fbpx

Je bekijkt de reis:Woestijntrail in Namibië

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de ultieme ruitervakantie: een rit van 300 km door de oudste woestijn ter wereld. In 11 dagen verken je het afwisselende landschap van Namibië, van hooglanden en schapenboerderijen door rotsachtige woestijn naar de duinen en de Atlantische oceaan. Je rijdt door de meest afgelegen gebieden. Onderweg kom je alleen zebra's, oryx, springbok en giraffes tegen. Je rijdt langs prehistorisch ogende planten en door maanlandschappen. De rit eindigt met een heerlijke galop over het strand. Je rijdt zo'n 50 km per dag in een hoog tempo. Deze avontuurlijke rit is een must-do voor ervaren ruiters!

Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de trektocht.
Niet inbegrepen: internationale en lokale vluchten, fooien, visa, drankjes in lodge en restaurant.

Woestijntrail in Namibië

  • Endurance trektocht
  • Woestijnritten
  • Wilde dieren
  • Veel galopperen
Vanaf:
€ 5910,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar de lodge gebracht voor de eerste nacht. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – Zoutpannen en zandduinen

Na het ontbijt word je naar het startpunt van de rit gebracht. Het is zo’n vijf uur rijden maar het landschap is prachtig. Op de eerste kampeerplek maak je kennis met je paard voor de rest van de week. Na de lunch breng je een bezoek aan de zoutpannen van Sossusvlei. Beklim de zandduinen voor een prachtig uitzicht over de woestijn! Terug in het kamp eet je rond het kampvuur en maak je je klaar voor je eerste nacht onder de sterren.

Dag 3 – De eerste rit

Het is tijd voor de eerste dag in het zadel! Het eerste deel van de trektocht rijd je door een groene vallei midden in de woestijn. Je stopt voor de lunch in een dorpje in een kleine oase. Daarna rijd je verder door de uitlopers van het Naukluft gebergte. De waterbronnen waar je langs rijdt worden vaak bezocht door zebra’s, kudu en oryx.

Dag 4 – Flink galopperen

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit langs bijzonder gevormde zandduinen. Je geniet van een prachtig verlaten landschap. ‘s Middags rijd je door de rivierbedding, hier gaat het tempo flink omhoog en kun je lekker hard galopperen! De kampeerplek voor vandaag ligt op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht.

Dag 5 – Gaub Canyon

Vandaag rijd je door de rode zandduinen naar de Gaub Canyon. Na een pittige afdaling stop je voor de lunch. Na de lunch rijd je verder over de open vlaktes naar een grot met een prachtig uitzicht over de Kuiseb rivier en het spectaculaire landschap eromheen.

Dag 6 – Kuiseb rivier

De rit van vandaag gaat over de terrassen naar de Kuiseb rivier. De rivier vormt de natuurlijke begrenzing van de woestijn. De Kuiseb rivier overstroomt vaak genoeg om te zorgen dat de zandduinen zich niet verder kunnen uitbreiden. Dit is een belangrijke bron van water voor de dieren in het gebied.

Dag 7 – Woestijn giraffe

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de trektocht. Het terrein van vandaag is erg geschikt voor een hoger tempo. Je rijdt naar het waterpunt van Ganab waar zebra, oryx, struisvogels en springbok samen komen om te drinken. De grasvlaktes en riviertjes hier zijn het leefgebied van de woestijn giraffe die zich schuil houdt tussen de bomen.

Dag 8 – Zebra’s en struisvogels

Ook vandaag ligt het tempo tijdens de rit weer hoog. Je rijdt over vlaktes met steeds minder begroeiing naar de kust. De zebra’s en struisvogels die hier leven zijn erg nieuwsgierig en rennen vaak naast de paarden mee. Het is erg droog in dit gebied. Het meeste water voor planten en dieren komt van de mist die ‘s avonds op komt zetten.

Dag 9 – Maan vallei

De rit van vandaag gaat door het echte woestijnlandschap. Het is hier extreem droog. Je komt knoestige planten tegen die uit de tijd van de dinosauriërs lijken te komen. Het landschap is eeuwenoud en enorm verlaten. Op weg naar de kampeerplek bij de Swakop rivier rijd je door het bijzondere ‘Maan vallei’.

