fbpx

Je bekijkt de reis:Gibraltar Trektocht Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht te paard ga je terug in de tijd door de 'witte dorpjes' van Spanje. De huisjes met witte muren en rode daken, eeuwenoude straten en kerken hebben een rijke geschiedenis. Onderweg rijd je door bijzondere natuurgebieden. Je rijdt in het gebied rond de straat van Gibraltar. Je rijdt langs ontmoetingsplekken die in de 19e eeuw door bandieten werden gebruikt. Vanwege de strategische locatie bij Gibraltar werden er veel veldslagen gevochten in deze regio. Je bezoekt een van de forten uit de 13e eeuw, waar je ook overnacht. Daarnaast ga je ook logeren in een klooster. Natuurlijk geniet je van de lokale keuken en de traditionele wijn van deze streek! Op deze paardrijvakantie ontdek je het echte Andalusië.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, massage of yogales, flamencoshow.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, fooien, persoonlijke uitgaven.

Gibraltar Trektocht Spanje

  • Kleine groepjes
  • Bijzondere accommodaties
  • Flamenco show
  • Ver van andere toeristen
Vanaf:
€ 1750,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De eerste rit

Je reis start in Torreguadiaro. Hier kun je even bijkomen van de reis in een traditioneel Andalusisch guesthouse, waar je vannacht logeert. Er staat een heerlijke lunch voor je klaar. Na de lunch maak je kennis met de paarden en zoekt de gids een paard dat goed bij je past. Je stapt op voor de eerste rit, van ongeveer 2,5 uur. Je rijdt door de bossen van het Alcornocales park. Je stopt op een mooie plek met uitzicht over de straat van Gibraltar. Hier geniet je van een drankje bij zonsondergang. Daarna ga je terug naar het guesthouse voor het diner.

Dag 2 – Slapen in een klooster

Na een heerlijk ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. De rit gaat naar Montenegral Alto. Je rijdt over oude paden naar een prachtige plek bij een ruïne, waar een picknick lunch klaar staat met lokale producten. Na de siësta rijd je verder naar een dennenbos, langs eeuwenoude kurk bomen en langs Secadero. In de namiddag kom je aan in Montenegral Alto waar je vannacht logeert in een verbouwd klooster. Deze accommodatie heeft een zwembad.

Dag 3 – Kastelen en flamenco

‘s Ochtends staat het ontbijt voor je klaar op de binnenplaats van het klooster. Daarna stap je weer in het zadel. Vandaag rijd je over oude Romeinse wegen na een 13e eeuws fort. Onderweg stop je voor een traditionele paëlla met heerlijke wijn. Daarna gaat de rit verder naar het kasteel op de top van de heuvel. Dit was een belangrijk fort in de oorlog tussen de Christenen en Moslims. Het maakte onderdeel uit van de verdedigingswerken van Granada. ‘s Middags wordt er een flamenco show opgevoerd en staat er tapas voor je klaar. Je overnacht binnen de muren van het fort.

Dag 4 – Jimena de la Frontera

De dag begint met een wandeling rond het kasteel. Misschien zie je aasgieren vliegen boven de dam. Dit is een beschermd natuurgebied waar bijzondere dieren voorkomen. Daarna is het tijd voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt door de velden en langs kleine dorpjes. Onderweg stop je bij een traditionele ‘Venta’ (Spaans restaurant) voor de lunch. ‘s Middags rijd je verder naar Jimena de la Frontera. Je logeert vannacht in dit sfeervolle dorpje. Als je wilt kun je naar de spa gaan of een massage boeken (niet inbegrepen).

Dag 5 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt ga je terug naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie!

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs (PRE) en criollo/volbloed kruisingen die ook voor polo worden gebruikt. De paarden zijn fijn te rijden en goed opgeleid. Ze zijn gewend aan het terrein en lopen vrij in de kudde als ze niet op buitenritten zijn. Voor vertrek wordt er gekeken welk paard het beste bij je wensen en rijervaring past. Voor de ervaren ruiter zijn er enthousiaste paarden, doe je liever wat rustiger aan? Ook dan is er een paard dat bij je past! Er wordt gereden met Spaanse zadels.

Accommodatie

Op deze trektocht verblijf je in verschillende bijzondere accommodaties, zoals een eeuwenoud fort en een klooster. Je deelt een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. De kamers hebben een eigen badkamer. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit of maaltijd in een restaurant. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg

Transferpunt: vliegveld Malaga

Let op: in verband met het programma kun je het beste ‘s ochtends aankomen in Malaga.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: jonge ruiters zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Soms moet je een stuk naast je paard lopen als het terrein erg rotsachtig of steil is.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.