fbpx

Je bekijkt de reis:Vjosa Rivierentocht Albanië

Boek direct

Wat ga je doen

Deze trektocht is een combinatie van ritten, wandelingen en genieten van de natuur. Je gaat met je paard de bergen in, door een ruig landschap met een prachtig uitzicht over de valleien. Daarnaast maak je hikes naar bijzondere locaties en zwem je in rivieren. Je bezoekt byzantijnse kloosters en oude kerken. Albanië is een land met een rijke geschiedenis. Dit is terug te zien aan alle ruïnes, middeleeuwse bruggen en bunkers waar je langs rijdt. Je verblijft bij de lokale bevolking en maakt kennis met hun tradities. De families kunnen je alles vertellen over hoe het was om in een communistisch land te wonen. De rit gaat langs de Vjosa rivier, het 'blauwe hart' van Europa, en je kampeert een aantal nachten aan de oevers van de rivier. Dit is de leefplek voor veel vissoorten en bijzondere vogels.

Vjosa Rivierentocht Albanië

  • Logeer bij lokale families
  • Bijzondere geschiedenis
  • Excursies zonder paard
  • Meehelpen met verzorging
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, fooien, entree bij excursies, maaltijden en drankjes op dag 8.
Vanaf:
€ 1638,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en kom je naar een autorit van zo’n 3-4 uur aan bij het hotel in Gjirokastra. Nadat je een beetje bijgekomen bent van de reis ga je met de gids het prachtige historische plaatsje bekijken. Breng een bezoek aan het kasteel of de oude bazaar. Daarna is het tijd voor het diner in een traditioneel restaurant.

Dag 2 – Bruggen en kastelen

Na een heerlijk ontbijt in het hotel maak je kennis met je paard voor de week. Het eerste deel van de trektocht gaat door de akkers naar het middeleeuwse dorpje Karjan.

Dit plaatsje met haar smalle kerkjes en Romeinse brug was een belangrijk punt op de handelsroute in het gebied. Je passeert de ruïnes van een kasteel uit die tijd. Onderweg stop je voor een picknick lunch waarna de rit verder gaat door valleien, langs kliffen en door stroompjes. De route gaat ook langs de ‘Drino’ rivier, het belangrijkste water in de regio. Eenmaal in Karjan is het tijd voor een heerlijk diner. Je overnacht in een guesthouse bij een lokale familie.

Dag 3 – Bergen en valleien

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit richting het noorden. Je volgt dezelfde weg die de handelaren eeuwen geleden al volgden. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de bergen en valleien. Je rijd langs oude ruïnes en kerken. In een van de dorpjes die je passeert is de oprichter van de moderne Olympische Spelen geboren. Je stopt in Labova voor een lunch. Hier bezoek je de bijzondere middeleeuwse kerk. Vervolgens rijd je verder de de bergen in. Onderweg kom je veel bijzondere planten tegen. Het eindpunt van vandaag is de Cajupi vallei, waar je gaat kamperen. De herders laten je zien hoe zij hun schapen melken en koken vanavond voor je.

Dag 4 – Bandieten en rovers

Na een traditioneel bergontbijt is het tijd voor de volgende rit. Je rijdt verder over de oude handelskaravaan route langs de plek waar bandieten en rovers de handelaren beroofden. Je rijdt over de belangrijkste weg in de 17e eeuw. Deze weg verbond de handelscentra met het zuiden van Albanië. Je daalt een steile bergweg af naar de rivier waar het tijd is voor de lunch en een verfrissende duik. Na de lunch rijd je verder naar Hoshteva, de bestemming voor vannacht. In dit dorpje wonen nu nog maar 30 mensen maar het heeft een erg bijzondere kerk. Je overnacht in een klein familiehotel.

Dag 5 – Vergeten landschap

De rit van vandaag begint met een flinke klim naar de Gjurmemushka bergpas. Hierna rijd je gelukkig verder bergafwaarts. Je rijdt langs Maleshova waar je een bezoek brengt aan het kerkje en de ruïnes van het oude kasteel. Na de lunch zie je de Vjosa rivier voor het eerst liggen, vanaf je uitzichtpunt op de berg. Dit deel van het land is erg arm en een beetje ‘vergeten’ vanwege de slechte bereikbaarheid. De gastvrije bewoners laten je kennis maken met de traditionele manier van koken en maken de traditionele ‘petanik’ voor je. Je overnacht bij een gastfamilie. informatie

Dag 6 – Kamperen!

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je daalt verder af naar de rivier. De rest van de dag rijd je langs de Vjosa rivier. Het landschap is compleet anders dan eerder in de week. De paden langs de rivier zijn erg geschikt voor een flinke galop. Vannacht ga je kamperen aan de oever van de rivier waar je geniet van een heerlijke maaltijd bereidt in het nabijgelegen restaurant. Je komt al vroeg in de middag op de kampeerplek aan dus er is genoeg tijd om een duik te nemen. Of misschien ga je liever vissen in de rivier.

