fbpx

Je bekijkt de reis:Standplaatsvakantie in Polen

Boek direct

Wat ga je doen

De Pieniny bergen zijn erg geschikt voor een mooie paardrijvakantie! Op deze reis rijd je door uitgestrekte velden, over groene heuvels en door dichte bossen. De paden zijn perfect voor een flinke galop! Onderweg kom je door traditionele dorpjes met een rijke cultuur. Tijdens je vakantie steek je ook nog even de grens met Slowakije over.

De bergen staan bekend om de vele vlindersoorten die er voor komen, zoals de Apollo vlinder die je nergens anders kunt zien. 's ochtends maak je prachtige ritten door de omgeving en 's middags heb je tijd om te ontspannen of de bezienswaardigheden in de buurt te bekijken. Er is een bijzonder ravijn, je kunt het kasteel bezoeken en je gaat raften op de rivier. Je gaat ook een dagtocht maken.

Standplaatsvakantie in Polen

  • Veel vrije tijd
  • Raften
  • Prachtige natuur
  • Cultuur
Inbegrepen: vliegveldtransfers, accommodatie, alle maaltijden, excursie raften op de Dunajec rivier, fietshuur, paardrijden volgens programma.
Niet inbegrepen: vluchten, drankjes, fooien, activiteiten in de middag (behalve raften).
Vanaf:
€ 1031,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennis maken

Na aankomst in Krakau wordt je opgehaald op het vliegveld en naar het guesthouse in Jworki gebracht. Dit is een kleine stad in het hard van het Pieniny gebergte. het is ongeveer 2 uu rijdne. Jaworki staat bekend om de kerk uit de 18e eeuw gebouwd door de Lemks, de oude inwoners van deze regio. Onderweg stop je in Szczawnia, een kleine plaats aan de Grajcarek rivier. Hier bezoek je een mineralenbron waar je zes soorten mineraalwater kunt proeven. Daarna heb je tijd om het stadje te bekijken. Er is een bijzonder cultuurcentrum, twee mooie parken en een plein met cafés. Daarna ga je verder naar Jaworki waar je kennis maakt met de gids en de paarden. Tijdens het diner bespreek je de plannen voor de rest van de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt zadel je je paard voor de eerste rit. Vandaag ga je ongeveer drie uur rijden. Je beklimt de Pieniny bergen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Tatras bergen en de omringende heuvels. Je rijdt over de grens met Slowakije door prachtige bergvelden waar de herders hun schapen laten grazen. In de verte zie je de toppen van de Trzy Korony (de ‘drie kronen’ berg en de Sokolica bergen. Daarna ga je terug naar de stallen voor de lunch. ‘s Middags staat er een avontuurlijke excursie gepland: je gaat raften op de Dunajec rivier! Met een busje wordt je naar de start gebracht. Daar stap je in een traditioneel houten raft dat wordt bestuurt door een Flisacy (een stuurman in een traditioneel kostuum). Het ravijn waar je doorheen vaart is één van de mooiste van Europa. Na een trip van ongeveer 2-3 uur wordt je door het busje weer teruggebracht naar de accommodatie, waar een heerlijk diner voor je klaarstaat.

Dag 3 – Bossen en ravijnen

Vandaag maak je een rit naar de Przechyba bergen. Je rijdt door prachtige bossen en over groene heuvels. Bij goed weer stop je onderweg voor een picknicklunch, als het regent ga je terug naar de stallen voor de lunch. Je bent ongeveer drie uur aan het rijden. ‘s Middags heb je vrij. Je kunt een bezoek brengen aan de Homole kloof. Dit is een diep ravijn met wanden van 120 meter hoog. De kloof is erg mooi en daarom populair bij toeristen. Via metalen bruggen kun je de rivier oversteken en er zijn trappen naar de top. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht. Bij het restaurant kun je even bijkomen met een kop koffie als je dat wilt. Heb je geen zin om terug te lopen? Je kunt ook met de stoeltjeslift naar beneden gaan. Je dineert in het guesthouse.

