fbpx

Je bekijkt de reis:Ranchvakantie in Italië

Boek direct

Wat ga je doen

Rijden als een echte cowboy op onze ranch in Italië. Op deze paardrijvakantie leer je meer over het werk op een paardenranch. Je oefent het sturen met één hand, hekken openen, over obstakels heen rijden, team penning en rijden met een handpaard. Aan het einde van de week doe je een Horse Drive waarbij je de kudde naar een nieuw weiland brengt. Na de ritten kun je de prachtige omgeving van het bedrijf verkennen. Ook voor niet rijdende partners is hier genoeg te doen!

Ranchvakantie in Italië

  • Kleine groepen
  • Westernrijden
  • Lekker eten
  • Afwisselend
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en water tijdens de maaltijden, activiteiten volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, andere drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.
Vanaf:
€ 1065,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld of treinstation word je opgehaald en naar de accommodatie bij de stallen gebracht. Hier maak je kennis met de rest van de groep en het team tijdens een heerlijk diner.

Dag 2 – Theorieles

Na het ontbijt begin je de week met twee uren theorieles. Je leert meer over Horsemanship en kuddegedrag van paarden. De instructeur is enorm ervaren en kan al je vragen over paardengedrag beantwoorden! De rest van de dag heb je vrij te besteden. Je kunt wandelen in de omgeving van de stallen, ontspannen in de tuin of als je een auto hebt kun je bezienswaardigheden in de buurt bezoeken.

Dag 3 – Westernrijden als een cowboy

Vandaag krijg je les in de rijbaan. Je leert om je paard te sturen met één hand, als een echte cowboy. Deze methode van sturen wordt neck reigning genoemd. De instructeur helpt je om je techniek te verbeteren. Als je wilt kun je ‘s middags een buitenrit maken (niet inbegrepen).

Dag 4 – Obstakels rijden

Er staat weer een leuke activiteit gepland, je oefent vaardigheden die je nodig hebt tijdens het buitenrijden. Je leert om hekken open te maken vanaf je paard en je paard over natuurlijke obstakels te rijden.

Dag 5 – Team penning

Vanochtend ga je team penning oefenen. Teampenning is een snelheidsonderdeel, waarbij een kudde koeien in de arena staat. Een team van drie ruiters moet een of meerdere koeien afzonderen van de kudde, naar het andere einde van de arena drijven en daar in een omheinde ruimte (de penn) drijven.

Dag 6 – Handpaard

Een belangrijke vaardigheid op een ranch is het rijden met een handpaard. Terwijl je rijdt heb je een ander paard vast. Dit is lastiger dan het klinkt! Vaak hebben de paarden niet hetzelfde tempo, of willen ze niet dicht naast elkaar lopen. Na vanochtend ben je een expert!

Dag 7 – Horse Drive

Na het ontbijt stap je op je paard voor een echte ‘Horse Drive’! Je gaat een rit maken met een kudde loslopende paarden. Je leert hoe je loslopende paarden bij elkaar drijft als een echte cowgirl. Je brengt de paarden naar een nieuwe wei. Je neemt pakpaarden mee aan de hand die de spullen voor de barbecue lunch dragen.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer bijna voorbij. Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar het treinstation of het vliegveld.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op de stal worden al meer dan 20 jaar paarden gefokt en getraind en het terrein is meer dan 100 hectare groot. Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Haflingers, Appaloosas, Arabieren en kruisingen van deze rassen. Er is een kudde van meer dan 60 paarden dus er is altijd één die past bij jouw wensen en ervaring. Er wordt western gereden, je rijdt op een ontspannen manier aan een losse teugel. Er wordt getraind volgens Natural Horsemanship principes. Voor deze paardrijvakantie moet je de stap, draf en galop goed beheersen. Je helpt mee met het verzorgen en opzadelen van je paard.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in een comfortabele accommodatie met twee- en driepersoonskamers. Op verzoek is het mogelijk een éénpersoonskamer aan te vragen. Sommige kamers hebben een gedeelde badkamer. Er zijn gezamenlijke ruimtes waar je lekker kunt ontspannen na de ritten.

De omgeving van het bedrijf is daarnaast erg geschikt voor een mooie wandeling en er zijn bijzondere bezienswaardigheden in de buurt. Je geniet van heerlijke maaltijden bereidt met lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de stap, draf en galop beheersen.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rome

Transferpunt: Chiusi treinstation

Je kunt ook opgehaald worden op vliegveld Rome Fiumicino of Rome Ciampino.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Houd hier rekening mee bij het boeken van je vlucht en treintickets.

Transfertijd Chiusi station: dag 1 – tussen 9-10 uur of 17.30-18.30 uur, retour dag 8 – 9.30 uur.
Transfertijd Rome Ciampino: dag 1 – 15 uur, retour dag – 8 12 uur.
Transfertijd Rome Fiumicino: dag 1 – 16 uur, retour dag 8 – 13 uur.

Let op: als je op andere dagen (behalve zaterdag) opgehaald of gebracht wilt worden op het treinstation betaal je €80,- voor de transfer (retour) in plaats van €40,- (retour op zaterdagen).

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.