fbpx

Je bekijkt de reis:Magisch Istrië, Kroatië

Boek direct

Wat ga je doen

Ga op reis door het magische landschap van Istrië met een rijke geschiedenis, bijzondere legendes, prachtige uitzichten, heerlijk eten en natuurlijk wijn! Het enige dat jij hoeft te doen is ontspannen, alles is geregeld. Je rijdt op goed getrainde paarden die het hele jaar door in kuddes buiten lopen. Op deze paardrijvakantie trek je door het rode, grijze en witte Istrië, vernoemd naar de kleur van het zand. De regio staat bekend om de bijzondere planten en staat vol met eeuwenoude ruïnes. Dit is de perfecte combinatie van natuur, cultuur en goed eten. Het landschap is erg afwisselend, je rijdt door groene velden, dichte bossen en langs rivieren en meren. De trektocht eindigt bij de zee, waar je bij warm weer kunt zwemmen met je paard.

Inbegrepen: vliegveldtransfers, accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden (inclusief 1/2 liter wijn), entree voor de grotten.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, extra drankjes.
Niet mogelijk 2023

Magisch Istrië, Kroatië

  • Kleine groepen
  • Zwembad
  • Afwisselend landschap
  • Waterval bezoeken
Vanaf:
€ 1100,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Pula wordt je opgehaald en naar Hrboki gebracht, ongeveer 30 minuten rijden. Je krijgt een appartement aangewezen en maakt kennis met de rest van de groep. ‘s Avonds staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar, gemaakt met verse lokale producten.

Dag 2 – De grotten van Festini

Na een traditioneel ontbijt van vers brood, ham, kaas en huisgemaakte jam ga je naar de ranch. Hier maak je kennis met je paard voor de week. De eerste rit is een rustige buitenrit door de weilanden, zodat je aan je paard kunt wennen. De eerste stop is bij het dorpje Orihi waar je geniet van een heerlijke lunch met prachtig uitzicht. Bij de volgende stop krijg je een rondleiding in de grot Festinsko Kraljevstvo. Daarna rijd je verder door het hart van Istria. Het zand in dit gebied heeft een roodachtige kleur, daarom wordt het ook wel ‘Rood Istrië’ genoemd. Aan het einde van de middag kom je aan bij de ranch in het dorp Karnevali, waar de paarden de nacht doorbrengen. Met de auto wordt je terug gebracht naar je appartement in Hrboki.

Dag 3 – Schat van de piraat

Na het ontbijt maak je je paard weer klaar voor vertrek. De tocht gaat verder over het platteland van Istria. Via allerlei landweggetjes kom je uit bij de ruïnes van de oude stad Dvigrad. Er zijn meer dan 200 gebouwen bewaard gebleven. Je rijdt door de oude toegangspoorten, langs de wachttoren de stad in. Volgens de legende zou de piraat Henry Morgan hier een schat hebben verborgen. Tijdens de lunch kun je de schat proberen te vinden en de ruïnes bekijken. De rit gaat verder door het Draga dal richting Karojba, dit is een goede weg om te galopperen. Deze dag eindigt op de Rafo Ranch dichtbij Karojba waar de paarden overnachten. Jij gaat naar een ‘konoba’, een traditioneel restaurant, dat gespecialiseerd is in truffels die lokaal worden geoogst. Na het diner wordt je naar het appartement gebracht om op te laden voor de volgende dag.

Dag 4 – Kalmerend dorp

De dag begint met een heerlijk ontbijt. Daarna wordt je naar de ranch gebracht waar de paarden alweer staan te wachten. Je rijdt vandaag over de nauwe paadjes waar vroeger de trein langsging die de havens van Trieste en Pula met het platteland verbond. Deze route is populair bij wandelaars en fietsers. De rit gaat verder richting Motovun, een eeuwenoude ‘Akropolis’ met uitzicht over de Mirna rivier. Volgens de verhalen ligt het dorp op een kruispunt van energie banen waardoor de plek kalmerend werkt. Vanaf Motovun rijd je door de wijnvelden naar de Mirna rivier die je volgt naar het Butoniga meer. Na een picknick rijd je langs het meer door de bossen en door kleine dorpjes. Vanaf het eindpunt op de top van de berg heb je een prachtig uitzicht. Je rijdt naar de waterval waar ook paddocks zijn voor de paarden. Je maakt een korte wandeling naar de waterval en de Grdoselski Potok grot. Daarna wordt je naar de accommodatie gebracht waar het avondeten op je staat te wachten.

