fbpx

Je bekijkt de reis:Valleien Trektocht in Polen

Boek direct

Wat ga je doen

Ga jij paardrijden in één van de mooiste gebieden van Polen? In deze regio komen wolven, beren en Europese bizons voor. Je vindt er meer dan 150 vogelsoorten en nauwelijks andere mensen. Na de tweede wereldoorlog werden veel bewoners gedwongen om terug te gaan naar Oekraïne. Je rijdt langs verlaten dorpjes, steekt rivieren over, galoppeert door de velden en picknickt in het bos. Je gidsen vertellen je alles over de geschiedenis van het gebied. Een aanrader voor ervaren ruiters!

Valleien Trektocht in Polen

  • Wildernis
  • Avontuurlijke ritten
  • Bijzondere dorpen
  • Lokale cultuur
Inbegrepen: transfers, accommodatie, alle maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 1262,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennis maken

Na aankomst in Krakau wordt je opgehaald op het vliegveld en naar het hotel in de stad gebracht. Je hebt tijd om de stad te bekijken voor het tijd is voor het diner. Je maakt kennis met de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – De eerste rit

Je vertrekt al vroeg uit Krakau. Rond 6 uur wordt je opgehaald voor de transfer naar Sanok, een stad in de buurt van de grens met Oekraïne en Slowakije. Het is ongeveer 3,5 uur rijden. Hier staat een ontbijt voor je klaar. Na het ontbijt maak je kennis met de gids en de paarden en is het tijd voor de eerste rit. Je steekt een kleine rivier pover en rijdt door uitgestrekte velden. Je stopt voor de lunch in het bos. Langzaam rijd je verder de heuvels in. Je overnacht bij een lokale familie in Wola Piotrowa.

Dag 3 – Tombes en Tserkvas

Vandaag maak je een mooie rit door de vallei. Het vlakke terrein is perfect voor een flinke galop. Je rijdt door dichte bossen, open velden en langs verlaten dorpjes. Onderweg zie je oude tombes die begroeid zijn met planten. Je stopt in Turzansk, een dorp dat bekend staat om de 19e eeuwse houten kerk. Deze gothische kerk, in het Pools ‘Tserkva’ genoemd, is één van de houten kerken in Polen en Oekraïne die beschermd worden door UNESCO. Je overnacht in Roztoki Dolne bij een lokale familie.

Dag 4 – Ruïnes en bossen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de route. Dit is weer een prachtige dag voor natuurliefhebbers. Je rijdt door velden en bossen. In dit gebied vind je veel ruïnes. Na de tweede wereldoorlog werden de bewoners van dit gebied gedwongen om terug te verhuizen naar Oekraïne en werden de dorpjes verlaten.

Dag 5 – Zee van Bieszczady

De route van vandaag brengt je verder de bergen in. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het meer van Solina. Dit meer wordt ook wel de ‘zee van Bieszczady’ genoemd. Het is het grootste aangelegde meer in Polen en wordt gevoed door de San en Solinka rivieren. Je rijdt verder door het dorp Bukowiec en met goed weer klim je naar de top van de Korbania berg voor een geweldig uitzicht over het gebied waar je net doorheen gereden bent. Je logeert vannacht in Terka.

Dag 6 – De rivier over

Na een stevig ontbijt worden de paarden gezadeld voor de volgende rit. Je rijdt verder langs het Solina meer. Onderweg moet je een paar keer de San rivier oversteken. Gelukkig zijn de paarden het gewend! Je overnacht in Postolow.

Dag 7 – Kies je route

Vandaag zijn er twee routes die je kunt rijden. De eerste weg gaat door een prachtig bos en naar de Slonne berg. Onderweg zie je de ruïnes van het Sobien kasteel. Nadat je de San rivier nog een keer oversteekt kom je bij het grootste etnografische museum van Polen. Hier zie je de boerderijen, kerken en molens van de Pools-Oekraïense volken die hier woonden. De andere weg brengt je naar de ruïnes van het Discalced Carmelites klooster.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar Krakau voor de reis naar huis, of misschien ga je nog verder reizen in de regio.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie in Polen rijd je op Malopolski paarden, een kruising tussen lokale Poolse rassen en Arabieren en warmbloed paarden. De paarden zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. De paarden worden Engels gereden. Je krijgt een trail zadel wat speciaal gemaakt is om lange afstanden mee te rijden. Iedere ruiter krijgt een zadeltas om kleine spullen mee te nemen. Je verzorgt je paard zelf.

Accommodatie

Op deze ruiterreis verblijf je op boerderijen, in simpele lodges of lokale hostels. Je overnacht in slaapzalen met de andere reizigers en deelt een badkamer. De maaltijden zijn typisch Pools. De lunch wordt met de auto gebracht of meegenomen in de zadeltassen. Tijdens het diner krijg je meestal soep, gevolgd door vlees, aardappelen en salade. Soms volgt er nog een toetje.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 13 ruiters

Leeftijd: minimaal 12 jaar

Transferpunt: vliegveld Krakau

Let op: vanwege de transfer willen we je vragen om voor 18 uur aan te komen en na 13 uur te vertrekken.

Zodra je geland bent wordt je opgehaald, je hoeft nooit meer dan 30 minuten te wachten.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.