fbpx

Je bekijkt de reis:Tuli Safari in Botswana

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze afwisselende safari logeer je in glamping tenten, in een boomhut en in een openlucht kamp onder de sterren! Je rijdt in verschillende gebieden, waardoor je veel wilde dieren kunt zien. De gids brengt je naar de mooiste plekjes om wild te spotten. In dit gebied komen grote kuddes olifanten voor maar met een beetje geluk ook leeuwen, luipaarden en cheeta's. Je rijdt naast zebra's, gnoes en giraffes en kunt veel bijzondere vogels tegenkomen. De Tuli regio staat bekend om de gigantische Baobab bomen. Tijdens de trektocht leg je bijna 200 km af!

Tuli Safari in Botswana

  • Slapen onder de sterren
  • Veel olifanten
  • Kleine groepen
  • Kamp in de bomen
Inbegrepen: zeven nachten accommodatie waarvan drie nachten in een glamping tent, twee nachten in het openluchtkamp en twee nachten in het kamp tussen de bomen, volpension vanaf eerste dag lunch t/m de brunch op de laatste dag, drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige safarigidsen, bagagevervoer per back up landrover.
Niet inbegrepen: internationale vluchten, conservation fee, jeepsafari's, speciale drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien.
Vanaf:
€ 2805,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld van Johannesburg wordt je opgehaald bij de inforamtiedesk in de aankomsthal van het vliegveld. Daarna wordt je naar het kleinere vliegveld van Lanseria gebracht voor de chartervlucht naar Botswana. In het kamp staat een lichte lunch voor je klaar. Daarna maak je kennis met het team en de paarden. De gids geeft je een paard dat past bij je rijervaring en wensen. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Dit is een rustige rit om aan je paard en de omgeving te wennen. Je rijdt over de vlaktes en ziet direct al wilde dieren! ‘s Avonds staat er een heerlijk diner voor je klaar.

Dag 2 – Geen vaste routes

Je wordt gewekt met een kopje thee of koffie terwijl de zon langzaam opkom. Het team heeft een licht ontbijt voor je klaar gezet. Daarna ga je het reservaat verder verkennen. Er zijn geen vaste routes, je gids zoekt de beste plekken om wilde dieren te zien. In dit gebied komen bijvoorbeeld grote kuddes olifanten voor. Je rijdt naar ‘Tree Camp’, een houten plateau tussen de bomen waar je vannacht logeert. Na de lunch en een siësta maak je een wandelsafari aan de westkant van de Matabole rivier.

Dag 3 – Flink galopperen

De dag begint al vroeg met een kopje koffie of thee en een ontbijt rond het kampvuur. Daarna stap je op je paard. De route van vandaag brengt je naar het hart van het Mashatu reservaat. Je rijdt langs eeuwenoude rotsformaties en gigantische baobab bomen. Het terrein is erg geschikt voor een flinke galop. De route gaat langs de Motloutse rivier naar het kamp voor vannacht. Je slaapt in een traditionele Kgotla, een openlucht kamp. Het is een unieke ervaring om onder de sterren te slapen! ‘s Middags maak je een jeepsafari om de leeuwen te zoeken. Na een drankje bij zonsondergang ga je terug naar het kamp voor het diner.

Dag 4 – Een nieuw gebied

De rit van vandaag brengt je naar bijzondere zandstenen, waaronder de bekende ‘Solomon’s wall’. De oudste bewoners van dit gebied bouwden hier hun dorpen. Dit gebied is erg geschikt om wilde dieren te spotten. ‘s Middags wordt je met de auto naar de Mmamagwa heuvels gebracht. Na een kort stukje klimmen kom je bij een Baobab boom. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de vallei. De perfecte plek voor een drankje bij zonsondergang! Je slaapt in de Kgotla.

Dag 5 – Olifanten vallei

Hopelijk ben je goed uitgerust want de dag begint al vroeg. Dit is de langste rijdag. Je rijdt door de ‘Olifanten’ vallei, over eeuwenoude paden naar de Majale rivier. Dit gebied staat vol met gigantische Baobab bomen en is één van de meest verlaten stukken van het reservaat. Na een heerlijke rit kun je terug bij het ‘Tree Camp’ voor de lunch. ‘s Middags kun je nog een rit maken, een wandelsafari doen of met de jeep op pad gaan.

