yoga volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, extra activiteiten.
Vanaf:
€ 1760,- € 1500,-
-- Korting geldig op reizen in november en december --
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het berghuis gebracht waar je de rest van de week zult doorbrengen. Het is ongeveer twee uur rijden. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en wordt het plan voor de rest van de week besproken.

Dag 2 – De eerste rit

Je begint de dag met ademhalingsoefeningen en meditatie, gevolgd door een yogales. Tijdens de les worden er oefeningen gedaan om je bewust te worden van je lichaam en de invloed die je kunt hebben op je paard. Na het ontbijt is het tijd voor een yoga sessie met de paarden. Hierbij ligt de focus op het creëren van vertrouwen tussen paard en ruiter. Na een heerlijke lunch in het guesthouse ga je naar het bezoekerscentrum van het nationale park om meer te leren over de wilde dieren die er voorkomen. Je sluit de middag af met een yoga les. Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 3 en 4 – Stabiel en bewust rijden

Wederom start je met ademhalingsoefeningen en meditatie, gevolgd door een yogales. Er wordt aandacht besteed aan het versterken van je ‘core’ zodat je stabieler en bewuster op je paard zit. Na het ontbijt is het weer tijd voor yoga met de paarden. Je werkt aan het vormen van een eenheid met je paard. Na een picknicklunch zadel je je paard voor een prachtige rit door het nationale park. Natuurlijk sluit je de dag af met een yoga sessie die spierherstel bevorderd. Daarna is het tijd voor het diner.

Dag 5 – Bewust wandelen

Na de dagelijkse start met oefeningen en meditatie is het tijd voor het ontbijt. Vervolgens trek je je wandelschoenen aan. Tijdens de wandeling door het nationale park zullen er ook meditatie oefeningen worden gedaan. Daarna is het tijd voor een picknick op een prachtige plaats bij de rivier. ‘s Middags heb je vrij, misschien wil je nog meer wandelen of geniet je van een goed boek. Na de yogales in de namiddag is het alweer tijd voor het diner.

Dag 6 – Balans

Inmiddels wordt je automatisch al vroeg wakker voor de ademhalingsoefeningen en meditatie, gevolgd door een yogales. Er wordt aandacht besteed aan het verbeteren van je balans zodat je zit beter wordt. Na het ontbijt is het weer tijd voor yoga met de paarden. Je merkt dat je flexibiliteit al vooruit gaat! Na een picknicklunch zadel je je paard voor een prachtige rit door het nationale park. Vandaag ga je op zoek naar de kudde wilde paarden die hier leeft. Natuurlijk sluit je de dag af met een yoga sessie en diner.

Dag 7 – Vallei van de wolven

Vandaag ga je na de ochtendmeditatie en het ontbijt naar de stallen om je paard te zadelen voor een dagtocht. Je rijdt naar de vallei van de wolven. Dit is één van de mooiste valleien in het park. Je bent omringd door kleurrijke bloemen en bijzondere planten. Misschien zie je zelfs wilde dieren, dit is een goede plek om de wilde paarden te zien. Je stopt voor een picknick lunch in de schaduw. Na de rit heb je de herstellende yoga sessie zeker nodig! Daarna is het tijd voor een laatste diner.

Dag 8 – Afscheid

De laatste dag is alweer aangebroken. Je wordt naar het vliegveld gebracht met hopelijk veel mooie herinnering aan deze prachtige reis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Je rijdt op de prachtige Lusitano paarden waar Portugal om bekend staat. De Lusitano is dapper, behendig en mensgericht. Daarnaast zijn er een aantal Garrano paarden die afstammen van de wilde paarden in dit gebied. De paarden zijn goed getraind en betrouwbaar. De kudde loopt vrij rond in de heuvels. Er zijn paarden voor ruiters van ieder niveau dus er is altijd een paard dat bij jou past! Er wordt gereden met Engelse zadels.

Je rijdt door het Peneda-Gerês National Park met dichte bossen, steile kliffen en heldere rivieren. Het is het enige nationale park van Portugal. Soms moet je een stukje naast je paard lopen als het terrein erg rotsachtig is. Dit is geen super snelle paardrijvakantie. Omdat je in de bergen rijdt wordt er veel gestapt, af en toe ga je op vlakke stukken galopperen.

Accommodatie

Tijdens je vakantie verblijf je in het sfeervolle berghuis van de familie. Het is recentelijk verbouwd maar ingericht in een traditionele stijl. Het huis heeft een gezamenlijke woonkamer, een keuken waar je yoghurt, brood, kaas en fruit kunt pakken en er is wifi. De slaapkamers hebben een eigen badkamer, bij één van de kamers is de badkamer tegenover de slaapkamer.

Het huis ligt in een groene oase in één van de mooiste gebieden van Portugal. Het is de perfecte plek om tot rust te komen na de rit. Daarnaast is er een rivier op vijf minuten lopen van het huis waar je met warm weer kunt zwemmen. Er worden uitgebreide lunches en diners bereid. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen. De stallen liggen op ongeveer 10 minuten rijden van het huis.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Minimumleeftijd: 16 jaar

Transferpunt: vliegveld Porto

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd er bij het boeken van je vluchten rekening mee dat je voor 14.30 uur aankomt op dag 1 en na 12 uur vertrekt op dag 8. Het is ongeveer twee uur rijden.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Het tempo van de ritten wordt aangepast aan het niveau van de ruiters.

Let op: tijdens deze vakantie zorg je zelf voor je paard, je haalt hem uit de wei, poetst en zadelt zelf en na de rit spuit je het paard af.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.