fbpx

Je bekijkt de reis:Rover trail Slovenië

Boek direct

Wat ga je doen

Maak een trektocht over het prachtige Karst plateau in Slovenië! Op deze paardrijvakantie bezoek je kastelen en eeuwenoude grotten. Je rijdt in één van de mooiste gebieden van Slovenië, hier komen veel bijzondere dieren voor. Met een beetje geluk kun je een beer spotten. Uniek aan deze reis is dat je op iedere accommodatie een extra nacht kunt boeken. Zo kun je je vakantie verlengen met maximaal vier dagen.

Rover trail Slovenië

  • Kastelen bezoeken
  • Kleine groepen
  • Slapen in het hooi
  • Bijzondere natuur
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden vanaf het diner op de eerste dag t/m het ontbijt op de laatste dag, één drankje per maaltijd, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, entreegelden, fooien.
Vanaf:
€ 1290,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar het guesthouse gebracht. Hier kun je even bijkomen van de reis. Je kunt ook op eigen gelegenheid naar het guesthouse komen. Als je tussen 14-15 uur aankomt heb je nog tijd voor een rit van ongeveer een uur door de het bos. Je wordt dan van het guesthouse naar de stallen gebracht, waar je kennis maakt met je paard voor de week. Je gaat op deze rit alleen stappen om aan je paard te kunnen wennen. Daarna wordt je terug naar het guesthouse gebracht, waar het diner voor je klaar staat.

Dag 2 – Tabor

Na het ontbijt wordt je naar de stallen gebracht. Je haalt je paard uit de wei en poetst en zadelt zelf. Natuurlijk helpt de gids je met het western tuig en controleert of alles goed zit. Je stapt in het zadel voor de rit.

Je rijdt naar een dorp op de top van de Tabor heuvel. Hier neem je een pauze om te genieten van het uitzicht. De gids kan je alles vertellen over de geschiedenis van dit gebied.

Daarna ga je naar een pub om te lunchen. ‘s Middags ga je verder naar het kasteel van Kalc en stop je bij het ‘Verdwijnende meer’ van Paljsko. Je overnacht in een guesthouse in Trnje.

Dag 3 – Robin Hood

De route van vandaag gaat naar de voormalige schuilplaats van de beroemde rover Erazem Predjamski. Hij stond bekend als de Robin Hood van Slovenië. Daarna ga je naar het kasteel van Predjama. Dit middeleeuwse kasteel is in een grot gebouwd. De lunch is een picknick bij het kasteel. Daarna rijd je verder naar Landol, waar je vannacht logeert.

Dag 4 – Door de bossen

Vandaag staat er weer een mooie dagtocht op het programma. Je rijdt door de bossen en geniet van de rust in deze wildernis. Onderweg stop je voor een picknick lunch. ‘s Middags rijd je verder naar een Appaloosa fokkerij in Suhorje. Hier kun je een duik nemen in de rivier om af te koelen. Als je wilt kun je vannacht in het hooi op de boerderij slapen, een bijzondere ervaring! Als je liever wat meer comfort wilt is er ook een guesthouse in de buurt.

Dag 5 – De laatste rit

Je stapt op je paard voor een mooie, lange rit. Je rijdt vandaag door een het Brkini gebied. Het staat bekend om de fruitbomen en het gevarieerde terrein. Je rijdt door de heuvels naar het kasteel van Prem. Je luncht in een pub. Daarna rijd je terug nar de stal in Sembije waar je afscheid neemt van je paard. Je logeert in het guesthouse in Bac.

Dag 6 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Quarter Horses, warmbloeden en IJslanders. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de ruiters. De IJslandse paarden worden met Engelse zadels gereden en de warmbloeden en Quarter Horses met western zadels. Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen.

Tijdens de paardrijvakantie zorg je zelf voor je paard, je haalt hem uit de wei en poetst en zadelt zelf op. Je gids vertelt je hoe het westernzadel werkt en geeft je een korte uitleg over het sturen en aansporen van de paarden.

Het tempo is afhankelijk van de terrein. Er wordt veel gestapt maar waar het mogelijk is ga je stukjes draven en galopperen. Onderweg stop je een aantal keer zodat de paarden even kunnen grazen en je kunt genieten van het prachtige landschap!

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele guesthouses en B&B’s. Je deelt een kamer met een medereiziger. De kamers hebben een eigen badkamer. Soms zit de badkamer niet aan de kamer vast maar is deze verderop in de gang.

Het ontbijt in het guesthouse is een buffet met brood, kaas, vlees, yoghurt, ei, pannenkoekjes en thee/koffie. Je dineert ook in het guesthouse. Het diner bestaat uit een soep, een hoofdgerecht met salade en toetje. Hoofdgerechten zijn bijvoorbeeld pasta bolognese of vlees met groente en friet.

De lunch is in pubs of guesthouses of een picknick onderweg. Voor de lunch krijg je bijvoorbeeld vlees met aardappelpuree, groente en salade of gegrilde groente met vlees van de barbecue. Vegetariërs krijgen bijvoorbeeld een kaassouflé of halloumi burger. Vegan of andere dieetwensen zijn ook mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 7 ruiters

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Terrein: op deze paardrijvakantie rijd je over verharde en onverharde wegen. Soms moet je een stukje naast je paard naar beneden lopen.

Transferpunt: vliegveld Ljubljana of treinstation Pivka

Transfertijd: je kunt het beste voor 14 uur aankomen zodat je de eerste dag een rit kunt maken.

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers gearriveerd zijn voor de transfer vertrekt. Als je de enige ruiter bent die met het vliegtuig aankomt is het voordeliger om met de trein naar Pivka te reizen en daar opgehaald te worden.

Leuk: je kunt je vakantie verlengen met maximaal vier extra dagen. Je kunt dan ook excursies maken naar de Lipizzaner fokkerij in Lipica of de zee.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.