Dag 6 – Veel wild

Je wordt wakker tussen de bomen. Na het ontbijt stap je op je paard voor de volgende rit. Je gaat naar de Pitsane vallei. Hier zijn verschillende drinkplekken waar altijd wilde dieren te vinden zijn! Hier liep ooit een belangrijke weg tussen Zuid-Afrika naar Zimbabwe. Er was een Britse voorraadpost maar tijdens de ‘Boerenoorlog’ werd deze verwoest. Je rijdt terug naar het Mashatu kamp waar je de eerste nacht ook logeerde. Neem een duik in het zwembad of kom even bij in de schaduw. ‘s Middags kun je een wandelsafari doen. Natuurlijk staat er weer een heerlijk diner klaar.

Dag 7 – Door de rivier

Vandaag rijd je over de vlaktes tussen de Majale en Pitsane rivieren. Hier kun je veel wilde dieren zien en je hebt een prachtig uitzicht over de Limpopo vallei. Onderweg kom je langs een oud fort uit de ‘Boerenoorlog’. Je rijdt door een moerasgebied waar zebras en antilopes grazen. Afhankelijk van de hoogte van het water kun je galopperen door de uitlopers van de Limpopo rivier. Je gaat terug naar het kamp voor de lunch en een koel drankje. ‘s Middags kun je weer rijden of een wandelsafari doen. Je eindigt de dag met een drankje bij zonsondergang.

Dag 8 – Afscheid

Vandaag maak je een laatste rit door de bush, terug naar de stallen. Na een laatste galop en een laatste foto met een olifant neem je afscheid van je paard. Bij de stallen kun je douchen als je wilt. Daarna is er een brunch. Je vliegt met een chartervlucht terug naar Johannesburg. Let op: boek je terugvlucht na 19.30u.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Tijdens je safari rijd je op volbloeden, Anglo Arabieren, Boerperd en kruisingen van deze rassen. Er is een grote kudde paarden dus er is altijd één die bij jouw wensen past! Te paard kun je dichtbij de wilde dieren komen, omdat ze de paarden niet als bedreiging zien. Je rijdt met een ervaren gids en veiligheid staat voorop. Je rijdt met McClellan zadels die lokaal gemaakt worden en perfect zijn om lange afstanden mee af te leggen.

Accommodatie

Je logeert op drie verschillende locaties. Je gaat twee nachten naar het bijzondere ‘tree camp’ dat gebouwd is op 3 meter hoogte in de bomen. Hier deel je de buitendouches en toiletten.

De Kgotla is een traditioneel openlucht kamp. De bedden staan in een cirkel rond het kampvuur, omringd met houten palen. Je slaapt dus onder de sterren! Het kamp heeft openlucht douches en toiletten. Hier slaap je ook twee nachten.

Daarnaast logeer je de eerste nacht en de laatste twee nachten in een kamp in Mashatu. Hier slaap je in een ruime ‘Glamping’ tent op een houten plateau met eigen wc en douche. Er is ook een zwembad.

Er worden heerlijke traditionele en internationale maaltijden bereidt met verse ingrediënten. Na een vroege ochtendrit staat er een licht ontbijt klaar. De lunch is in het kamp. Het diner is een driegangen menu met een selectie van Afrikaanse wijnen. Er kan rekening gehouden worden met speciale diëten en allergieën.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 10 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg. Ben je wat zwaarder, neem dan contact met ons op.

Leeftijd: er is geen leeftijdslimiet.

Transferpunt: vliegveld Johannesburg

Let op: boek een vlucht die voor 9.30 uur land op dag 1 en na 20 uur vertrekt op dag 8 i.v.m. de transfers.

Je moet op dag 1 om 11 uur bij het meetingpoint zijn. Daarna vertrek je naar Lanseria voor de chartervlucht. Om te voorkomen dat je de vlucht mist kun je er voor kiezen om een dag eerder aan te komen en in een vliegveldhotel te overnachten.

Niveau: deze reis is geschikt voor vergevorderde ruiters. Je moet regelmatig rijden, in ieder geval één of twee keer per week. Je moet alle gangen goed beheersen, inclusief rengalop en de verlichte zit kunnen.

Rijtest: voor de safari in Botswana doe je een korte rijtest om te zien of je ervaren genoeg bent voor de ritten. Degene die de test bekijkt beslist of je mee mag doen.

Let op: je betaald ter plekke $10 dollar per nacht ‘conservation fee’ voor het wildpark. Het liefst contant maar creditcard kan ook.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.