fbpx

Je bekijkt de reis:Wijngaarden Trektocht Elzas, Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht door de Elzas volg je de bekende 'wijnroute' en ga je onderweg natuurlijk wijn proeven! De route gaat door prachtige bossen en je geniet van fantastische uitzichten in de heuvels. Je rijdt door kleine dorpjes, bezoekt kastelen en gaat naar wijnkelders. Deze streek is zowel Duits als Frans geweest dus je ziet invloeden uit beide landen terug in de regio. De stal ligt op een prachtige plek op een heuvel, middenin het bos. De perfecte plek om je trektocht te beginnen!

Wijngaarden Trektocht Elzas, Frankrijk

  • Kastelen bezoeken
  • Wijn proeven
  • Afwisselende route
  • Lekker eten
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op de aankomstdag t/m het ontbijt op de dag van vertrek, drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vervoer naar Frankrijk, transfer, fooien, persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1495,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op de stal krijg je een kamer aangewezen en kun je bijkomen van de reis. Tijdens het diner maak je kennis met de andere gasten en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met de paarden. Je kunt verschillende paarden proberen in de bak om te kijken welke het beste bij je past. Daarna is het tijd voor de lunch op de boerderij. ’s Middags stap je in het zadel voor de eerste rit. Je rijdt door kleine dorpjes met traditionele huisjes naar de bergpas Perhuex. Je klimt naar de top van de St. Jean berg. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de bergen! Daarna ga je terug naar de boerderij voor het diner.

Dag 3 – Wijnkelders

De route van vandaag brengt je naar Scherwiller, de hoofdstad van de Riesling wijnen. Je rijdt door de bossen en heuvels naar het kasteel van Berstein. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Elzas. Je gaat ook op bezoek bij een wijnkelder gemaakt van stro! Je logeert vannacht in Scherwiller.

Dag 4 – Kastelen

Vandaag rijd je richting de bergen en het kasteel van Haut-Koeningsbourg. Onderweg zie je hoe ver de wijngaarden zich uitstrekken. ’s Middags ga je naar het middeleeuwse kasteel van Ribeauvillé. Hier bezoek je een biologische wijnkelder. Je logeert vandaag in Ribeauvillé.

Dag 5 – Dorpjes en bossen

De rit gaar verder over de wijnroute van de Alsace en door kleine dorpjes zoals Bergheim, Kintzheim and Dambach-la-Ville. Onderweg rijd je door bossen, wijngaarden en groene velden. Het is een erg afwisselend landschap! Je logeert vandaag in Andlau.

Dag 6 – Bergen en watervallen

Na het ontbijt stap je op je paard voor de laatste rit van je paardrijvakantie. Je rijdt door de bergen en beklimt de ‘Champ du Feu’. Op een hoogte van 1000 meter heb je een prachtig uitzicht over de regio. Je gaat verder naar de waterval van Hochwald, één van de mooiste van de Alsace! Daarna kom je terug bij de stallen, waar het tijd is voor het diner.

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer bijna voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en de paarden en reis je weer naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De stal heeft een grote kudde paarden, ongeveer 85! Er zijn verschillende rassen zoals Tinkers, IJslanders, Arabieren, Andalusiërs en warmbloeden. Er zijn paarden voor ruiters van ieder niveau dus er is altijd een paard dat past bij jouw wensen en ervaring. Je rijdt met Engelse zadels. Ondanks de grote kudde heeft ieder paard een eigen zadel en hoofdstel. De paarden hebben geen ijzers maar dragen hoefschoenen tijdens de ritten.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in een chalet op de boerderij. Er zijn tweepersoonskamers of kamers met stapelbedden voor maximaal 8 personen. Je deelt de badkamer met de andere ruiters in de groep. Het is ook mogelijk om een éénpersoonskamer met eigen badkamer aan te vragen, hiervoor geldt een toeslag. De accommodatie is simpel maar netjes.

Het ontbijt is vrij simpel en bestaat uit brood, jam, muesli, melk, sap, koffie en thee. De lunch is op de boerderij of een picknick tijdens de rit. Je dineert opd e boerderij. Er wordt veel vlees gegeten en gerechten met friet, rijst, pasta of pizza. Daarna is er een toetje of kaasplankje. Er wordt niet zoveel groente of fruit geserveerd. Er worden wijnen uit de regio geschonken.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 12 ruiters.

Leeftijd: vanaf 13 jaar (tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene).

Transferpunt: verschillende plekken mogelijk. Je kunt ook met je eigen auto gaan. Het is ongeveer 500 km vanaf Utrecht.

Aankomsttijd: als je met eigen vervoer komt kun je het beste tussen 18u en 19.30u aankomen maar later is ook geen probleem.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen goed beheersen.

Goed om te weten: afhankelijk van de groepen en andere activiteiten op de stal kan de gids die met je meegaat wisselen.

Verder: de stal ligt in de buurt van voormalig concentratiekamp Natzweiler, als je tijd hebt en je eigen vervoer is dit zeker een bezoek waard!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.