fbpx

Je bekijkt de reis:Beginnersweek op IJslanders Denemarken

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze ruitervakantie leer je rijden op IJslandse paarden. Dankzij de extra gang die dit ras heeft, de tölt, zit je al snel comfortabel in het zadel. Je begint de week met een les in de rijbaan maar je gaat al snel naar buiten om van het mooie landschap te genieten. Je maakt zelfs een strandrit. Ideaal voor mensen die net kennismaken met paardrijden maar niet alleen maar in de bak willen rijden.

Inbegrepen: accommodatie in hotel o.b.v. halfpension, activiteiten volgens programma, gebruik van zwembad en jacuzzi.
Niet-inbegrepen: transfer, lunches, drankjes, overige activiteiten.

Beginnersweek op IJslanders Denemarken

  • Geen rijervaring nodig
  • Strandritten
  • Leer tölten
  • Zwem- en stoombad
Vanaf:
€ 1006,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het stallencomplex wordt je naar je kamer gebracht en heb je tijd om bij te komen van de reis in het zwembad of de jacuzzi. Of misschien wil je liever een stukje wandelen en de omgeving verkennen. Na het diner wordt er een film getoond over het IJslandse paard en wat dit ras zo bijzonder maakt.

Dag 2 – Tölten

Na het ontbijt ga je naar de stallen. Hier vertelt de gids je meer over de paarden en geeft hij of zij een uitleg over het tölten op de baan. Als je wilt kun je daarna meedoen met een excursie naar het wad, waar je alles leert over dit UNESCO werelderfgoed gebied.

Dag 3 – De eerste rit

Na het ontbijt ga je naar de stallen en krijg je een paard aangewezen voor de eerste rit. Je mag je paard zelf uit de paddock halen maar de gidsen kunnen je helpen. Ze leggen je uit hoe je het paard moet opzadelen. Je krijgt een korte uitleg over het rijden en sturen. De route van vandaag gaat door de plantages tegenover de stallen. De rit duurt ongeveer twee uur.

Dag 4 – Het strand op!

Ook vandaag staat er weer een mooie rit gepland. Je rijdt door een bijzonder duingebied waar je herten tegen kunt komen en veel bijzondere vogels leven. Je maakt een heerlijke rit door de vrije natuur, op betrouwbare paarden. Natuurlijk probeer je de tölt, de comfortabele gang van het IJslandse paard. De rit duurt ongeveer drie uur.

Dag 5 – Sylt

De tocht van vandaag, waarbij je drie uur onderweg bent, voert eerst richting zee waarna we de kustlijn volgen naar Bananoen. Hier stop je voor een korte pauze. Als je verder rijdt kun je het volgende Waddeneiland zien: Sylt. Je rijdt langs strandsurfers en gaat de duinen in. Via het bos keer je terug. Vandaag ga je ook stukjes galopperen.

Dag 6 – Bijkomen

Vandaag staan er geen ritten gepland. Je krijgt de kans om zelf de omgeving te verkennen of je kunt eventuele andere excursies boeken. Wil je liever een beetje bijkomen? Ontspan in de jacuzzi van het hotel of trek een paar baantjes in het zwembad.

Dag 7 – Zonsondergang

Op je laatste rijdag maak je een zonsondergangsrit. Geniet van het prachtige uitzicht en kijk hoe de zon in de zee zakt terwijl je geniet van je comfortabele paard. Misschien ben je na deze rijvakantie wel zo verslingerd geraakt aan paardrijden dat je niet kunt wachten om je volgende vakantie te plannen.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je vakantie alweer voorbij. Na het ontbijt neem je afscheid en vertrek je weer richting huis, of misschien ga je nog verder rondreizen.

* dit is een voorbeeldprogramma. Het daadwerkelijke programma kan worden aangepast aan het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

Het IJslandse paard staat bekend om zijn extra gangen: de tölt en de telgang. De tölt kent net als de stap geen zweefmoment en is daarom een erg comfortabele gang. De telgang is een snelle gang waarmee speciale races worden gereden. Het IJslandse ras is erg zuiver, sinds 1882 is het officieel verboden om paarden te importeren in IJsland. Deze maatregel is getroffen om de paarden te beschermen tegen ziektes. IJslanders die geëxporteerd worden, mogen daarna niet meer terug het land in. IJslanders zijn gemiddeld tussen de 1.30m en 1.50m hoog. Ondanks hun kleine formaat zijn het bijzonder sterke paardjes die gewend zijn aan ruig terrein. IJslanders zijn erg vriendelijke paardjes maar kunnen ook erg gevoelig zijn.

Accommodatie

Je verblijft in een hotelkamer op het complex bij de stallen. Het hotel heeft mooie, moderne kamers met eigen badkamer. Er is een binnen- en buitenzwembad, stoombad en sauna. Daarnaast is er ook een camping en zijn er vakantiehuisjes. Op het complex zijn ook andere vakantiegangers die niet meedoen aan de ritten, het is er dus altijd gezellig druk. Er is een speeltuin voor de kinderen en in de omgeving van het bedrijf is ook veel te doen. Je kunt eten in het restaurant, het ontbijt en diner zijn inbegrepen. Vegetariërs zijn welkom en als je speciale dieetwensen hebt kun je dit aangeven.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 110 kg

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 25 ruiters (op de ritten gaan ook ‘dagjes mensen’ mee)

Leeftijd: (jonge) kinderen zijn welkom, ze hoeven geen rijervaring te hebben.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Billund

Let op: de transfer is niet inbegrepen, een transfer vanaf het vliegveld of de veerhaven is mogelijk. Het complex is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.