Dag 4 – Bergen en kastelen

Je zadelt je paard vanochtend voor een rit naar de Wysoka berg, de hoogste piek van de Pieniny bergen (1050m). De top bestaat uit rood kalksteen. Je kunt niet helemaal naar boven klimmen maar vanaf het pad heb je ook een prachtig uitzicht over de regio. Bij goed weer stop je onderweg voor een picknicklunch, als het regent ga je terug naar de stallen voor de lunch. Je bent ongeveer drie uur aan het rijden. ‘s Middags heb je vrij, je kunt gaan fietsen of een bezoek brengen aan het Niedzica kasteel. Dit kasteel ligt op ongeveer 40 minuten rijden per bus vanaf Jaworki. Het werd gebouwd tussen 1320 en 1326 en is erg goed bewaard gebleven. Het wordt één van de mooiste kastelen in Polen genoemd. Volgens de verhalen zou er een kaart verborgen zijn die leidt naar een Inca schat. Misschien kun jij het vinden? Er is een museum met uitzicht op het meer en de ruïnes van het Czorsztyn kasteel aan de andere kant van het meer. Je dineert in het guesthouse.

Dag 5 – Verlaten dorp

De route van vandaag brengt je naar Piwniczna, een dorp aan de Grajcarek rivier. Je rijdt door velden en geniet van het uitzicht op de bergen. Je komt bij Pokrywisko. Dit dorp werd verlaten tijdens ‘Operatie Vistula’ in 1947. Toen werden mensen van de bevolkingsgroepen Bojken en Lemken die hier woonden gedwongen te verhuizen naar het westelijke en noordelijke deel van Polen. Deze gebieden hadden ze gekregen na de tweede wereldoorlog maar waren grotendeels onbewoond. Na een rit van drie uur ga je terug naar de stallen. ‘s Middags kun je een bezoek brengen aan het Muzyczna Owczarnia in Jaworki, een bijzondere concerthal. Je dineert in het guesthouse.

Dag 6 – Dagtocht

Na een stevig ontbijt worden de paarden gezadeld voor een lange dag in het zadel. Je gaat ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Je steekt de grens met Slowakije over en rijd door de bossen en open velden naar de Tatra bergen. De vlakke paden zijn erg geschikt voor een flinke galop! Onderweg stop je voor een picknicklunch. Je gaat koken boven het kampvuur! Daarna stap je op je paard voor de rit naar huis. Onderweg geniet je van het prachtige uitzicht in de heuvels. ‘s Avonds is het tijd voor het afscheidsdiner.

Dag 7 – Afscheid

Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar Krakau voor de reis naar huis, of misschien ga je nog verder reizen in de regio.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je paardrijvakantie in Polen rijd je op Malopolski paarden, een kruising tussen lokale Poolse rassen en Arabieren en warmbloed paarden. De paarden zijn gewend aan het ruige terrein en hebben een goed uithoudingsvermogen. De paarden worden Engels gereden. Je krijgt een trail zadel wat speciaal gemaakt is om lange afstanden mee te rijden. Iedere ruiter krijgt een zadeltas om kleine spullen mee te nemen. Je verzorgt je paard zelf.

Accommodatie

Op deze ruiterreis verblijf je in een sfeervol guesthouse. Je overnacht in tweepersoonskamers met eigen badkamer. De accommodatie is niet luxe maar wel schoon en de hosts zijn erg vriendelijk. De maaltijden zijn typisch Pools. De lunch wordt met de auto gebracht of meegenomen in de zadeltassen. Tijdens het diner krijg je meestal soep, gevolgd door vlees, aardappelen en salade. Soms volgt er nog een toetje.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 13 ruiters

Leeftijd: minimaal 12 jaar

Transferpunt: vliegveld Krakau

Let op: vanwege de transfer willen we je vragen om voor 18 uur aan te komen en na 13 uur te vertrekken.

Zodra je geland bent wordt je opgehaald, je hoeft nooit meer dan 30 minuten te wachten.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Als je met een eigen groepje boekt is er een aangepaste route mogelijk die geschikt is voor ruiters die nog niet (zo goed) kunnen galopperen.

Let op: de gids spreekt maar een paar woorden Engels, hij kan het meeste uitleggen met gebaren en de ruiters snappen meestal prima wat hij bedoelt. Je krijgt een telefoonnummer van een Engelstalige contactpersoon. Bij grote groepen gaat er een Engelse vertaler mee.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.