Dag 10 – Langs het strand

De laatste rit van je ruitervakantie gaat langs de Swakop rivier en de duinen naar de Atlantische oceaan. Voor het eerst sinds dagen zie je weer andere mensen. Je rijdt langs het strand van Swakopmund naar een comfortabel guesthouse. Tijdens het diner bespreek je de fantastische rit die je hebt gehad en geniet je een laatste keer van de zonsondergang.

Let op: de Skeleton Coast Safari in maart en oktober is een dag korter. Je vertrekt dan op dag 10 na het ontbijt.

Dag 11 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt pak je je koffers en neem je afscheid van de groep. Je wordt terug gebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis, hopelijk met mooie herinneringen aan een heerlijke week!

* het programma kan worden aangepast afhankelijk van het weer en andere onverwachte omstandigheden.

De paarden

De paarden zijn de sterren van deze vakantie. Door de eigenaren worden ze in vier groepen ingedeeld: de professionals, de jonkies, de nieuwkomers en de paarden die niet in te delen zijn. De professionals zijn al jaren bij de stal en hebben veel ervaring met de safari’s. Deze paarden weten wat ze doen en maken zich niet zo druk. De jonkies zijn op de stal geboren. Het zijn quarter horse x warmbloed/arabier kruisingen. Het zijn betrouwbare maar behendige paarden. Ze hebben nog niet zoveel safari’s gedaan maar ze hebben al bewezen dat het super fijne paarden worden! ​Af en toe krijgen de eigenaren paarden aangeboden die niet geschikt zijn voor het werk dat ze doen. Het zijn voornamelijk Boerperd paarden, een lokaal ras. Ze worden omgeschoold tot safari paard en doen het erg goed met de gasten! Dan zijn er nog de paarden die niet in een categorie te plaatsen zijn. Het zijn paarden waar iedereen heerlijk op kan rijden, of je nou veel ervaring hebt of juist een beetje angstig bent. Deze paarden brengen je veilig terug naar huis.

Voor deze ruitervakantie moet je ene gevorderde ruiter zijn. Je moet fit genoeg zijn om zo’n 50 km per dag te rijden. Het tempo van de ritten is afhankelijk van het terrein, over rotsachtig terrein stap je en over de open vlaktes kun je heerlijk galopperen. Alle paarden zijn erg voorwaarts dus vraag alleen om een gevoelig paard als je zeker weet dat je die goed aankunt. De paarden worden Engels gereden, met Afrikaanse trail zadels. Tijdens de safari zorg je zelf voor je paard. Er gaan geen grooms mee op de paarden te zadelen. Als het terrein erg slecht is zul je stukjes moeten lopen, zorg dus dat je schoenen met goede zolen draagt!

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je een paar nachten in lodges en ga je een deel van de tocht kamperen. Je kunt in een tent slapen maar de meeste mensen kiezen er voor om buiten, onder de sterren, te slapen. Je krijgt een camping bedje en een slaapmat, dekens en kussens. De bagage wordt met een busje naar de kampeerplekken gebracht. Er worden douches neergezet zodat je ‘s avonds het zand van je af kunt spoelen (met warm water uit een emmer natuurlijk, lekker avontuurlijk!). De eerste en laatste nacht slaap je in een comfortabele lodge.

De lokale gerechten worden boven een open vuur bereid. Het ontbijt en de lunch zijn simpel: muesli, pap, koffie, thee, een warm gerecht en broodjes. Het diner is typisch voor Namibië: een braai of potjie met wild en groente. Er kunnen maaltijden voor vegetariërs worden gemaakt maar vanwege de afgelegen gebieden waar je rijdt is het moeilijk om voor veganisten te koken.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg (voor zwaardere ruiters tot 93 kg geldt een toeslag)

Groepsgrootte: gemiddeld 10 ruiters Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jongere ruiters.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Windhoek

Bagage: het koelt ‘s nachts flink af in de woestijn dus neem ook warme kleren mee!

Let op: boek je terugvlucht na 15.00u op dag 11, anders ben je niet op tijd op het vliegveld.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.