fbpx

Je bekijkt de reis:Woestijntrail in Namibië

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de ultieme ruitervakantie: een rit van 300 km door de oudste woestijn ter wereld. In 11 dagen verken je het afwisselende landschap van Namibië, van hooglanden en schapenboerderijen door rotsachtige woestijn naar de duinen en de Atlantische oceaan. Je rijdt door de meest afgelegen gebieden. Onderweg kom je alleen zebra's, oryx, springbok en giraffes tegen. Je rijdt langs prehistorisch ogende planten en door maanlandschappen. De rit eindigt met een heerlijke galop over het strand. Je rijdt zo'n 50 km per dag in een hoog tempo. Deze avontuurlijke rit is een must-do voor ervaren ruiters!

Woestijntrail in Namibië

  • Endurance trektocht
  • Woestijnritten
  • Wilde dieren
  • Veel galopperen
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de trektocht, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: internationale en lokale vluchten, fooien, drankjes in lodge en restaurant.
Vanaf:
€ 5540,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar de lodge gebracht voor de eerste nacht. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – Zoutpannen en zandduinen

Na het ontbijt word je naar het startpunt van de rit gebracht. Het is zo’n vijf uur rijden maar het landschap is prachtig. Op de eerste kampeerplek maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Na de lunch ga je naar de Sossusvlei. Beklim de zandduinen voor een prachtig uitzicht over de woestijn! Terug in het kamp eet je rond het kampvuur en maak je je klaar voor je eerste nacht onder de sterren.

Dag 3 – De eerste rit

Het is tijd voor de eerste dag in het zadel! Het eerste deel van de trektocht rijd je door de uitlopers van het Naukluft (nauwe kloof) gebergte. Onderweg stop je voor de lunch. Daarna gaat de rit verder langs de heuvels waar dit gebied om bekend staat. Je sluit de dag af met een drankje bij zonsondergang in het kamp. Je zit ongeveer 4-6 uur in het zadel.

Dag 4 – Door de woestijn

Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit door de woestijn. Je geniet van een prachtig verlaten landschap. Meestal vertrek je rond 8 uur en rijd je 4-5 uur voor de lunch en na een siësta rijd je nog 2-3 uur. De exacte route is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden maar je rijdt overal door een magisch landschap!

Dag 5 en 6 – Ravijnen

Er staat nauwelijks nog water in de rivieren in het westen van Namibië maar er zijn nog wel diepe valleien uit de tijd dat het zeeniveau hoger was. Je steekt twee rivier valleien over onderweg naar de Gaun en Kuiseb valleien. Deze uitgestrekte vlaktes zijn het laatste stukje van de woestijn. Je rijdt over paden die door zebra’s worden gebruikt naar beneden. Het is hier best steil dus soms moet je een stukje naast je paard lopen, dit is best uitdagend!

Dag 7 t/m 10 –

De route gaat verder over de uitgestrekte gras vlaktes. Hier komen giraffes, springbok en oryx voor. Het terrein is erg geschikt om te galopperen! Je rijdt langs bijzonder gevormde bomen en struiken. Het lijkt af en toe wel alsof je op de maan rijdt door de bijzondere rotsen. Aan het einde van de tocht kom je bij de zee uit! Na een laatste galop op het strand neem je afscheid van je paard en wordt je naar de lodge in Swakopmund gebracht.

Dag 11 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt pak je je koffers en neem je afscheid van de groep. Je wordt terug gebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis, hopelijk met mooie herinneringen aan een heerlijke week!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden zijn de sterren van deze vakantie. Door de eigenaren worden ze in vier groepen ingedeeld: de professionals, de jonkies, de nieuwkomers en de paarden die niet in te delen zijn. De professionals zijn al jaren bij de stal en hebben veel ervaring met de safari’s. Deze paarden weten wat ze doen en maken zich niet zo druk.

De jonkies zijn op de stal geboren. Het zijn quarter horse x warmbloed/arabier kruisingen. Het zijn betrouwbare maar behendige paarden. Ze hebben nog niet zoveel safari’s gedaan maar ze hebben al bewezen dat het super fijne paarden worden! ​

Af en toe krijgen de eigenaren paarden aangeboden die niet geschikt zijn voor het werk dat ze doen. Het zijn voornamelijk Boerperd paarden, een lokaal ras. Ze worden omgeschoold tot safari paard en doen het erg goed met de gasten! Dan zijn er nog de paarden die niet in een categorie te plaatsen zijn. Het zijn paarden waar iedereen heerlijk op kan rijden, of je nou veel ervaring hebt of juist een beetje angstig bent. Deze paarden brengen je veilig terug naar huis.

Voor deze ruitervakantie moet je een gevorderde ruiter zijn. Je moet fit genoeg zijn om zo’n 50 km per dag te rijden. Het tempo van de ritten is afhankelijk van het terrein, over rotsachtig terrein stap je en over de open vlaktes kun je heerlijk galopperen. Alle paarden zijn erg voorwaarts dus vraag alleen om een gevoelig paard als je zeker weet dat je die goed aankunt.

De paarden worden Engels gereden, met Afrikaanse trail zadels. Tijdens de safari zorg je zelf voor je paard. Er gaan geen grooms mee op de paarden te zadelen. Als het terrein erg slecht is moet je stukjes naast je paard lopen, zorg dus dat je schoenen met goede zolen draagt!

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je een paar nachten in lodges en ga je een deel van de tocht kamperen. Je kunt in een tent slapen maar de meeste mensen kiezen er voor om buiten, onder de sterren, te slapen. Je krijgt een camping bedje en een slaapmat, dekens en kussens.

De bagage wordt met een busje naar de kampeerplekken gebracht. Er worden douches neergezet zodat je ‘s avonds het zand van je af kunt spoelen (met warm water uit een emmer natuurlijk, lekker avontuurlijk!). De eerste en laatste nacht slaap je in een comfortabele lodge.

De lokale gerechten worden boven een open vuur bereid. Het ontbijt en de lunch zijn simpel: muesli, pap, koffie, thee, een warm gerecht en broodjes. Het diner is typisch voor Namibië: een braai of potjie met wild en groente. Er kunnen maaltijden voor vegetariërs worden gemaakt maar vanwege de afgelegen gebieden waar je rijdt is het moeilijk om voor veganisten te koken.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg (voor zwaardere ruiters tot 93 kg geldt een toeslag, de gewichtslimiet wordt streng gehandhaafd).

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 15 ruiters.

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jongere ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters. Je moet zonder hulp van de grond kunnen opstappen, alle gangen goed beheersen op een fanatiek paard en veel buitenrijervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Windhoek

Bagage: het koelt ‘s nachts flink af in de woestijn dus neem ook warme kleren mee!

Let op: boek je terugvlucht na 15.00u op dag 11, anders ben je niet op tijd op het vliegveld.

Goed om te weten: er is geen bereik of wifi onderweg. In de jeep kun je kleine apparaten opladen (12 Volt), maar geen power packs. Kleding wassen kan alleen in de lodges.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.