fbpx

Je bekijkt de reis:Korte Break Dartmoor Verenigd Koninkrijk

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is de perfecte ruitervakantie voor wie niet veel tijd heeft, maar er toch even tussenuit wil. Deze paardrijvakantie is ook goed te combineren met een rondreis door het Verenigd Koninkrijk. Geniet van rust en bijzondere natuur op de heide van Dartmoor. In dit gebied rijdt je over rotsachtige vlaktes, langs bruisende rivieren en door dichte bossen. Op goed getrainde Quarter Horses doorkruis je het 1000 km2 grote gebied dat jarenlang als militair oefenterrein gebruikt werd. De paarden worden western gereden aan een losse teugel. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een stuk draf of galop. Je verblijft in een sfeervol dorpje waar je ‘s avonds kunt genieten van een drankje in de pub.

Korte Break Dartmoor Verenigd Koninkrijk

  • Overnachten in pub
  • Bijzondere natuur
  • Western rijden
  • Veel galopperen
Inbegrepen: accommodatie, ontbijt, lunches, koffie en thee, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vlucht, transfer, diners en drankjes bij het diner, fooien.
Vanaf:
€ 1025,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de pub gebracht waar je vannacht logeert. Hier maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 en 3 – Heide

Na een heerlijk ontbijt in de pub wordt je naar de stallen gebracht waar je kennis maakt met je paard. Je stapt in het zadel voor een rit van zo’n 4-5 uur over de heide. Het bijzondere landschap verveelt niet snel, je geniet van de rust op de heide en het geluid van de vogels. Onderweg zijn er mogelijkheden voor een draf of galop. Af en toe moet je een rivier oversteken of een steile heuvel beklimmen. Op de rotsachtige plekken heeft de wind vrij spel. Je stopt voor een picknick op een mooie plek. ‘s Middags rijd je verder over de heide naar de ranch, waar een kop Engelse thee op je staat te wachten. Rond 17 of 18 uur wordt je teruggebracht naar de bed & breakfast.

Dag 4 – Laatste rit

Na het ontbijt is het tijd voor een laatste rit op de hei. Je wordt naar de stallen gebracht waar de Quarter Horses alweer klaar staan. Je maakt weer een mooie tocht door het afwisselende landschap van rotsen en bossen. Rond 16 uur kom je terug op de ranch waar je je op kunt frissen voor de reis naar huis. Na een kop thee met cake wordt je naar het vliegveld gebracht.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je op deze ruitervakantie rijdt zijn quarter horses en paint horses. De ranch heeft een kudde van 15 fitte, voorwaartse paarden. De paarden zijn goed getraind en gewend aan het terrein. De meeste paarden zijn op het bedrijf geboren en getraind. Ze worden ook gebruikt voor het werk met koeien.

De paarden worden in westernstijl gereden aan een lange teugel maar je hoeft geen westernervaring te hebben om mee te doen aan deze paardenreis. De comfortabele westernzadels zijn geschikt voor lange ritten. Omdat je veel uren in het zadel doorbrengt helpt het als je fit bent en regelmatig rijdt.

Accommodatie

Tijdens deze paardrijvakantie verblijf je in een sfeervolle bed & breakfast. Er zijn tweepersoons- en éénpersoonskamers beschikbaar. Voor de éénpersoonskamers geldt een toeslag. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het guesthouse heeft ook een pub, die al sinds de 16e eeuw bestaat. Afhankelijk van beschikbaarheid kun je ook in een ander hotel in de buurt ondergebracht worden.

Het ontbijt buffet heeft zowel muesli, yoghurt en fruit als traditionele Engelse ontbijtproducten zoals spek en eieren. De lunch is een picknick met broodjes en fruit. Het diner is niet inbegrepen maar in de accommodatie kun je typisch Engelse gerechten krijgen. Er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Gewichtslimiet: 95 kg

Dichtstbijzijnde vliegveld: Exeter

Transferpunt: Treinstation Okehampton

De trein tussen Exeter en Okehampton gaat ieder uur en kost 8 pond voor een retour ticket. Je kunt ook opgehaald worden vanaf het vliegveld van Exeter, dit kost 150 pond retour.

Bagage: een veiligheidscap is verplicht.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet je paard in stap, draf en galop goed onder controle hebben in open terrein.

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben, t/m 17 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.