fbpx

Je bekijkt de reis:Middernachtzon in IJsland

Boek direct

Wat ga je doen

In de zomer wordt het bijna niet donker in het noorden van IJsland. Gedurende twee weken in juni blijft de zon 24 uur per dag op! Het bijzondere licht van de middernachtzon in contrast met het water van de zee levert een spectaculair beeld op. Tijdens deze paardrijvakantie maak je een trektocht door het land van de middernachtzon. Je rijdt langs de kust van noord IJsland, langs schapenboerderijen en de Jokulsa rivier. In de hooglanden heb je een prachtig uitzicht over de zee en op de heide kom je alleen wat vogels tegen. Je bezoekt de beroemde waterval Dettifoss en het Asbyrgi ravijn, dat volgens de mythe de hoefafdruk van het paard van de Noorse god Odin is. Op deze trektocht te paard rijd je door het onbekende, ruige deel van IJsland.

Middernachtzon in IJsland

  • Ver van andere toeristen
  • Ruige natuur
  • Tölten
  • Waterval bezoeken
Inbegrepen: binnenlandse vlucht, transfers, alle maaltijden tijdens de reis, koffie en thee, paardrijden volgens programma, vervoer van bagage, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht naar IJsland, andere drankjes, eventuele hotelovernachting voor en na de ruiterreis.
Vanaf:
€ 2790,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Naar het Noorden

Het verzamelpunt voor deze reis is het binnenlandse vliegveld van Eagle Air in Reykjavik. Hier stap je op het vliegtuig naar het noorden van IJsland waar je wordt opgewacht voor de transfer naar de boerderij. Je maakt kennis met de gids en de paarden. Na een korte introductie worden de paarden gezadeld voor de eerste rit. Er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van het juiste paard voor de juiste ruiter. Het eerste deel van de tocht gaat over de heide en door de lavavelden naar Saeluhusmuli. De eindbestemming van vandaag ligt vlakbij de plek waar de aardplaten van Europa en Azië tegen elkaar liggen. Dit levert een bijzonder landschap op!

Dag 2- Het Blauwe Bos

Vandaag rijd je over de heide naar de kust bij Oxafjordur. Je volgt zandpaden door het ‘blauwe bos’ en door de velden langs de Jokulsa rivier. Het eindpunt van vandaag is een boerderij vlakbij Asbyrgi. De paarden blijven hier en jij wordt naar Saltvik Farm gebracht. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar en kun je bijkomen van de rit in de warmwaterbaden.

Dag 3 – De voetstappen van Sleipnir

Na het ontbijt worden de paarden gezadeld voor een rit door het nationale park van Asbyrgi. Volgens de IJslandse mythen zijn de ravijnen waar je doorheen rijdt de voetstappen van Sleipnir, het paard met 8 benen van de oppergod Odin. Via een brug steek je de rivier over en rijd je verder door berkenbossen en groene velden langs de grootste schapenboerderijen van IJsland. De rit eindigt in Klifshagi, waar je vannacht op een boerderij logeert. Hier heb je een prachtig uitzicht over de baai van Oxarfjordur.

Dag 4 – Best bewaarde geheim

Oxafjordur is één van de best bewaarde geheimen van IJsland. Het uitzicht is fantastisch, met groene velden, krachtige vulkanen en de grootste rivier van IJsland. In dit bijzondere natuurgebied kom je nauwelijks andere toeristen tegen. Je rijdt door de heidevelden, langs de rivier en door de bossen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Noordelijke IJszee. De rit eindigt in Kopaskar, een klein vissersdorp aan de rand van het schiereiland. Je logeert in een guesthouse in het dorp.

Dag 5 – Het ruige IJsland

Na het ontbijt gaat de trektocht verder van Kopaskar naar de hooglanden van het schiereiland. Hier rijd je echt door de wildernis! Dit is het echte IJsland: ruige natuur en nergens andere mensen. De zandpaden zijn ideaal voor een flinke tölt. Je rijdt door de bergen naar een schapenboerderij. De paarden blijven hier vannacht en jij wordt teruggebracht naar het guesthouse in Kopasker.

