fbpx

Je bekijkt de reis:Strandvakantie op Lesbos, Griekenland

Boek direct

Wat ga je doen

Combineer mooie buitenritten met excursies op Lesbos! Op deze paardrijvakantie rijd je door de heuvels en naar het strand en heb je genoeg tijd om te ontspannen bij het zwembad. Het is een kleine stal met veel persoonlijke aandacht. Bij warm weer kun je met je paard in de zee zwemmen!

Eigenaresse, gids en instructrice Rita spreekt meerdere talen, waaronder Nederlands. Ze runt haar kleine maar gezellige stal met veel passie en laat je graag de mooiste plekjes zien. Veiligheid van paard en ruiter staan hier voorop!

Je logeert in een viersterrenhotel in de buurt van Molyvos met een zwembad waar je na het rijden lekker kunt afkoelen. Molyvos is een typisch Grieks dorp met sfeervolle straatjes, een middeleeuws kasteel, een haven en veel gezellige cafés en restaurantjes.

Strandvakantie op Lesbos, Griekenland

  • Zwemmen met je paard
  • Kleine groepen
  • Tijd voor ontspanning
  • Nederlandstalig
Inbegrepen: accommodatie in het viersterrenhotel, ontbijt, diner, paardrijden volgens programma, Engels- en Nederlandstalige instructrice, vervoer van het hotel naar de stallen.
Niet inbegrepen: vlucht, vliegveldtransfer, lunch, drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 1050,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Je vakantie begint!

Na aankomst op Lesbos wordt je opgehaald op het vliegveld, of je reist zelf naar het hotel. Na het inchecken heb je tijd om bij te komen of een duik te nemen in het zwembad voordat het tijd is voor het diner. ‘s Avonds bespreek je het programma voor de week met de instructrice. Als er tijd is krijg je een eerste introductie les.

Dag 2 – Introductie les

Na het ontbijt in het hotel wordt je opgehaald en naar de stal gebracht. Je rijdt meestal ‘s ochtends zodat je ‘s middags tijd hebt om Lesbos te verkennen. De instructrice vertelt je meer over de paarden en de veiligheidsregels. Daarna poets en zadel je je paard voor een introductie les. Zo kan de instructrice zien wat je rijniveau is en kun je aan je paard wennen. Na de les wordt je weer naar het hotel gebracht en kun je ontspannen, of de stad in gaan! Als je wilt kun je ‘s avonds nog een buitenrit van 1,5-2 uur maken. Heb je de introductie les gisteravond gedaan? Dan maak je in de ochtend een buitenrit van 1,5-2 uur.

Dag 3 – Bafios

Vandaag ga je een buitenrit maken. De route gaat over de zandpaden rond Molyvos omhoog richting Bafios. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de heuvels! Onderweg stop je bij een café voor een drankje. Je bent ongeveer vier uur onderweg.

Dag 4 – Zwemmen

De route van vandaag gaat naar het strand! Als het warm genoeg is zadel je je paard af en ga je met je paard het water in. Op de terugweg rijd je naar het dorpje Petra. Je zit ongeveer drie uur in het zadel.

Dag 5 – Racen

Vanochtend stap je in het zadel voor een rit naar de renbaan van Molyvos. Je rijdt over de wegen rond Molyvos en gaat flink galopperen op de renbaan! De rit is ongeveer twee uur.

Dag 6 – Petri

Na het ontbijt wordt je weer opgehaald en naar de stallen gebracht voor de volgende rit. Vandaag ga je naar Petri. Je rijdt via Molyvos naar Petra over steile heuvels en langs archeologische vindplaatsen met eeuwenoude watermolens. Je rijdt langs de rivier naar de taverne van Petri waar je stopt voor een drankje. Je zit ongeveer 4 uur in het zadel.

Dag 7 – Dagtocht

Je gaat een dagtocht maken! Vanochtend rijd je over zandpaden naar de warmwaterbronnen van Eftalou. Aan het begin van de middag kom je in Sikaminia aan. Hier stop je voor de lunch en ga je zwemmen. Na de lunch kun je het havendorpje bekijken voor je weer in het zadel stapt voor de rit terug. Je rijdt via dezelfde route terug naar de stal. Je zit ongeveer zes uur in het zadel.

Let op: of een dagtocht mogelijk is, is afhankelijk van het weer. Als het erg warm is kan de dagtocht vervangen worden door een andere rit of je gaat al heel vroeg weg en blijft langer op de lunchplek voor een siësta. Dit wordt door de gids beoordeeld.

Dag 8 – Afscheid

Als je vlucht in de namiddag vertrekt heb je ‘s ochtends nog tijd voor een laatste les. Daarna is het tijd om afscheid te nemen en ga je terug naar het vliegveld voor de reis naar huis.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op deze paardrijvakantie rijd je op kalme koudbloed paarden en enthousiaste Arabieren en Warmbloeden. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden! Het zijn vriendelijke en betrouwbare paarden. Ze zijn ongeveer 1.50-1.60m groot. Er wordt Engels gereden maar op verzoek zijn er ook western zadels. Tijdens het draven en galopperen blijf je achter elkaar rijden. Je helpt mee met de verzorging van je paard. Het tempo is afhankelijk van het terrein.

Accommodatie

Je logeert in een viersterrenhotel in Eftalou, ongeveer 3 km van Molyvos. Er gaat een gratis shuttle bus van en naar het centrum. Je krijgt een comfortabele kamer met eigen badkamer en airconditioning. Het hotel ligt aan het strand en heeft een zwembad. Het ontbijt en diner zijn een buffet in het restaurant van het hotel. Bij 4- en 6-uursritten krijg je drinken en een snack mee voor onderweg. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Leeftijd: vanaf 8 jaar.

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8 ruiters.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Mitilini airport Lesbos

Transfer: we kunnen een transfer voor je boeken van het vliegveld naar het hotel aansluitend aan je vlucht of je kunt met eigen vervoer naar het hotel komen.

Aankomsttijd: Je kunt vanaf 12u inchecken in het hotel maar als je eerder aankomt kun je al gebruik maken van het zwembad en je bagage neerzetten. De instructrice haalt je rond 18u op bij het hotel om je de stallen te laten zien en misschien al een eerste keer te rijden.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet kunnen stappen, draven (lichtrijden) en galopperen en zonder hulp kunnen op- en afstappen.

Vervoer: vanaf het hotel gaat er een gratis shuttle bus van en naar Molyvos. Vanuit Molyvos kun je met het openbaar vervoer ook naar andere plaatsen op het eiland. Je kunt ook een auto huren om Lesbos te verkennen.

Terrein: tijdens de ritten rijd je veel in de heuvels. Het terrein is best rotsachtig, dan wordt er vooral gestapt. Iedere dag zijn er stukjes waar je kort kunt galopperen maar dit is geen snelle paardrijvakantie, het gaat meer om de natuur. Op de racebaan kun je wel een flinke galop doen.

Weer: in de zomermaanden (juni t/m september) kan het erg warm worden. Op warme dagen ga je ‘s ochtends al vroeg rijden. Je mist het ontbijt buffet in het hotel maar ze zorgen dat er een ontbijt is dat je kunt meenemen. In het voor- en najaar kun je makkelijker dagtochten doen.

Bagage: je kunt een cap lenen maar we raden je aan een eigen cap mee te nemen, omdat de stal niet zoveel (grote) maten heeft.

Leuk: we kunnen je helpen om andere excursies op Lesbos te boeken na de ritten, zoals jeep safaris, kayakken, boottochten en bezoeken aan musea en kerken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.