fbpx

Je bekijkt de reis:Safari Break in Zimbabwe

Boek direct

Wat ga je doen

Een safari te paard is een echte droomvakantie. Iedere dag trek je er op uit om op zoek te gaan naar wilde dieren. Je weet nooit wat je te wachten staat en iedere dag is anders. Er zijn geen vaste routes, je gaat op expeditie in de bush. Vanuit het kamp ga je samen met je paard op zoek naar giraffes, zebra's en antilopes. Als het donker wordt komen de roofdieren tevoorschijn, zoals civet katten en jakhalzen. Natuurlijk sluit je de dag af met een drankje bij zonsondergang. Afrika staat niet voor niets bekend om de prachtige luchten.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes, alle safari’s te paard en met de jeep onder leiding van een ervaren gids.
Niet inbegrepen: vluchten, vliegveld transfer, fooien.

Safari Break in Zimbabwe

  • Iedere dag anders
  • Geen gevaarlijke dieren
  • Zonsondergangsrit
  • Nachtsafari
Vanaf:
€ 1960,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – De eerste rit

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar het bushcamp gebracht. Na een kopje thee en een korte introductie maak je je eerste rit. Je doet rustig aan, zodat je kunt wennen aan je paard. Na de rit is het tijd voor een heerlijk diner en een drankje bij zonsondergang.

Dag 2 – Vroeg op

Je wordt al vroeg gewekt rond 5 uur/half zes met een kopje thee of koffie. Na een licht ontbijt bij het kampvuur is het tijd om het park te verkennen. Je maakt kennis met je paard voor de rit en stapt op voor de eerste rit tussen de wilde dieren. Er zijn geen vaste wegen die je moet volgen. Iedere dag verken je een nieuw gebied. De gids kiest de route afhankelijk van waar de wilde dieren zijn. Zo is geen dag hetzelfde en heb je de beste kans om wilde dieren te zien. Misschien volg je een weg die door antilopes door de bush gebaand is of ga je naar een drinkplaats om zebra’s en gnoes te zien. Na een heerlijke lunch en welverdiende siësta is het tijd voor de avondrit. ’s Avonds bij het kampvuur zit je vol verhalen over je dag op safari.

Dag 3 – Zonsondergangsrit

Je wordt weer vroeg gewekt voor het ontbijt. Ook vandaag ga je weer een nieuw gebied verkennen. Onderweg kun je giraffes, gazelles, kudu’s en veel ander wild tegen komen. Ook kun je in dit gebied veel bijzondere, kleurrijke vogels spotten. In de bomen schreeuwen apen naar elkaar. Er is genoeg te zien onderweg! Op de middagrit worden er drankjes mee genomen en stop je op een mooie plek om de zonsondergang te zien. Met zaklampen aan rijd je terug. In het donker is de steppe en andere wereld. Nu zijn hyena’s, luipaarden en honingdassen actief. Als je terugkomt in het kamp kun je direct een warme douche nemen en genieten van een heerlijke maaltijd. ’s Nachts hoor je de geluiden van de bush buiten je tent.

Dag 4 – Nacht safari

Vandaag kun je kiezen voor een lange dagtocht waarbij je onderweg stopt voor een picknicklunch, of een ochtend en middagrit met drankjes bij zonsondergang. Hoeveel dieren kun je inmiddels van je lijstje afstrepen? Misschien zie je vandaag ineens een jakhals uit de bosjes springen of vind je eindelijk die bijzondere vogel. Elke dag is anders op safari en je weet nooit vooraf wat je te wachten staat. Dat maakt het zo bijzonder! Je eindigt de dag met een safari in het donker (te paard of met de jeep) om de nachtelijke bewoners van het gebied te spotten.

Dag 5 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie bijna voorbij. Voor het ontbijt is er misschien nog tijd voor een korte rit. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van je paard en de rest van de groep en wordt je teruggebracht naar het vliegveld. Hopelijk heb je veel mooie herinneringen aan deze safari te paard!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het programma wordt aangepast aan het weer, de bewegingen van wilde dieren en andere omstandigheden.

Langer blijven?

Vind je vijf dagen in de bush veel te weinig? Op deze paardrijvakantie kun je langer blijven! Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

De paarden

Tijdens je safari rijd je op ervaren paarden die gewend zijn aan de bush en de wilde dieren. Het zijn kruisingen van Boerperd (een Zuid-Afrikaans ras), Shire’s, Friezen en Volbloeden. De paarden zijn goed getraind, betrouwbaar en fijn te rijden. Er is altijd een paard dat past bij jouw rijervaring en wensen. De paarden worden in de Engelse rijstijl gereden en er wordt gebruik gemaakt van comfortabele zadels zoals Liversage Trail zadels, Wintect Zadels en Australian stock zadels. Er zijn zadeltassen voor waterflessen en kleine spulletjes zoals je camera en zonnebrandcrème.

Accommodatie

Op deze paardrijvakantie logeer je op het Cawston Wildlife Estate. Je krijgt een luxe safaritent met een comfortabel bed en eigen badkamer. ‘s Avonds geniet je van een drankje bij het kampvuur. Je kijkt uit over een drinkplaats waar de hele dag door wilde dieren langskomen. Ook het zwembad wordt soms door de dieren gebruikt als drinkplek! Er worden heerlijke lokale en internationale maaltijden voor je bereidt door het team van ervaren koks. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 90 kg (95 kg in overleg). Ben je wat zwaarder maar kun je goed rijden? Overleg met ons over de opties.

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rij ervaring hebben.

Transferpunt: vliegveld Bulawayo

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. De meeste vluchten landen rond 12 uur. Kom je later aan? Overleg met ons voor je tickets boekt.

Niveau: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet de stap, draf en galop goed beheersen en je paard onder controle hebben in een open terrein.

Leuk: ook niet-ruiters zijn welkom, zij gaan met de jeep op safari terwijl jij gaat rijden.

Goed om te weten: om de warmte in Afrika ter vermijden sta je vroeg op! Tussen half zes en zes uur wordt je al gewekt, in november en december soms zelfs om half vijf. Gelukkig kun je na de lunch even bijkomen en bijslapen tijdens de siësta.

Let op: gedurende een groot deel van de week heb je geen elektriciteit dus neem voldoende batterijen of powerbanks mee om je telefoon en camera op te laden.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.