fbpx

Je bekijkt de reis:Vier Valleien Trektocht in Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht rijd je over de hoogste pieken van de Gredos bergen en door prachtige valleien. Het uitzicht onderweg is fantastisch! Dit is geen snelle paardrijvakantie, in de bergen wordt veel gestapt. Het is een perfecte reis voor natuurliefhebbers. Je rijdt op goed getrainde Andalusische paarden en kruisingen van dit ras. De paarden zijn erg sterk en gewend aan het ruige terrein. Je staat versteld van hun uithoudingsvermogen!

Inbegrepen: vliegveld transfer, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, wijn bij de lunch en het diner, accommodatie, activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, alcoholische drankjes (behalve wijn bij de lunch en het diner), massages, fooien.

Vier Valleien Trektocht in Spanje

  • Nauwelijks toeristen
  • Prachtige natuur
  • Heerlijk eten
  • Rijden op Andalusiërs
Vanaf:
€ 1495,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Na aankomst op het vliegveld van Madrid wordt je naar de accommodatie voor de eerste nacht gebracht. Het is ongeveer twee uur rijden maar je stopt onderweg in Avila voor een kort bezoek. Deze middeleeuwse, ommuurde stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Je logeert in Navarredonda, een bergdorp op een hoogte van 1600m. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen waar je in gaat rijden! Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de ruiterreis. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Het is een ontspannen rit over eeuwenoude bergpaden. Deze weg loopt van het noorden naar het zuiden door de Gredos bergen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Tietar vallei. Je overnacht in een guesthouse in Cuevas del Valle.

Dag 3 – Terug in de tijd

Vandaag rijd je over een Romeinse weg uit de tweede eeuw voor Christus naar de Canada Real. De Canada Real is een netwerk van middeleeuwse wegen die door Spanje lopen. Deze paden werden door herders gebruikt om hun vee naar de bergweides te brengen. Je rijdt naar Puerto del Pico. Na een korte tapas pauze ga je verder door de Alberche vallei. Je luncht naast de rivier. Daarna ga je verder naar San Martin del Pimpollar waar je in een guesthouse slaapt.

Dag 4 – In de bergen

De rit van vandaag gaat langs de Alberche rivier. Je rijdt door de wildernis in het noordelijke deel van de bergen. Het landschap is fantastisch, je kunt enorm ver kijken! Je luncht op een prachtige plek met uitzicht op de hoogste pieken van de Gredos bergen. Daarna ga je verder naar San Martin de la Vega, waar je vannacht in een guesthouse logeert.

Dag 5 – Prachtige uitzichten

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de trektocht. Je rijdt verder door de bergen langs naaldbomen en stenen muurtjes. Dit zijn de zomerweides voor de koeien. Je rijdt langs de Alberche rivier en luncht bij de lagune. ‘s Middags ga je verder naar Navacepeda dor een open terrein met een prachtig uitzicht op de Gredos bergen om je heen. Je dineert in een restaurant in Navacepeda de Tormes en logeert in een hotel in het dorp.

Dag 6 – Lekker galopperen

Vanochtend rijd je langs de Tormes rivier. Het is een prachtige route door de vallei. Onderweg stop je voor een heerlijke lunch bij en vissershut aan de rivier. Dit is een ideale plek om te zwemmen! Na de lunch ben je nog ongeveer een uur onderweg naar het hotel in Navarredonda de Gredos. Het terrein is erg geschikt om te draven en galopperen. De perfecte afsluiting van je paardrijvakantie!

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van Spaanse paarden met Arabieren. De paarden zijn op de stal geboren, goed getraind en betrouwbaar. Er wordt gereden met Engelse zadels. Je krijgt een siliconen ‘seat saver’ op je zadel voor meer comfort. Iedere ruiter krijgt zadeltassen voor water en kleine spulletjes. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. De trektochten worden begeleidt door Emilio. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als gids en doet er alles aan om het juiste paard voor je te vinden! Het tempo is afhankelijk van het terrein, in de bergen wordt vooral gestapt maar je gaat iedere dag een stuk galopperen.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in verschillende accommodaties zoals sfeervolle guesthouses en kleinschalige familiehotels. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als je liever een eigen kamer wilt dan geldt een toeslag. Alle accommodaties hebben wifi. Het team brengt je bagage met de auto naar de lunchplekken en het hotel. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit en je stopt onderweg ook voor tapas pauzes! Je dineert rond 21u in het hotel. Je kunt kiezen tussen verschillende Spaanse gerechten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Madrid

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 15u opgehaald (boek een vlucht die voor 14u land) en je komt om 12u weer op het vliegveld terug (boek een vlucht die na 14u vertrekt).

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je brengt soms lange dagen in het zadel door dus je moet fit zijn.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 ruiters kan de trektocht doorgaan met een ‘kleine groep’ toeslag.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Leuk: de paarden leven samen in een kudde in een bosgebied van 500 hectare groot!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.