fbpx

Je bekijkt de reis:Geheimen van de Rhodope Bulgarije

Boek direct

Wat ga je doen

De naam 'Rhodope' kwam al in de oudheid voor en werd genoemd door auteurs van klassieke verhalen zoals Homerus en Ovidius. Het was de geboorteplaats van Orpheus, de mythische held die met zijn muziek iedereen betoverde en probeerde zijn vrouw te bevrijden uit de onderwereld. Tegenwoordig staan de bergen bekend om de bijzondere rotsbruggen en prachtige natuur. Tijdens deze trektocht rijd je door beschermde gebieden en overnacht je in traditionele huizen.

Geheimen van de Rhodope Bulgarije

  • Prachtige natuur
  • Veel bezienswaardigheden
  • Watervallen bezoeken
  • Lange ritten, veel rijden
Inbegrepen: transfer, accommodaties, alle maaltijden en mineraalwater, excursies en paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: vluchten, frisdrank en alcohol, fooien, activiteiten buiten het programma.
Vanaf:
€ 1400,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je naar Belashtitsa gebracht. Dit dorp wordt ook wel de culturele hoofdstad van Bulgarije genoemd. Het dorp heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Trojaanse oorlog. Je brengt ook een bezoek aan het oude stadscentrum van Plovdiv, het etnografisch museum en het theater, één van de best bewaarde antieke theaters ter wereld. Je verblijft vandaag in een 3-sterren hotel met zwembad.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt wordt je naar het startpunt van de trail gebracht. Dit beschermde natuurgebied heet ‘Sredni Livadi’ en is zo’n 40 minuten rijden. Je maakt kennis met je paard voor de week en maakt je klaar voor de eerste rit. De tocht van vandaag gaat naar een typisch Bulgaars dorpje waar veel lokale films opgenomen zijn. Het dorp staat bekend om de bijzondere architectuur en heeft zestig monumenten! Opvallend zijn de kerk uit 1851, de oude school en de molen. Je stopt voor een picknick in een beschermd natuurgebied en overnacht in een bijzonder Hadzhiyska huis.

Dag 3 – Bergen en valleien

Na een heerlijk traditioneel ontbijt, gaat de rit verder langs kapellen en bijzondere uitzichtpunten. Je rijdt door één van de mooiste valleien van de Rhodope, de “Hvoynenska”. Na een picknick lunch bezoek je het oudste klooster van Bulgarije. Je overnacht in een klein familiehotel in Hvovyna, op een hoogte van 750m.

Dag 4 – Skakaloto waterval

De rit van vandaag gaat naar Orehovo, een dorp van zo’n 500 jaar oud. Hier begint de langste ‘eco-trail’ van Bulgarije, het is dan ook een populaire plek voor hikers. Je rijdt over een Romeinse weg langs een 18e-eeuwse kapel, waar je stopt voor lunch. Na de lunch bezoek je de “Skakaloto” waterval en grot. Tijdens de tocht heb je een prachtig uitzicht over het beschermde natuurgebied.

Dag 5 – Rotsbruggen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt vandaag naar het dorpje Zabyrdo. Dit kleine bergdorpje bevindt zich 1400m boven zeeniveau. Zabyrdo staat bekend om de traditionele Rhodope kaas die hier wordt gemaakt. Het is één van de oudste dorpjes in het gebied. Hier breng je een bezoek aan de bijzondere rotsbruggen. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 6 – Uitzichten

De route van vandaag brengt je terug naar Orehovo via een nieuwe weg. Je beklimt de Grand Persek, met een top van 2100m. Dit is de tweede hoogste berg van de Rhodope. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de rest van de bergketen. Vervolgens rijd je verder over de best bewaarde Romeinse weg in Bulgarije. Je stopt voor lunch bij een oude hut en overnacht in een hotel.

Dag 7 – Fort van de Thraciërs

Het laatste deel van de tocht gaat langs één van de oudste forten. Het fort werd gebouwd in de 5e eeuw voor Christus door de Thraciërs, het volk van Orpheus. Ze stonden in de Romeinse tijd bekend om hun krijgslust en dit fort stond op een belangrijke locatie. Na deze rit heb je 150 km gereden, nu is het tijd om bij te komen en te genieten van je laatste avond in Bulgarije!

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt zijn Trakehners, Shagya Arabieren en Bulgaarse paarden. Ze zijn speciaal gefokt voor het ruige terrein en uitgezocht op hun vriendelijke karakter. Ze zijn tussen 1.55m en 1.65m groot.

De gids en eigenaar van de stal is dierenarts en zorgt er voor dat de paarden uitstekend verzorgd worden. Er wordt gereden met Engelse optoming, voornamelijk Wintec zadels. Omdat je in de bergen rijdt ga je veel stappen maar er wordt iedere dag een stukje gegaloppeerd.

Accommodatie

Tijdens je ruitervakantie verblijf je in kleinschalige familiehotels. De kamers zijn simpel maar comfortabel ingericht. Er zijn éénpersoonskamers beschikbaar en de kamers hebben een eigen badkamer. Een aantal van de accommodaties hebben wifi.

De maaltijden worden bereidt met lokale producten en je krijgt de kans om traditionele gerechten te proberen. Het diner bestaat altijd uit een traditionele salade, een hoofdgerecht en een toetje. Lunches worden meegenomen op de rit in de zadeltas of je stopt bij een lokale bar.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Transferpunt: vliegveld Sofia

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende ervaring hebben.

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Op de eerste dag moet je voor 16u landen op het vliegveld in Sofia en na 12u vertrekken op de laatste dag. De transfer van en naar Sofia duurt 2 uur.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.