fbpx

Je bekijkt de reis:Transhumance Trektocht in Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

De Transhumance is de traditionele trek van en naar de bergweides. Herders brachten hun vee ieder voorjaar naar de groene weides in de bergen en terug naar de vallei in het najaar. Vroeger moest het vee zelf van en naar de bergen lopen, nu gaat het transport vooral per vrachtwagen en per trein. De eeuwenoude wegen die ze hiervoor gebruikten zijn er nog steeds en daar rijdt je op deze trektocht overheen. Deze paden worden Canadas Reales genoemd, in totaal is er meer dan 800 km aan Canadas Reales in Spanje. Op deze paardrijvakantie ga je 200 km rijden in zeven dagen! Je rijdt door verschillende regio's, van de vallei naar de bergen. Met deze reis worden de herderstradities in ere gehouden.

Inbegrepen: vliegveld transfer, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, wijn bij de lunch en het diner (behalve bij het diner op dag 5), accommodatie, activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, drankjes bij het diner op dag 5, alcohol (behalve wijn bij de lunch en het diner), massages, fooien.

Transhumance Trektocht in Spanje

  • UNESCO gebied
  • Heerlijk eten
  • Historische stad
  • Rijden op Andalusiërs
Vanaf:
€ 2230,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Madrid en naar het hotel in Trujillo gebracht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. ‘s Middags is er nog tijd om de stad te bekijken. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Je rijdt over de Canada Real. Dit is één van de traditionele wegen die vroeger door de herders werd gebruikt om hun vee te verplaatsen. Daarna rijd je verder langs de Almonte rivier en over een middeleeuwse brug naar Jaraicejo. Je overnacht hier in een guesthouse.

Dag 3 – Lekker galopperen

Na een heerlijk ontbijt zadel je je paard voor een rit door het prachtige landschap van de Extremadura. Je rijdt door de velden waar je volop kunt draven en galopperen. Na een picknick lunch rijd je naar Casas de Miravete, een klein dorp in het Monfrague nationale park. Je dineert bij een lokale bar en slaapt in een guesthouse.

Dag 4 – Bergen en rivieren

De route van vandaag gaat weer langs de Canada Real. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Sierra de Gredos bergen. Je steekt de 16e eeuwse brug over de Tagus rivier over. Je stopt langs de rivier voor een picknick. ‘s Middags rijdt je verder naar Navalmoral de la Mata. Hier logeer je in een klein hotel.

Dag 5 – Logeren in een kasteel

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de trektocht. Het terrein is vanochtend erg vlak dus je kunt lekker draven en galopperen. Je rijdt vandaag naar Las Ventas de San Julian, waar de paarden achterblijven. Je wordt met de auto naar de accommodatie voor vannacht gebracht. Je gaat logeren in een kasteel! De Parador de Oropesa werd gebouwd in de middeleeuwen en is omgebouwd tot een prachtig viersterren hotel.

Dag 6 – Canada Real

Vandaag rijd je verder op de Canada Real. De rit gaat langs een waterreservoir. In de verte zie je het Gredos gebergte. Natuurlijk stop je weer voor een heerlijke picknick met lokale wijn. Je rijdt verder naar Navalcan waar je logeert in een guesthouse.

Dag 7 – Prachtige uitzichten

Er staat weer een prachtige rit gepland. Je rijdt van Navalcan naar Mombeltran. Dit keer ga je via een andere herdersweg richting de Gredos bergen. Onderweg geniet je van het fantastische uitzicht. Je rijdt door de Avila provincie. Je slaapt in een hotel in Mombeltran.

Dag 8 – De bergen in

Je rijdt vandaag via een oude Romeinse weg de bergen in. De Romeinse legers gebruikten deze weg voor het transport van metaal over de Gredos bergen. In de middeleeuwen werd de weg door herders gebruikt om hun vee naar de bergen te brengen. Onderweg rijd je door een traditioneel bergdorpje. Het landschap in de bergen is erg bijzonder, dit is één van de mooiste rijdagen van de trektocht! Na de lunch in Puerto del Pico rijd je verder door bergweides naar het eindpunt van de trektocht.

Dag 9 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van Spaanse paarden met Arabieren. De paarden zijn op de stal geboren, goed getraind en betrouwbaar. Er wordt gereden met Engelse zadels. Je krijgt een siliconen ‘seat saver’ op je zadel voor meer comfort. Iedere ruiter krijgt zadeltassen voor water en kleine spulletjes. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. De trektochten worden begeleidt door Emilio. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als gids en doet er alles aan om het juiste paard voor je te vinden! Het tempo is afhankelijk van het terrein, in de bergen wordt vooral gestapt maar je gaat iedere dag draven en galopperen op vlakkere stukken.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in verschillende accommodaties zoals sfeervolle guesthouses in de kleinere dorpen en 4-sterren hotels in gezellige steden. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als je liever een eigen kamer wilt dan geldt een toeslag. Alle accommodaties hebben wifi. Het team brengt je bagage met de auto naar de lunchplekken en het hotel. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit en je stopt onderweg ook voor tapas pauzes! Je dineert rond 21u in het hotel. Je kunt kiezen tussen verschillende Spaanse gerechten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Madrid

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 15u opgehaald (boek een vlucht die voor 14u land) en je komt om 12u weer op het vliegveld terug (boek een vlucht die na 14u vertrekt).

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 ruiters kan de trektocht doorgaan met een ‘kleine groep’ toeslag.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je brengt soms lange dagen in het zadel door dus je moet fit zijn.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Leuk: de paarden leven samen in een kudde in een bosgebied van 500 hectare groot!

Let op: de trektocht kan ook in tegenovergestelde richting gereden worden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.