fbpx

Je bekijkt de reis:Transsylvanië Trektocht Roemenië

Boek direct

Wat ga je doen

Transsylvanië is gemaakt voor ruiters: met uitgestrekte heuvels, eindeloze vlaktes en dichte bossen. Op deze paardrijvakantie bezoek je het land van Dracula. Je rijdt bijna 200 km door de heuvels en middeleeuwse dorpjes in het zuidoostelijke deel van dit geheimzinnige gebied. Onderweg maak je kennis met één van de meest traditionele culturen van Europa. Paarden zijn hier nog steeds een belangrijk transportmiddel en de meeste mensen leven van de landbouw. Je komt grote kuddes schapen tegen en spot bijzondere vogels. De gids vertelt je graag meer over de bijzondere flora en fauna in dit gebied. Transsylvanië heeft een rijke geschiedenis, in de heuvels kom je langs middeleeuwse kerken en kloosters. Je verblijft in sfeervolle dorpjes bij lokale families. Op deze reis leer je het echte Roemenië kennen!
Aanrader!

Transsylvanië Trektocht Roemenië

  • Traditionele cultuur
  • Bijzondere natuur
  • Lange ritten
  • Veel galopperen
Inbegrepen: vliegveld transfer, accommodatie, alle maaltijden en niet-alcoholische dranken, wijn en bier tijdens de maaltijden, alle activiteiten, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, overige drankjes, vrijwillige bijdrage natuurbeschermingsproject, fooien.
Vanaf:
€ 1815,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald en naar het guesthouse bij de stallen gebracht. Het is ongeveer drie uur rijden. Op het bedrijf maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de komende week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt maak je kennis met je paard voor de komende week. Na een korte introductie stap je op voor het eerste deel van de tocht. Je rijdt door de valleien en de heuvels naar de rivier. Het terrein is redelijk vlak dus je kunt een paar stukken flink galopperen. Je rijdt door een natuurreservaat waar bijzondere planten voorkomen. Onderweg stop je voor een picknick lunch op een mooie plek. Je overnacht bij een lokale familie in het dorpje Mândra.

Dag 3 – Land van Dracula

Vandaag steek je de rivier over en rijd je verder door de Felmer vallei. Nu rijd je in de heuvels van Transsylvanië, het land van Dracula. De route gaat over een bergpad met uitzicht op de Fagaras bergen. Je rijdt door bossen en over uitgestrekte velden. Onderweg kom je nergens toeristen tegen, alleen lokale boeren met hun vee. Het eindpunt van vandaag is Cobor, een van oorsprong Hongaars dorpje in de Saxon vallei. Je overnacht in een guesthouse. De eigenaren runnen organische boerderij en een natuurproject met als doel het behouden van de biodiversiteit in dit gebied.

Dag 4 – Flink galopperen

De rit van vandaag gaat door de omgeving van Cobor. Je geniet van prachtige uitzichten en snelle stukken galop. Onderweg kun je bijzondere vogels tegenkomen zoals de hop of een schreeuwarend. Je stopt onderweg voor een heerlijke picknick. ‘s Middags keer je terug naar Cobor waar je kunt bijkomen in het guesthouse of een bezoekje kunt brengen aan een lokale bar.

Dag 5 – Traditionele dorpjes

Er staat weer een lange rit op het programma. Je rijdt vandaag over de heuvels van Transsylvanië naar Viscri, het meest bekende dorpje van de regio. Dit is één van de dorpen die door een Britse organisatie in de originele glorie werden hersteld. Hier ervaar je dus hoe het leven honderden jaren geleden in deze regio was. Je verblijft in een oude boerderij waar je een traditioneel Saxisch diner geserveerd krijgt. ‘s Avonds heb je tijd om het dorp verder te verkennen.

Dag 6 – Door de heuvels

Het tempo ligt vandaag hoog! Je maakt een kortere rit met veel mogelijkheden om te galopperen. De dag begint rustig, ‘s ochtends verken je het gebied rond Viscri. Je bezoekt de kerk en gaat kijken bij een smid die nog steeds op traditionele wijze werkt. Na een heerlijke lunch stap je op je paard voor een rit verder door de heuvels en bossen naar het dorpje Jibert. Hier staat een traditioneel diner op je te wachten en kun je bijkomen in het guesthouse.

Dag 7 – De Olt vallei

Op de laatste rijdag zijn er weer voldoende mogelijkheden om te draven en galopperen. Je rijdt door groene heuvels en dichte bossen naar de Olt vallei. Hier volg je een pad langs eeuwenoude eikenbomen naar Halmeag. In Halmeag eindigt de rit. Je geniet met de hele groep van een lekkere barbecue. Daarna wordt je teruggebracht naar de stallen waar je kunt bijkomen van de fantastische week in het zadel. ‘s Avonds staat er een verrassingsdiner gepland.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en wordt je teruggebracht naar het vliegveld. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen overgehouden aan deze bijzondere week.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je tijdens je ruitervakantie rijdt, zijn kruisingen tussen Shagya Arabieren, Hongaarse sportpaarden en kruisingen van lokale rassen. De paarden zijn fit en gewend aan het ruige terrein. Ze zijn goed getraind en voorwaarts. Het tempo is afhankelijk van het terrein. In de bergen wordt veel gestapt maar op de vlakke stukken zijn er genoeg mogelijkheden voor een flinke galop. Er wordt Engels gereden met comfortabele endurance- en veelzijdigheidszadels. Tijdens de trektocht zorg je zelf voor je paard. Het is belangrijk dat je fit genoeg bent om veel tijd in het zadel door te brengen. Soms moet je een stuk naast je paard lopen als het erg steil is.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in kleinschalige familiehotels of bij lokale families. Je deelt een kamer met één of meerdere medereizigers en vaak wordt de badkamer met alle reizigers gedeeld. Op verzoek zijn er beperkt éénpersoonskamers beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag. De accommodaties zijn simpel maar comfortabel. Je slaapt bijvoorbeeld op stapelbedden of bij een lokale familie in de woonkamer. Soms wordt de groep gesplitst over verschillende huizen en het kan voorkomen dat het toilet buiten is. Een beetje primitiever dan je gewend bent maar je ervaart wel het echte Roemeense leven. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 7 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Boekarest

Let op: boek een vlucht die voor 16 uur aankomt en na 14 uur vertrekt in verband met de transfer.

Bagage: een veiligheidscap is verplicht.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard in alle gangen onder controle hebben in open terrein.

Verantwoord reizen: een groot deel van de energie die op het bedrijf wordt opgewekt is afkomstig van natuurlijke bronnen, de gebouwen zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en voor de maaltijden worden ingrediënten gebruikt die op het bedrijf of door lokale boeren zijn verbouwd.

Bijzonder: het bedrijf heeft een natuurproject opgezet met als doel het opzetten van een natuurreservaat in de Karpaten, om de bijzondere landschappen, flora en fauna te beschermen. Je kunt hieraan bijdragen door een donatie te doen.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.