fbpx

Je bekijkt de reis:Ranchvakantie in Wyoming, VS

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze working ranch in de ‘Black Hills’ van Wyoming ben je onderdeel van de familie. De eigenaren fokken Black Angus koeien en hebben een kudde van meer dan 2000 runderen. Er is dus altijd wat te doen! Je helpt mee met geboortes van kalfjes, brandmerken van kalfjes, koeien drijven en het trainen van jonge paarden. Tijdens je ranchvakantie kun je team penning oefenen, leer je lasso werpen en maak je natuurlijk mooie buitenritten door het fantastische landschap rond de ranch.

De sfeer op de ranch is erg relaxt en informeel. Er is geen vast programma en als gast kun je zoveel (of weinig) meehelpen als je wilt. De hoeveelheid koeienwerk verschilt per seizoen maar je hoeft je nooit te vervelen op deze reis. Je rijdt door bossen, langs rivieren en over uitgestrekte vlaktes. Behalve het rijden kun je rodeos bezoeken, winkelen of het beroemde ‘Devils Tower’ bekijken.

Inbegrepen: vliegveldtransfer (op woensdag en zaterdag), accommodatie, alle maaltijden op de ranch, niet-alcoholische dranken, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding, belastingen.
Niet inbegrepen: vlucht, alcohol, maaltijden tijdens excursies, visum, fooien.

Ranchvakantie in Wyoming, VS

  • Prachtige omgeving
  • Veel koeienwerk
  • Heerlijk eten
  • Kleine groepen
Vanaf:
€ 1750,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Op deze ranchvakantie is geen vast programma. Je kunt zo veel (of weinig) activiteiten meedoen als je wilt. De dag begint altijd met een goed ontbijt. Aan tafel bespreken de cowboys het plan voor de dag. Ze vangen de paarden, die los op het terrein rondlopen, en brengen ze naar de paddocks. Hier krijgt iedereen een paard aangewezen voor de dag.

Er is een grote kudde paarden dus er is altijd eentje die bij je wensen en rijervaring past. De meeste paarden zijn gefokt en getraind op de ranch. Tijdens je vakantie kun je verschillende paarden proberen. Iedere ochtend en middag wordt er een rit gemaakt van 3-4 uur en tussendoor kom je terug naar de ranch voor de lunch.

Het programma is erg afhankelijk van het koeienwerk dat er te doen is en dat verschilt per seizoen. Als er geen koeienwerk is maak je buitenritten door de prachtige valleien, bossen en over de eindeloze prairie.

In april t/m juni is het kalf seizoen. Iedere dag kun je naar de kudde rijden om te kijken of er nieuwe kalfjes geboren zijn en om te controleren of het goed gaat met de kalfjes. Aan het einde van het kalf seizoen is er een ‘branding’. De kalfjes krijgen dan een brandmerk met het symbool van de ranch. Dit voelt als het echte wilde westen!

In juli en augustus moeten de kuddes verplaatst worden naar nieuwe weides. De cowboys leggen je uit hoe je koeien moet drijven en leren je verschillende technieken om de koeien van elkaar te scheiden.

Van eind augustus t/m oktober worden de koeien bij elkaar gebracht om te kijken welke er op de ranch blijven en welke koeien verkocht worden. De koeien die blijven moeten naar de winterweides gebracht worden. Dit is een drukke periode waarin er veel te doen is en je de hele dag kunt rijden.

Als er tijd is kun je oefenen met team penning (sorteren van koeien), breakaway roping (kalfjes vangen met een lasso) of barrel racen (zo snel mogelijk om tonnen heen rijden). Daarnaast kun je zwemmen in het meer of ontspannen in de hottub. Iedere week is er een ‘vrije dag’ waarop je de lokale bezienswaardigheden kunt bezoeken zoals Devils Tower, Badlands Nationaal park, een rodeo etc.

Om het meeste uit je ranchvakantie te halen raden we een verblijf van minimaal 8 dagen aan maar je kunt ook korter of langer blijven (minimaal 3 nachten). Vraag ons naar de mogelijkheden!

Paard en cowboy met lasso op een ranch in Wyoming

De paarden

Tijdens je ruiterreis rijd je op Quarter Horses, Paint horses en kruisingen van dit ras. Er zijn ook mustangs! De paarden zijn kalm en betrouwbaar en gewend aan het ruige terrein. Ze hebben veel ervaring met het werken met koeien. Je rijdt met een comfortabel westernzadel aan een lange teugel. Je hoeft geen westernrijervaring te hebben, je krijgt uitleg over de manier van rijden. Het tempo is afhankelijk van het terrein en het koeienwerk dat je aan het doen bent.

Accommodatie

De ranch heeft ruime, comfortabele kamers met een eigen badkamer. De kamers zijn in westernstijl ingericht. In de lodge is een gemeenschappelijke ruimte waar je kunt ontspannen na de ritten. In het restaurant worden heerlijke maaltijden geserveerd met verse ingrediënten. Het ontbijt is in buffetvorm, het diner bestaat uit drie gangen met BBQ en veel groente. De eigenaren zijn Italiaans dus ook deze keuken zie je terug in de gerechten: de lunch is vaak een pasta!

Praktische informatie

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 15 (meestal 6-8 gasten).

Gewichtslimiet: 110 kg

Dichtstbijzijnde vliegveld: Rapid City, SD

Let op: de transfer is inbegrepen op woensdag en zaterdag tussen 10 en 20 uur. Als je op andere dagen opgehaald wilt worden betaal je 150 dollar per persoon per enkele reis. Als je buiten deze vaste tijden opgehaald wilt worden kun je een airport shuttle boeken voor 220 dollar.

Niveau: beginners zijn welkom maar deze reis is vooral aan te raden voor ervaren ruiters. Je haalt meer uit je vakantie en kunt met meer activiteiten meedoen als gevorderde ruiter.

Leeftijd: kinderen zijn welkom op deze vakantie als ze voldoende rijervaring hebben. Er zijn geen pony’s dus ze rijden op Quarter Horses. Voor kinderen is een cap en body protector verplicht (deze moet je zelf meenemen).

Kinderen tot en met 9 jaar reizen gratis als ze een kamer delen met hun ouders.

Leuk: naast het rijden kun je een rodeo of paardenveiling in de buurt bezoeken, Devils Tower bekijken (een bijzondere berg die tot nationaal monument benoemd is) of Mount Rushmore bezoeken. Je kunt ook winkelen in de buurt, zwemmen of vissen in het meer.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.