fbpx

Je bekijkt de reis:Dartmoor op Quarter Horses Verenigd Koninkrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Geniet van rust en bijzondere natuur op de heide van Dartmoor. In dit gebied rijdt je over rotsachtige vlaktes, langs bruisende rivieren en door dichte bossen. Op goed opgeleide Quarter Horses doorkruis je het 1000 km2 grote gebied dat jarenlang als militair oefenterrein gebruikt werd. De paarden worden western gereden aan een losse teugel. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een stuk draf of galop. Je verblijft in sfeervolle dorpjes waar je ‘s avonds kunt genieten van een drankje in de pub. Je stopt voor picknick lunches bij prehistorische ruïnes en steencirkels uit de bronstijd. Dit is de perfecte ruitervakantie voor natuurliefhebbers.

Dartmoor op Quarter Horses Verenigd Koninkrijk

  • Overnachten in pubs
  • Bijzondere natuur
  • Western rijden
  • Paardenshow bezoeken
Inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunches, koffie en thee, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, diners en drankjes bij het diner, fooien.
Vanaf:
€ 1880,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de pub gebracht waar je vannacht logeert. Hier maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt je naar de stallen gebracht waar je kennis maakt met je paard. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de tocht. Je rijdt vandaag in de omgeving van Meldon. Onderweg rijd je door een heuvelachtig terrein. Er zijn mogelijkheden om te draven en galopperen. In de namiddag keer je terug naar het hotel.

Dag 3 – Over de heide

De rit van vandaag brengt je van Meldon naar de westoever van de Dart rivier, waar het gebied naar vernoemd is. Je steekt een deel van de Dartmoor over en rijdt door de heidevelden en langs granieten heuveltoppen. Dit gebied werd jarenlang als militair oefenterrein gebruikt.

Dag 4 – De rivier over

Vandaag rijd je verder door de Dartmoor naar Widecombe. Het bijzondere landschap verveelt niet snel, je geniet van de rust op de heide en het geluid van de vogels. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden voor een draf of galop. Af en toe moet je een rivier oversteken of een steile heuvel beklimmen. Je overnacht op een boerderij.

Dag 5 – Markt van Widecombe

Vannacht logeer je wederom op de boerderij. De rit van vandaag gaat dus door de omgeving van Widecombe. In augustus heb je de mogelijkheid om de Chagford show te bezoeken, in september wordt er een markt gehouden in Widecombe. Op deze shows worden diverse demonstraties gegeven en worden paarden gekeurd.

Dag 6 – Chagford

De route van vandaag gaat naar Chagford, een dorp in het noordoosten van Dartmoor. Tijdens de rit over de heide kun je bijzondere vogels tegenkomen. Ook leven er verschillende soorten reptielen in het gebied. Je overnacht in een hotel.

Dag 7 – Een laatste galop

Op de laatste rijdag ga je terug naar Meldon. Je geniet een laatste keer van het bijzondere heidelandschap van de Dartmoor, de magische bossen en bruisende rivieren. Op de rotsachtige plekken heeft de wind vrij spel. Je overnacht in hetzelfde hotel als de eerste nacht.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je op deze ruitervakantie rijdt zijn quarter horses en paint horses. De ranch heeft een kudde van 15 fitte, voorwaartse paarden. De paarden zijn goed getraind en gewend aan het terrein. De meeste paarden zijn op het bedrijf geboren en getraind. Ze worden ook gebruikt voor het werk met koeien. De paarden worden in westernstijl gereden aan een lange teugel maar je hoeft geen westernervaring te hebben om mee te doen aan deze paardenreis. De comfortabele westernzadels zijn geschikt voor lange ritten. Omdat je veel uren in het zadel doorbrengt helpt het als je fit bent en regelmatig rijdt. In totaal leg je zo’n 130 kilometer af op deze vakantie.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in verschillende hotels en bed & breakfasts. Er zijn tweepersoons- en éénpersoonskamers beschikbaar. Voor de éénpersoonskamers geldt een toeslag. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het zijn sfeervolle accommodaties in gezellige dorpjes die typisch zijn voor deze regio. Zo verblijf je in een pub uit de 16e eeuw in Lydford. De meeste accommodaties hebben wifi. Je ontbijt in het hotel. Het buffet heeft zowel muesli, yoghurt en fruit als traditionele Engelse ontbijtproducten zoals spek en eieren. De lunch is een picknick met broodjes en fruit. Het diner is niet inbegrepen maar in de accommodaties kun je typisch Engelse gerechten krijgen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Dichtstbijzijnde vliegveld: Exeter

Transferpunt: Treinstation Okehampton

De trein tussen Exeter en Okehampton gaat ieder uur en kost 8 pond voor een retour ticket. Je kunt ook opgehaald worden vanaf het vliegveld van Exeter, dit kost 150 pond retour.

Bagage: een veiligheidscap is verplicht.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard in stap, draf en galop goed onder controle hebben in open terrein.

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben, t/m 17 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.