fbpx

Je bekijkt de reis:Rover trail Slovenië

Boek direct

Wat ga je doen

Maak een trektocht over het prachtige Karst plateau in Slovenië! Op deze paardrijvakantie bezoek je kastelen en eeuwenoude grotten. Je rijdt in één van de mooiste gebieden van Slovenië, hier komen veel bijzondere dieren voor. Met een beetje geluk kun je een beer spotten. Uniek aan deze reis is dat je op iedere accommodatie een extra nacht kunt boeken. Zo kun je je vakantie verlengen met maximaal vier dagen.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden, wijn tijdens de lunch, frisdrank tijdens de maaltijden.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, entreegelden, fooien.

Rover trail Slovenië

  • Kastelen bezoeken
  • Kleine groepen
  • Slapen in het hooi
  • Bijzondere natuur
Vanaf:
€ 1150,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je reis begint!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar Bac gebracht. Daarna ga je naar de stallen en maak je kennis met je paard voor de week. Als je vroeg bij de stallen aankomt heb je nog tijd voor een korte rit door de heuvels. Daarna ga je weer naar het guesthouse in Bac, waar een heerlijk diner voor je klaar staat.

Dag 2 – Tabor

Na een heerlijk ontbijt ga je naar de paarden. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt naar een dorp op de top van de Tabor heuvel. Hier neem je een pauze om te genieten van het uitzicht. De gids kan je alles vertellen over de geschiedenis van dit gebied. Daarna ga je naar een pub om te lunchen. ‘s Middags ga je verder naar het kasteel van Kalc en stop je bij het ‘Verdwijnende meer’ van Paljsko. Je overnacht in een guesthouse in Trnje.

Dag 3 – Robin Hood

De route van vandaag gaat naar de voormalige schuilplaats van de beroemde rover Erazem Predjamski. Hij stond bekend als de Robin Hood van Slovenië. Daarna ga je naar het kasteel van Predjama. Dit middeleeuwse kasteel is in een grot gebouwd. De lunch is een picknick bij het kasteel. Daarna rijd je verder naar Landol, waar je vannacht logeert.

Dag 4 – Door de bossen

Vandaag staat er weer een mooie dagtocht op het programma. Je rijdt door de bossen en geniet van de rust in deze wildernis. Onderweg stop je voor een picknick lunch. ‘s Middags rijd je verder naar een Appaloosa fokkerij in Suhorje. Hier kun je een duik nemen in de rivier om af te koelen. Als je wilt kun je vannacht in het hooi op de boerderij slapen, een bijzondere ervaring! Als je liever wat meer comfort wilt is er ook een guesthouse in de buurt.

Dag 5 – De laatste rit

Je stapt op je paard voor een mooie, lange rit. Je rijdt vandaag door een het Brkini gebied. Het staat bekend om de fruitbomen en het gevarieerde terrein. Je rijdt door de heuvels naar het kasteel van Prem. Je luncht in een pub. Daarna rijd je terug nar de stal in Sembije waar je afscheid neemt van je paard. Je logeert in het guesthouse in Bac.

Dag 6 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze paardrijvakantie!

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer of andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

Tijdens deze paardrijvakantie rijd je op Quarter Horses, warmbloeden en IJslanders. Ze zijn goed getraind en fijn te rijden. Er wordt veel aandacht besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de ruiters. De IJslandse paarden worden met Engelse zadels gereden en de warmbloeden en Quarter Horses met western zadels. Je gids is een ervaren westernruiter en heeft wedstrijden gereden. Hij weet daarnaast alles van het gebied en de dieren die er voor komen! Iedere ruiter heeft zadeltassen voor kleine spullen.

Accommodatie

Op je ruiterreis verblijf je in comfortabele guesthouses en B&B’s. Je deelt een kamer met een medereiziger. De kamers hebben een eigen badkamer. Soms zit de badkamer niet aan de kamer vast maar is deze verderop in de gang. Het ontbijt is een buffet met brood, beleg, yoghurt, cruesli en thee/koffie. Je luncht en dineert in pubs waar heerlijke maaltijden voor je worden bereid of je stopt onderweg voor een picknick. Bij de lunch is een lokale wijn inbegrepen. Vegetarisch eten is mogelijk.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg 

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 7 ruiters

Als er twee of drie ruiters geboekt zijn kan de reis doorgaan met een toeslag.

Leeftijd: deze reis is geschikt voor ruiters vanaf 16 jaar.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Transferpunt: vliegveld Ljubljana

Let op: soms moet je even wachten tot de andere reizigers gearriveerd zijn voor de transfer vertrekt.

Leuk: je kunt je vakantie verlengen met maximaal vier extra dagen. Je kunt dan ook excursies maken naar de Lipizzaner fokkerij in Lipica of de zee.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.