fbpx

Je bekijkt de reis:Woestijntrail Marokko

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze trektocht maak je kennis met de levensstijl van de 'Tuaregs', de woestijnnomaden van Marokko. Je volgt een prachtige trail die door kleine dorpjes, langs palmbomen en door de Draa vallei loopt. In de vallei zie je eeuwenoude kastelen en prachtige tuinen. Vervolgens ga je verder de woestijn in. Je rijdt door een ruig landschap van zandduinen en rotsen.

Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden en drankjes.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, hammam en massage.

Woestijntrail Marokko

  • Strandritten
  • Nauwelijks toeristen
  • Veel galopperen
  • Snelle paarden
  • Zwemmen met je paard
Vanaf:
€ 980,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar het hotel gebracht voor de eerste nacht. Het hotel ligt vlak bij het vliegveld en is zo’n 10 minuten rijden. Hier kun je lekker bijkomen van de reis en je voorbereiden op de trektocht. Het diner is niet inbegrepen omdat de meeste vluchten pas later in de avond aankomen.

Dag 2 t/m 6 – Door de bergen naar de woestijn

Op dag 2 wordt je naar het startpunt van de trektocht in Zagora gebracht. Vanaf hier rijd je naar het zuidwesten, de uitgestrekte woestijn in. Je steekt het gebergte over dat je van de Sahara scheidt. Je volgt een smal pad met scherpe bochten naar de top, waar je een prachtig uitzicht hebt. Als je weer afdaalt rijd je langs oasen met acacia bomen en woestijn plateaus. Langzaamaan kom je meer zandduinen tegen tot het landschap alleen nog uit zand bestaat. Je rijdt door de Draa vallei lang dorpjes en palmbomen. ‘s Avonds maak je kennis met de Tuareg levensstijl in het kamp.

Dag 7 – Terug naar Zagora

Na een prachtige tocht door de woestijn rijd je richting het noorden, door dorpjes en palmbomen. Je rijdt langs hoge zandduinen en velden vol gewassen. Rond lunchtijd kom je in Zagora aan waar je de stad gaat verkennen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de paarden en wordt je terug gebracht naar het hotel in Ouarzazate.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van het team en de rest van de groep. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis.

* het programma kan worden aangepast afhankelijk van het weer en andere onverwachte omstandigheden.

De paarden

De ranch heeft een kudde van 28 paarden. Het zijn allemaal volbloed Berber Arabieren. Het zijn sterke en vriendelijke paarden die gewend zijn aan lange ritten. Ze zijn goed getraind en er is voor iedereen een paard dat bij zijn of haar niveau past. Er is een ruime variatie aan zadels, van Engels tot speciale trail zadels.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van de trektocht breng je door in een hotel. Je slaapt in comfortabele kamers met eigen badkamer. Het hotel heeft een gezellig restaurant en een gezamenlijk ruimte waar je bij kunt komen van je reis.

Tijdens de trektocht overnacht je samen met de rest van de groep in een grote tent. Als je liever wat meer privacy hebt kun je ook kiezen voor een tweepersoons iglo tent. Het kamp heeft een douche. De traditionele Marokkaanse maaltijden worden bereid door de chef.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 3, maximaal 10 ruiters

Leeftijd: vraag ons naar de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Transferpunt: vliegveld Ouarzazate

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer, overleg met ons voor je vluchten boekt.

Bagage: op deze reis wordt gevraagd je eigen slaapzak mee te nemen, matten om op te slapen zijn aanwezig.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je mag ook een paar dagen eerder komen om alvast wat oefenritten te maken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.