fbpx

Je bekijkt de reis:Horse Drive Idaho VS

Boek direct

Wat ga je doen

De wereldberoemde 'horse drive' is het ultieme western avontuur. Samen met je paard en de andere gasten drijf je een kudde van 40 paarden over ruig terrein. Je rijdt een week lang zo'n 30 km per dag, in een flink tempo. Het is de ruitervakantie voor wie op zoek is naar een authentieke western beleving: dit is hoe de cowboys vroeger hun paarden naar andere weides brachten. Het is een van de ruigste maar tegelijk meest bijzondere ruitervakanties. Pak je hoed en je cowboy laarzen en kom het zelf ervaren. Meer 'Wild West' dan deze reis krijg je het niet!

Horse Drive Idaho VS

  • Snelle ritten
  • Enige Horse Drive ter wereld
  • Unieke ervaring
  • Populaire reis
  • Cowboy vakantie
Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, Engelstalige gids, fantastische paarden en een onvergetelijk avontuur!
Niet inbegrepen: vluchten, transfer, fooien, visum.
Vanaf:
€ 4905,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennis maken

Na aankomst op de ranch maak je kennis met de rest van de groep en krijg je een comfortabele hut toegewezen. Hier kun je even bijkomen van de lange reis voor het tijd is voor het diner. ‘s Avonds kun je lekker ontspannen, spelletjes doen of een stuk gaan wandelen.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt is het tijd voor de eerste rit. Je maakt kennis met je paard voor de week en krijgt een korte uitleg over de manier van rijden. Vandaag doe je het rustig aan zodat je aan je paard kunt wennen. Je maakt een rit door de bergen rond de ranch. Na de rit is het tijd voor het diner en maak je je klaar voor het eerste deel van de tocht morgen.

Dag 3 – Rijden met de kudde

Vandaag start je met het eerste deel van de ‘drive’. Nadat je je paard gezadeld hebt drijf je samen met je mederuiters de kudde bij elkaar en gaat de rit van start. Je rijdt vandaag naar de ‘Warm Springs’ kampeerplek. Hier zijn natuurlijke warmwaterbronnen waarin je kunt bijkomen van de rit en je spieren kunt ontspannen. De spullen die je nodig hebt voor het kamperen worden met paard en wagen naar de kampeerplek gebracht. Het diner wordt klaargemaakt op het vuur en je overnacht in tenten.

Dag 4 – Flink galopperen

Na het ontbijt en een kopje ‘cowboy koffie’ rond het kampvuur stap je op je paard voor het volgende deel van de tocht. Tijdens de rit zul je flinke stukken in galop rijden om de kudde bij te houden. Je rijdt vandaag naar de ‘Weber Creek’ kampeerplek. De tenten worden opgezet langs de stroom waarin je kunt zwemmen om af te koelen van de lange rit. Vergeet ‘s avonds niet omhoog te kijken: de hoeveelheid sterren die je hier kunt zien is ongelooflijk!

Dag 5 – Roofvogels spotten

De route van vandaag brengt je terug naar de ranch. Geniet nog een dagje van een flinke rengalop met de hele kudde en ga op zoek naar roofvogels, herten en misschien zelfs coyotes. Je rijdt door een enorm uitgestrekt landschap waar je niemand tegenkomt, wat een ruimte! Na aankomst op de ranch is het tijd voor het afscheidsdiner.

Dag 6 – Afscheid

Helaas is je Wild West avontuur alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid van de rest van de groep en van de paarden en vertrekt weer richting het vliegveld.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

De paarden die je gaat rijden tijdens je ruitervakantie zijn quarter horses of kruisingen met quarters. De meeste zijn op de ranch gefokt. De paarden zijn goed getraind en fijn te rijden. Je rijdt in westernstijl met western zadels en hoofdstellen. Ervaring met western rijden is aan te raden voor deze reis.

Accommodatie

De ranch bevindt zich naast het Targhee Nationaal Bos op de scheiding tussen twee continenten. De ranch bestaat uit een authentieke lodge waar je na de ritten lekker kunt bijkomen en bijkletsen met de rest van de groep. Naast de lodge bevinden zich de houten cabins waar de gasten slapen. De hutten zijn comfortabel ingericht in western stijl. Er is een buiten douche met warm water. Er is geen wifi of telefoon signaal op de ranch, je bent echt even weg van je gewone leven. Heerlijk om zo tot rust te komen en te genieten van het Wilde Westen!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: geen (als je je zorgen maakt over je gewicht, overleg dan even met ons)

Groepsgrootte: gemiddeld 10-12 gasten

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor vergevorderde ruiters. Je moet in open terrein je paard onder controle kunnen houden, terwijl er een kudde loslopende paarden meerent.

Transferpunt: Idaho Falls

Let op: je wordt om 15.30u opgehaald van het vliegveld en om 11u weer afgezet, houd hier rekening mee met het boeken van je vluchten.

Bijzonder: dit is de enige authentieke ‘horse drive’ ter wereld!

Let op: tijdens je vakantie heb je nauwelijks tot geen bereik met je telefoon en er is ook geen internet voor gasten.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.