Dag 5 – Van rood naar grijs Istrië

Vandaag staat er weer een mooie rit op de planning met nog meer adembenemende uitzichten. Je rijdt verder de bergen in. Hoewel het tempo wat lager ligt dan de afgelopen dagen maakt het uitzicht dat dubbel en dwars goed! Onderweg rijd je door grijze zandduinen waarnaar dit gebied vernoemd is. Als er genoeg tijd is bezoek je de plaats Gracisce. Dit dorp werd gebouwd op een heilige plek voor de Slavische dondergod Perun. Het staat bekend om de wijnproeverijen. De tocht eindigt in het dorp Runki, vlakbij de Sopot waterval. Hier worden de paarden in de paddock gezet om uit te rusten. Vervolgens wordt je naar het appartement gebracht en is het tijd voor het diner.

Dag 6 – Naar de zee

Afhankelijk van het water niveau ga je na het ontbijt te voet of te paard naar de Sopot waterval. Vandaag rijd je door ‘Wit Istrië’ en langs de Rasa rivier richting de zee. Hier zijn genoeg mogelijkheden voor een flinke galop. Je picknickt in de buurt van het dorp Rasa, gebouwd in 1937 en daarmee het jongste dorp van Istria. Oorspronkelijk woonden hier mijnwerkers en hun familie. Eenmaal bij de zee aangekomen rijd je langs de kust door het bos. Het pad dat je volgt is stijl en smal en was vroeger het pad dat de mijnwerkers gebruikten voor het halen van water. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje rijden naar de ranch in Hrboki. Met de auto wordt je weer naar het verblijf gebracht waar je tijd hebt om je op te frissen voor het diner.

Dag 7 – Zwemmen!

Op de laatste dag maak je een ontspannen rit door de weilanden, wijngaarden en het bos richting de baai van Blaz. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de zee. Op weg naar het strand rijd je langs ruïnes en beekjes die richting de baai stromen. De lunch pauze bij de zee. Bij warm weer kun je zwemmen met je paard. Vervolgens rijd je weer terug naar de ranch waar je in de tuin kunt napraten over je avontuur tijdens een barbecue.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeld programma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Tijdens deze reis rijdt je op Arabieren en Arabieren kruisingen, Engels Volbloed kruisingen, Quarter Horse kruisingen en lokale rassen. De paarden worden met een Engels zadel of trail zadel gereden en je helpt mee met op- en afzadelen. Iedere ruiter krijgt zadeltassen om water, een camera en andere kleine spullen mee te nemen. De paarden worden in een kudde in een groot gebied gehouden waar ze in het open veld, door bosjes en over heuvels kunnen lopen. Door deze natuurlijke manier van huisvesten wennen de paarden al vanaf jonge leeftijd aan het terrein.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je de eerste twee en laatste twee nachten in een appartement in het dorpje Hrboki. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger. De derde en de vierde nacht verblijf je in een appartement in de buurt van de Zarecki krov waterval. Deze appartementen hebben een zwembad. Ook de vijfde nacht slaap je in een appartement met zwembad. De traditionele maaltijden zijn met verse, lokale ingrediënten bereid. De meesten producten komen van de boerderij zelf. Vegetariërs en vegans zijn welkom.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: vanaf 16 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Transferpunt: vliegveld Pula (geen vaste transfertijden)

Let op: het is ook mogelijk om een transfer te boeken vanaf vliegveld Trieste of Zagreb, kosten op aanvraag.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.