Dag 7 – Kerken en cafés

De rit van vandaag gaat van Piskova nar Permet. Je rijdt over heuvels en door valleien met veel mogelijkheden voor een flinke galop. Rond lunchtijd kom je in Permet aan. Na een heerlijke maaltijd in een lokaal restaurant kun je het dorp verkennen en ga je met de auto naar Leusa, waar je de bijzondere Byzantijnse kerk bezoekt. Na een heerlijk diner in een lokaal restaurant kun je een bezoek brengen aan één van de muziek cafés in dit plaatsje.

Dag 8 – Dagje vrij

Vandaag hebben de paarden een dagje rust. Jij kunt bijkomen van de lange ritten in Permet of je kunt een bezoek brengen aan de thermische baden van Langarica. Je kunt hier zwemmen, hiken langs de rivier of de ravijnen en grotten verkennen. Na een heerlijke lunch keer je in de namiddag terug naar Permet waar je eet in een restaurant. Maaltijden en drankjes zijn vandaag niet inbegrepen, je kunt ook op eigen gelegenheid ergens gaan eten.

Dag 9 – Bossen en kloosters

Vandaag is de zwaarste dag wat rijden betreft. Je brengt zo’n 6 uur in het zadel door. Omdat je door dichte bossen rijdt wordt het aangeraden om lange mouwen te dragen, vanwege de takken. Sommige stukken van de route zul je naast je paard moeten lopen. Je rijdt over de Dhembel bergen, onderweg heb je een prachtig uitzicht. ‘s Middags rijd je langs een 17e eeuws klooster en over een middeleeuwse brug naar Nderan. In de middeleeuwen was dit een belangrijke handelsplaats voor vee. Je overnacht vandaag op een boerderij waar je kunt zien hoe mensen hier dieren houden. Dit gebied staat bekend om de productie van honing.

Dag 10 – Rivieren en dorpen

De rit van vandaag is erg afwisselend. Je rijdt door een divers landschap van valleien, heuvels, bossen en rivieren. Tijdens de lunch stop breng je een bezoek aan de oudste kerk van Albanië, gebouwd in 554. In de middag kom je aan in Libohova, een klein dorpje aan de voet van de Bureto bergen. Dit dorpje wordt al eeuwenlang bewoond en was een belangrijk handelscentrum in de middeleeuwen. Na de rit kun je het kasteel bezoeken. Je overnacht bij een lokale familie.

Dag 11 – Gjirokastra

De rit van vandaag is wat korter dan je gewend bent, zo’n 3,5 uur. Je rijdt door de heuvels en de Drino vallei naar het Antigonae Nationaal Park. Dit gebied werd in 295 BC door Koning Pyrrhus vernoemd naar zijn vrouw Antigonae, dochter van de koning van Egypte. Na aankomst in Gjirokastra neem je afscheid van je paard en ga je terug naar het hotel. Het afscheidsdiner vind plaats in een klein restaurantje bij de oude Bazaar. Daarna is er nog de gelegenheid om wat te drinken in een populaire bar.

Dag 12 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis of misschien ga je nog verder rondreizen in de omgeving.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht gaat rijden zijn Albanese bergpaarden. Het zijn oorspronkelijk kruisingen van Tarpan paarden en Arabieren. De paarden zijn erg sterk en gewend aan het ruige terrein. Ze hebben een enorm uithoudingsvermogen en kunnen de lange bergroutes makkelijk aan. Alle paarden zijn fijn te rijden en er wordt veel zorg besteed aan het matchen van het juiste paard met de juiste ruiter, zodat iedereen een relaxte rit heeft. Er wordt gereden met Engelse zadels. Omdat je door de bergen rijdt wordt er veel gestapt maar er wordt elke dag een paar keer een stukje flink gegaloppeerd! ‘s avonds en ‘s ochtends help je mee met het verzorgen en voeren van de paarden.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruitervakantie verblijf je in een gezellig hotel in Gjirokastra. De comfortabele kamers met badkamer zijn in traditionele stijl ingericht. Gedurende de trektocht overnacht je bij lokale families die je graag meer vertellen over hun cultuur en tradities. Je gaat een aantal nachten kamperen in simpele tenten, waar je overnacht op matjes. Het kamp wordt altijd op een bijzondere locatie opgezet, je bent middenin de natuur. Je geniet van heerlijke, traditionele maaltijden gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Er zijn ook genoeg vegetarische opties!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 deelnemers kan de reis doorgaan tegen een toeslag van € 148,- per persoon. We laten je dit natuurlijk voor het boek weten!

Leeftijd: vanaf 14 jaar, samen met een volwassen ruiter. Jongere ruiters in overleg.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Tirana

Bagage: je krijgt een kleine zadeltas voor water en eten maar als je wilt mag je ook je eigen, grotere zadeltassen meenemen.

Als je ruimte over hebt in je bagage is de stal erg blij met halsters, halstertouwen, zadeldekjes, hoofstellen etc. die je niet meer gebruikt. In Albanië zijn namelijk geen winkels met paardenspullen.

Let op: je kunt het beste in de ochtend in Tirana aankomen, zorg in ieder geval dat je vlucht voor 14.30u aankomt i.v.m. de transfer.

Let op: Tijdens de tocht zul je geen wifi hebben, wel is er goed bereik door het hele land. Je kunt een Albanese simkaart kopen met onbeperkt internet voor minder dan €10,-

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.