fbpx

Je bekijkt de reis:Bergen van Antalya Turkije

Boek direct

Wat ga je doen

Deze trektocht neemt je mee door het Taurus gebergte. Je rijdt van het Beysehir meer door de bergen naar de Mediterraanse zee. Onderweg kom je door een divers landschap van zandstranden, bossen, wijngaarden, valleien en ravijnen. De route gaat door het Köprülü National Park en langs Romeinse ruïnes. Op sommige delen van de tocht loop je naast je paard, andere stukken zijn ideaal voor een flinke galop! Dit is de perfecte paardrijvakantie voor een goede ruiter die houd van bijzondere landschappen.

Bergen van Antalya Turkije

  • Bergen
  • Strandritten
  • Veel galopperen
  • Afwisselend landschap
Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, alle maaltijden, koffie/thee/water, excursies volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, fooien, visum, frisdrank en alcoholische dranken.
Vanaf:
€ 2100,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het hotel aan het Beysehir meer gebracht. Nadat je een beetje bijgekomen bent van de reis is het tijd voor een laat diner met de rest van de groep. De gids verteld je meer over het programma voor de rest van de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Je begint de week goed want het tempo van de rit van vandaag ligt direct hoog. Je galoppeert langs het meer en rijdt door graslanden en Turkse dorpjes. Je stopt voor de lunch tussen de vissersboten. Vervolgens ga je verder door de rivierbedding, waar je een stuk naast je paard moet lopen. De kampeerplek voor vandaag is op een open plek, midden in het bos.

Dag 3 – Herderspad

De rit van vandaag gaat door de bossen naar de voet van het Taurus gebergte. Je rijdt over een oud pad dat vroeger door de herders werd gebruikt om het vee van de ene naar de andere weide te brengen. In dit gebied leven wilde paarden, misschien kom je ze wel tegen. Na een korte wandeling naast je paard door een ravijn stap je weer op voor een flinke galop door de rivierbedding. Na de lunch rijd je verder over een pad door de heuvels. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de vallei. De kampeerplek voor vandaag is aan een beekje.

Dag 4 – Flink galopperen

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt vandaag door een prachtig ravijn, door een dorpje naar het bos. Na een lange galop stop je aan de oever van de rivier voor de lunch. Op deze plek vind je Romeinse ruïnes die in de rotsen zijn uitgehakt. ‘s Middags kun je weer lekker veel galopperen. Je slalomt tussen de bomen door en langs de rivier. Je verblijft vannacht in een guesthouse waar je een heerlijke, traditionele maaltijd krijgt.

Dag 5 –

Je laat het dorp achter je en rijd over een smal paadje langs het Köprülü ravijn. Via de enige brug steek je het ravijn over. Je stopt voor de lunch bij een dorpje tussen de kastanjebomen, deze bijzondere plek voelt bijna sprookjesachtig aan!

Dag 6 – Klimmen

Vandaag rijd je langs het antieke theater van Selge verder door de bossen. Ook vandaag zijn er veel geschikte paden om lekker te galopperen. Een deel van de route gaat over een pad een paar honderd meter boven de vallei. Dit is één van de meest indrukwekkende paden op de tocht. Je stopt voor een lunch in de schaduw. De middagrit is voor zowel de paarden als de ruiters een uitdaging: je maakt een flinke klim naar een bos waar je alleen te voet of te paard kunt komen. Je zult een stukje naast je paard moeten lopen maar daarna kun je weer lekker galopperen. Je kampeert op een open plek in het bos.

Dag 7 – Kamperen op het strand

De rit van vandaag gaat over een bergpad omlaag langs bijzondere rotsformaties, door bossen en over de velden. Als je eenmaal weer afgedaald bent uit de bergen ligt het tempo van de rit hoog. Na een flinke galop door de velden steek je de rivier over. Het kamp voor vannacht is op een zandstrand langs de rivier.

Dag 8 – Galopperen op het strand

Na een heerlijke nacht onder de sterren stap je op je paard voor het laatste deel van de trektocht. Je rijdt langs de rivier en na een flinke galop kom je weer in de bossen uit. Je rijdt de heuvels in naar een rotsachtig uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je uit over het eeuwenoude, Romeinse theater van Aspendos en de Middellandse zee in de verte. Na een heerlijke lunch in de schaduw rijd je verder langs een kanaal door de velden. Je galoppeert door het bos van Saklikent naar de duinen. Hier is het tijd voor een laatste galop, over het strand. Je neemt een laatste duik in de zee voor het tijd is om afscheid te nemen van je paard. Je wordt naar het guesthouse in Antalya gebracht waar een heerlijk diner met vis klaar staat.

Dag 9 – Afscheid

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het team en de rest van de groep. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis of misschien ga je nog verder rondreizen in de omgeving. Hopelijk ga je met prachtige herinneringen weer naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je ruitervakantie rijd je op Arabieren en kruisingen van Arabieren. De paarden zijn wendbaar en klein (gemiddeld 1.50 meter), dat maakt ze erg geschikt voor de smalle bergpaden! Er wordt veel zorg besteed aan het koppelen van het juiste paard aan de juiste ruiter. De paarden worden volgens het ‘natural horsemanship’ principe getraind. Ze zijn allemaal fijn te rijden, betrouwbaar en goed getraind. Veel van de paarden hebben nationale endurance wedstrijden gelopen. Je rijdt met speciale trail zadels die gemaakt zijn voor lange afstanden. Je helpt mee met de verzorging van de paarden, zoals poetsen, opzadelen en voeren.

Accommodatie

Tijdens de trektocht verblijf je in ‘bivouac’ tenten. Iedere avond worden de tenten op een nieuwe plek opgezet. De kampeerplekken zijn bijzondere locaties, midden in de natuur. Er is een grote, gemeenschappelijke tent voor het diner. Dit is de tent die de lokale nomaden ook gebruiken. Je dineert op traditionele manier: zittend op een tapijt op de grond. Er is een speciale tent waar je kunt douchen (met warm water). Je slaapt in tipi tenten op een matje. Op de aankomst en vertrekdag en op dag 3 overnacht je in een comfortabel guesthouse of hotel. 

Het ontbijt bestaat uit broodjes, verse jam, fruit en koffie of thee. Iedere dag stop je op een bijzondere plek voor een picknick lunch. Het diner is een traditioneel Turks gerecht, wat wordt gekookt op het vuur. Het diner wordt geserveerd met salade en fruit. Vegetariërs zijn welkom!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg. Zwaardere ruiters zijn in overleg welkom, voor hen geldt wel een toeslag. Er gaat dan een extra paard mee.

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8 ruiters

Leeftijd: minimum leeftijd 18 jaar. 

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Startpunt: vliegveld Konya
Eindpunt: vliegveld Antalya

Let op: je aankomst en vertrek luchthaven zijn niet gelijk!

Bagage: neem je eigen slaapzak mee. Je helpt zelf mee met het opzetten van de tenten na aankomst op de kampeerplek voor die nacht. 

Let op: de transfer vanaf Konya op de aankomstdag vind plaats om 19 uur. Als je eerder aankomt kun je wachten of zelf een taxi nemen. 

Let op: je moet een goede conditie hebben voor deze trektocht, sommige stukken van de rit moet je namelijk naast je paard lopen. 

Let op: Op deze rit zijn geen éénpersoons tenten beschikbaar.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.