fbpx

Je bekijkt de reis:Springles en buitenritten Frankrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze paardrijvakantie verbeter je je springvaardigheden. Je krijgt zowel dressuur- als springlessen en wisselt deze af met buitenritten in de prachtige omgeving. Je krijgt les van een gediplomeerde instructrice. Ze heeft veel wedstrijdervaring en werd in 2009 kampioen springen in Frankrijk. Je krijgt les in kleine groepjes op goed getrainde paarden. Het doel is om een harmonie te vinden tussen paard en ruiter. De lessen zijn gericht op balans door middel van licht contact. Je werkt aan een heldere communicatie met je paard door middel van respect. Je leert meer over de bewegingen van het paard en effectieve trainingsmethodes. Daarnaast maak je buitenritten door de bossen en over het strand, waar het tijd is voor een flinke rengalop! Je verblijft in een comfortabele accommodatie met zwembad.

Springles en buitenritten Frankrijk

  • Strandritten
  • Gediplomeerde instructie
  • Hotel met zwembad
  • Kleine groepjes
Inbegrepen: accommodatie, maaltijden, wijn, frisdrank, koffie en thee tijdens de maaltijden, ochtend yoga (bij voldoende interesse), paardrijden volgens programma, Engelstalige instructeur.
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveld transfer, extra drankjes, fooien, sauna, massage of extra yogalessen.
Vanaf:
€ 1099,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Na aankomst op zondag is er tijd om bij te komen van de reis en kennis te maken met de rest van de groep. De lessen beginnen op maandag. Iedere ochtend krijg je een springles van zo’n twee uur. In kleine groepjes werk je aan houding, balans en eenheid met je paard. Je werkt aan de basis door middel van dressuuroefeningen. Daarnaast leer je meer over het aanrijden van de sprong, tempo controle en galopwissels. Je gaat verschillende soorten sprongen oefenen vanuit verschillende hoeken. Aan het eind van de week spring je een parcours van 8 tot 10 hindernissen. Na de lunch maak je een buitenrit.

Het bedrijf ligt in een prachtige omgeving. Je kunt in het bos rijden maar je gaat natuurlijk ook naar het strand. Ook hier kun je aan je techniek werken. Op buitenrit kun je goed oefenen met tempo controle, verschillende ondergrond en spring je natuurlijke hindernissen. Natuurlijk ga je ook lekker hard galopperen op het strand. Bij warm weer is het mogelijk om te zwemmen met je paard. Het is ook mogelijk om extra les te krijgen in plaats van buitenrijden. Het programma wordt in overleg met de groep bepaald. In je vrije tijd kun je de kustplaats Mimizan verkennen of ontspannen bij het zwembad.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden waar je tijdens deze ruiterreis op rijdt zijn voornamelijk Anglo Arabieren. Er zijn ook een aantal pony’s voor kinderen of kleinere ruiters. Er is een kudde van 30 paarden. Het grootste deel is op de boerderij geboren en opgegroeid. De familie fokt paarden die goed gebouwd, intelligent, vriendelijk en betrouwbaar zijn. Er is altijd een paard dat past bij jouw niveau en wensen. Er wordt gereden met veelzijdigheidszadels in Engelse stijl. Je zorgt zelf voor je paard. Als je wilt kun je een buitenrit vervangen door een extra les in de middag. Je krijgt les van een gediplomeerde instructrice met veel wedstrijdervaring, zo is ze in 2009 Frans kampioen springen geworden in haar klasse.

Accommodatie

Tijdens je paardrijvakantie verblijf je in een comfortabel guesthouse vlakbij de stallen. De kamers zijn in traditionele Franse stijl ingericht. Je deelt een kamer met meerdere reizigers van hetzelfde geslacht, er zijn beperkt éénpersoonskamers beschikbaar. De accommodatie heeft een zwembad waar je na de rit een verfrissende duik kunt nemen. Er worden heerlijke Franse en internationale maaltijden bereid in het guesthouse. Twee glazen wijn of frisdrank en koffie en thee zijn inbegrepen. Je kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid in restaurants in het gezellige Mimizan te lunchen. Vegetariërs en veganisten zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen of allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 85 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 6 ruiters

Leeftijd: er worden springweken georganiseerd voor ruiters tussen de 12 en 16 jaar en weken voor ruiters ouder dan 16 jaar.

Transferpunt: vliegveld Bordeaux

Let op: de kosten voor de transfer (€90,- per persoon) zijn niet inbegrepen in de prijs en moeten ter plekke contant worden betaald.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde beginners, gevorderde en vergevorderde ruiters.

Let op: vanwege de transfer moet je voor 16 uur aankomen op het vliegveld en na 12.30 uur vertrekken.

Leuk: Anne, de vrouw van Michel, kan erg goed fotograferen en maakt graag actiefoto’s van je! De digitale bestanden kun je na de reis van haar kopen.

Yoga: van april t/m september kun je ‘s ochtends meedoen met een yogales. Na het rijden kun je de sauna bezoeken of een massage boeken.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.