fbpx

Je bekijkt de reis:Tasmanië Trail

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze reis rijdt je op drie bijzondere locaties: de Mersey vallei, het Vale of Belvoir natuurgebied en het prachtige strand van Narawntapu Nationaal Park. Je rijdt een deel van de ‘Tasmanië trail’, een route van in totaal 460 km. In vijf dagen rijdt je over prachtige stranden en ga je op zoek naar wilde dieren die alleen hier voorkomen, zoals de Tasmaanse duivel. Ook kun je onderweg kangoeroes, vogelbekdieren of wombats tegen komen. Tasmanië is een bijzondere bestemming die bekend staat om de wilde en ongerepte natuur. Het eiland hoort bij Australië en wordt door veel bezoekers het mooiste deel van Australië genoemd!

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden, thee, koffie, water en vruchtensap.
Niet inbegrepen: vluchten, visa, vliegveld transfer, frisdrank en alcohol, fooien.

Tasmanië Trail

  • Bijzondere diersoorten
  • Prachtige natuur
  • Vogelbekdieren, kangoeroe's, Tasmaanse Duivel
  • UNESCO werelderfgoed
  • Korte break
Vanaf:
€ 1535,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Na aankomst op de ranch maak je kennis met het team en je mede ruiters. Tijdens het diner bespreek je de details van je paardrijvakantie. Je overnacht op de boerderij van de eigenaren, in de traditionele kamers die door de schapen scheerders gebruikt werden. Je duikt vroeg je bed in om uitgerust te zijn voor de eerste rijdag!

Dag 2 – De Mersey vallei

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de komende dagen. Na een korte introductie stap je op je paard voor de eerste rit. De tocht van vandaag gaat door de Mersey vallei. Je rijdt door dichte bossen, groene velden en steekt rivieren over. Je stopt voor een lunch aan de oever van de Mersey rivier. Hier leven de bijzondere vogelbekdieren. Na de lunch rijdt je terug naar de boerderij. Onderweg zijn genoeg mogelijkheden voor een flinke galop.

Dag 3 – Cradle Mountain

De rit van vandaag gaat naar het ‘Vale of Belvoir’ natuurgebied. Dit is het noordelijke deel van het wereldberoemde ‘Cradle Mountain’ werelderfgoed gebied. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Tijdens de rit kun je verschillende wilde dieren tegen komen, zoals de bijzondere Tasmaanse duivel of wombats. Ook vandaag zijn er weer genoeg mogelijkheden voor een heerlijke galop.

Dag 4 – Bakers beach

Na het ontbijt stap je op je paard voor een rit naar weer een nieuw gebied. Vandaag bezoek je het Narawantapu nationale park en rijd je op het bekende Bakers strand. De graslanden waar je vandaag doorheen rijdt zijn het leefgebied van wombats, wallaby’s en kangoeroes. Eenmaal op het strand is het tijd voor een flinke galop door de branding. Daarna ga je verder het water in om te zwemmen met je paard! Je overnacht in het nationale park in een traditionele boerderij.

Dag 5 – Narawntapu

Op de laatste rijdag maak je een rit door de bush van Narawntapu. Tasmanië kent veel bijzondere plantensoorten die nergens anders voorkomen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over het strand en de bergen. Rond vier uur kom je terug op de boerderij. Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Je neemt afscheid van je paard en de andere ruiters en reist terug naar het vliegveld, of misschien ga je nog verder reizen in Tasmanië.

  • dit is een voorbeeldprogramma, het uiteindelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijdt je op kruisingen van verschillende rassen. Er zijn veel koudbloed kruisingen, dit levert sterke, stevige paarden op die flink hard kunnen op het strand! Er zijn ook een aantal arabieren en arabier en quarter horse kruisingen. De paarden zijn goed getraind, voorwaarts en reageren op de lichtste hulpen. Er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van het juiste paard voor iedere ruiter. Er worden Australian stock zadels en speciale trail zadels gebruikt.

Accommodatie

Tijdens deze ruitervakantie verblijf je in twee verschillende accommodaties. De eerste accommodatie is de ranch in Kimberley. Het bedrijf heeft bijna 3000 hectare land, een ongelooflijk groot oppervlak! Je slaapt samen met een medereiziger in een simpele maar comfortabele tweepersoonskamer en deelt de badkamer met andere gasten. De ranch ligt in een prachtig bos waar je heerlijk kunt wandelen. Daarnaast overnacht je in een traditionele boerderij. Hier slaap je ook in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer.

Bij het ontbijt heb je de keuze uit verschillende warme en koude opties zoals toast, muesli, spek, eieren, wafels met thee, koffie en sap. De lunch neem je mee op de rit, onderweg stop je voor een picknick op een mooie plek. Het diner is een heerlijke maaltijd die met lokale ingrediënten bereidt wordt. Er kan rekening gehouden worden met vegetariërs, voedselallergieën en andere dieetwensen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Gewichtslimiet: 100 kg

Leeftijd: neem contact met ons op over de mogelijkheden voor jonge ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Launceston

Let op: de transfer van en naar het vliegveld is niet inbegrepen, de meeste mensen huren zelf een auto. Een taxi kost ongeveer €150,- tot €200,-

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de stap, draf en galop goed beheersen en je paard onder controle kunt houden tijdens een flinke galop op het strand.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.