Dag 6 – Door de heuvels

Na een heerlijk ontbijt wordt je teruggebracht naar de paarden. Je stapt in het zadel voor het laatste deel van de trektocht. Je rijdt langs de rivier en door de heuvels. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de omringende velden en berkenbossen. Na een laatste tölt neem je afscheid van je paard in Asbyrgi en wordt je teruggebracht naar Saltvik Farm. Hier staat een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 7 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en ga je terug naar Reykjavik. Je wordt met een bus teruggebracht en komt rond 15-16 uur aan. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen. Houd er rekening mee dat je nog vanuit Reykjavik naar het internationale vliegveld in Keflavik moet reizen.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden.

IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan het ruige terrein van IJsland. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Er is een grote kudde paarden dus er zijn altijd paarden die passen bij je rijervaring en wensen. Op deze paardrijvakantie rijd je met speciale IJslanderzadels. Iedere ruiter krijgt een eigen zadel aangewezen voor de week. Je krijgt zadeltassen waar je je lunch en andere kleine spulletjes in mee kunt nemen

Omdat je met een kudde loslopende paarden rijdt, ligt het tempo best hoog op deze ritten. Je bent het grootste deel van de tocht aan het tölten. Je wisselt dan ook minimaal één keer per dag van paard, omdat dit best vermoeiend is voor de paarden.

Overgangen worden niet aangekondigd, je moet dus alert blijven tijdens het rijden. De paarden zijn fijn te rijden maar wel fanatiek, vooral wanneer je met de kudde rijdt! Je moet zelfstandig kunnen opstappen vanaf de grond zonder krukje/steen/boomstam etc.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je een aantal nachten op de boerderij bij de stallen. Je deelt een kamer met één of meerdere reizigers van hetzelfde geslacht. De kamers hebben comfortabele bedden en haakjes om dingen op te hangen maar geen andere meubels.

Er is een woon- en eetruimte waar je na de ritten kunt zitten. Hier staan een aantal banken en stoelen en staan lange tafels om aan te eten. Er is een gedeelde wc en een badkamer met wc. Daarnaast zijn er simpele, gezamenlijke douches in een apart gebouw. Het warme water op de boerderij komt van een warmwaterbron, daardoor ruikt het licht naar zwavel. Na de ritten kun je lekker ontspannen in de hottub.

Je gaat ook een een aantal nachten in andere guesthouses slapen. Hier deel je de kamer en badkamer ook met andere reizigers uit de groep.

De maaltijden worden met veel zorg bereid. Het ontbijt bestaat uit havermout, eieren, muesli, yoghurt, brood, roggebrood, kaas, vlees, jam, pindakaas, smeerkaas, fruit, koffie en thee. Tijdens het ontbijt maak je zelf je lunch klaar die je in je zadeltassen meeneemt. Het diner is gevarieerd, van maaltijdsoep tot curry en aardappelen met vlees en groente. Natuurlijk gevolgd door een toetje!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: maximaal 14 ruiters

Leeftijd: kinderen zijn welkom, mits ze voldoende ervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Eagle Air (Reykjavik).

Let op: in verband met de transfer kun je het beste een dag eerder in Reykjavik aankomen. Boek je terugvlucht een dag later of laat in de avond in verband met eventuele vertragingen. Houd er rekening mee dat je nog vanuit Reykjavik naar het internationale vliegveld in Keflavik moet reizen en tijd nodig hebt voor het inchecken.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Bijzonderheden: omdat er in IJsland geen paardenziektes voorkomen zijn de regels met betrekking tot het meenemen van paardenspullen erg streng. Je mag geen gebruikt leer meenemen (geen tuig maar ook geen leren handschoenen). Andere spullen moeten goed schoongemaakt zijn.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.