fbpx

Je bekijkt de reis:Ontdek Kazachstan

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is het ultieme avontuur voor ruiters. In Kazachstan vind je ongerepte wildernis waar nauwelijks toeristen komen. De trektochten hebben geen vaste route, je gaat op ontdekkingsreis door het bijzondere gebied. Deze ruiterreis is bedoeld voor mensen die geen luxe accommodatie verwachten en geen vast schema willen volgen. Onderweg maak je kennis met de lokale nomadenbevolking, ga je op zoek naar bijzondere dieren en maak je kennis met de bijzondere cultuur van de Kazachen.

Ontdek Kazachstan

  • Avontuurlijke reis
  • Geen vaste routes
  • Kamperen met je paard
  • Bijzondere cultuur
  • Unieke reis
  • Ruige natuur
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie in het dorp, verblijf in tenten, alle maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: internationale vlucht, visum, fooien.
Vanaf:
€ 3150,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld in Ust wordt je opgehaald en naar het hotel gebracht. Mocht je vroeg aankomen dan kun je rondkijken in het sfeervolle plaatsje. Ust heeft bijzondere musea, architectuur en markten. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de komende 17 dagen.

Dag 2 – Naar het kamp

Vandaag wordt je met de auto naar het startpunt van de trektocht gebracht. Het is zo’n zes tot zeven uur rijden. Onderweg krijg je een goed beeld van het landschap van Kazachstan. ‘s Avonds kom je aan in het eerste kamp.

Dag 3 – De eerste rit

Vandaag maak je kennis met het paard dat je het eerste deel van de tocht zult rijden. Alles wordt klaar gemaakt voor de eerste rijdag. Je bagage wordt met de auto naar het volgende kamp gebracht en jij stapt op je paard.

Dag 4 t/m 15 – Fantastische tochten!

Er is geen programma voor dit deel van de trektocht. Het nationale park is 640.000 hectare groot en de komende twee weken ga je het verkennen. Je rijdt in een gebied waar nauwelijks toeristen komen, langs kleine dorpjes, door een prachtig landschap. Onderweg maak je kennis met de nomadenbevolking en de wilde dieren die in dit gebied leven. Een groot deel van het park is alleen met paarden te bereiken.

Dag 16 – Ust

Vandaag wordt je met de auto terug gebracht naar Ust, waar je in het hotel overnacht. Tijdens het diner neem je afscheid van de rest van de groep.

Dag 17 – Afscheid

Helaas is deze bijzondere reis alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar huis. Of misschien ga je nog verder reizen in Azië.

Het bijzondere van deze reis is dat er geen vast programma is. De route hangt af van het weer, advies van de lokale bevolking en vooral de wensen van de reizigers. Het is een unieke reis die nooit twee keer hetzelfde is.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt zijn kruisingen van lokale rassen. De dieren zijn goed getraind en gewend aan het ruige terrein. Als er geen trektochten zijn worden de paarden door lokale park rangers gereden. De rangers patrouilleren in dit gebied en kennen alle paadjes. Ze helpen om de mooiste routes te vinden.

Onderweg zul je meerdere malen van paard wisselen. Er is altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen. Voor ervaren ruiters zijn er voldoende kansen om hard te gaan, ruiters die het liever wat rustiger aan doen kunnen in een lager tempo van de omgeving genieten. Het is wel belangrijk dat je lange stukken kunt draven omdat er lange afstanden afgelegd worden. Er wordt gereden met comfortabele, traditionele zadels.

Accommodatie

De eerste en laatste nacht van je ruiterreis verblijf je in een recent gebouwd hotel in Ust. De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer en wifi. Je krijgt een eigen kamer (indien beschikbaar). Tijdens de trektocht slaap je in een tent. Je kunt je eigen tent krijgen als je niet wilt delen. Waar mogelijk wordt een yurt opgezet die als gezamenlijke ruimte dient. Deze rijvakantie is bedoeld voor avontuurlijke reizigers die geen luxe faciliteiten nodig hebben. Er is geen stromend water of elektriciteit in de kampen, je kunt je wassen in rivieren.

Praktische informatie

Groepsgrootte: maximaal 10 ruiters

Transferpunt: vliegveld Ust-Kamenogorsk

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: tijdens de trektocht is er nauwelijks bereik voor telefoons.

Bagage: breng voldoende warme kleren mee en veel laagjes. De temperatuur verschillen zijn hier groot. Je moet je eigen slaapzak meenemen (3 of 4 seizoenen slaapzak, geschikt voor lage temperaturen). Matjes zijn beschikbaar.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.