fbpx

Je bekijkt de reis:Ranchvakantie op een estancia in Argentinië

Boek direct

Wat ga je doen

Argentinië is een fantastische bestemming om paard te rijden. In de omgeving van de ranch kun je urenlang rijden zonder iemand tegen te komen. Het terrein is erg afwisselend, van uitgestrekte velden tot lagunes en dichte bossen. Je komt bijzondere dieren tegen zoals alligators en capibaras. In dit gebied komen meer dan 200 vogelsoorten voor!

De ranch heeft paarden voor ruiters van ieder niveau. Ook onervaren ruiters en jonge kinderen kunnen mee op buitenrit. Behalve prachtige buitenritten maken kun je ook meehelpen bij het werk van de gaucho's. Ze vertellen je graag meer over hun tradities en je helpt mee met koeien drijven. Je bent hier echt onderdeel van de familie!

Ranchvakantie op een estancia in Argentinië

  • Bijzondere dieren
  • Polo spelen
  • Gaucho cultuur
  • Koeien drijven
Inbegrepen: transfer van en naar Esquina busstation, accommodatie, alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 1 t/m het diner op dag 8, drankjes en wijn bij de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vluchten, bus tickets, persoonlijke uitgaven en fooien.
Vanaf:
€ 1360,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Programma

Je wordt opgehaald op het busstation van Esquina en naar de Estancia gebracht voor het ontbijt. Je maakt kennis met het team en de rest van de groep en bespreekt de plannen voor de week. Daarna krijg je een paard aangewezen voor de eerste rit. Je rijdt door de velden rond de estancia waar de koeien en paarden grazen. Na de rit is het tijd voor de lunch. ‘s Middags kun je wandelen of ontspannen op de ranch. ‘s Avonds staat er een kaas- en wijnproeverij en een heerlijk diner voor je klaar.

Er is geen vast programma maar verdeeld over de week ga je verschillende ritten maken. Soms rijdt je ‘s ochtends en ‘s middags en ga je terug naar de estancia voor de lunch. Op andere dagen maak je een dagtocht en stop je onderweg voor de lunch. Daarnaast ga je een dag de gaucho’s helpen met de koeien. Dit zijn de routes die je gaat rijden:

Gaucho Ride
Op deze rit ga je de gaucho’s helpen met de koeien. De gaucho traditie is een belangrijk onderdeel van de Argentijnse cultuur. De gaucho’s vertellen je graag meer over hun gebruiken. Je kijkt hoe ze hun dagelijkse werk doen en als je wilt kun je meehelpen. Je gaat dan bijvoorbeeld koeien drijven of op zoek naar kalfjes die geoormerkt moeten worden.

Srublands Ride
Deze route gaat door de bossen. Veel van de bosgebieden in de regio zijn gekapt zodat het land gebruikt kan worden om gewassen te verbouwen maar op de estancia hebben ze het bos laten staan. Je vind hier veel verschillende bomen en plantensoorten.

Wetlands Ride
Op deze tocht rijd je door de lagunes. Hier kun je veel bijzondere dieren tegenkomen zoals alligators, schildpadden en veel vogelsoorten. Deze rit wordt in de middag gemaakt. Onderweg stop je voor een typisch Argentijnse barbecue, een asado. Daarna rijdt je terug naar de ranch.

Islands Ride
In de Corrientes en Parana rivieren liggen bijzondere eilandjes. Eeuwen geleden werden deze eilanden gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Deze mensen jaagden en visten om aan eten te komen. Er worden nog regelmatig aardewerk scherven gevonden van hun cultuur. Na deze rit ga je naar een lodge aan de rivier voor een diner en drankje bij zonsondergang.

Nochera Ride
Als de maan helder genoeg is ga je een nachtrit maken. Je rijdt onder de sterren door de velden en luistert naar de geluiden van de dieren die ‘s nachts actief zijn.

Capybara Ride
Capibaras zijn dieren die oorspronkelijk in dit gebied in Zuid-Amerika voorkomen. Ze worden ook wel grote cavia’s genoemd en zijn het zwaarste knaagdier ter wereld. Capibaras houden van water en leven meestal in groepen van 10-20 aan de rand van de lagune. Als je goed luistert hoor je ze ‘blaffen’!

Birders Paradise Ride
Op deze rit heb je het gevoel dat je door een volière rijdt. Je gaat door bossen en moerasgebieden waar veel bijzondere vogelsoorten leven.

Na de ritten kun je ontspannen bij het zwembad, een kookles volgen of wandelen. Er zijn ook extra excursies bij te boeken zoals vissen, polo les, spa behandelingen, jeepsafari’s of een bezoek aan een andere estancia.

Een langer of korter verblijf is ook mogelijk, vraag ons naar de opties en prijzen!

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

De paarden

Op de ranch zijn meer dan 70 paarden dus je kunt verschillende paarden rijden tijdens je vakantie. Ze lopen allemaal vrij rond in een grote groep in de graslanden rond de estancia.

De kudde bestaat voornamelijk uit Criollo paarden en kruisingen van dit ras. De meeste zijn op de ranch gefokt. De paarden zijn kalm, sterk en betrouwbaar. Ze zijn gewend aan het ruige terrein en willen graag voor je werken.

Je rijdt tijdens de trails en het werken met de koeien met traditionele Argentijnse zadels. Het zijn houten frames met een schapenvacht erop. Geen zorgen, het is comfortabeler dan het klinkt!

Er is voor iedereen een paard dat past bij zijn of haar wensen en niveau. Voor kinderen en beginners zijn er de rustige en ervaren professionals, voor meer ervaren ruiters paarden met meer ‘spirit’. 

Accommodatie

Er zijn twaalf slaapkamers met eigen badkamer. Elke kamer heeft airconditioning. De kamers zijn in traditionele stijl ingericht met antieke meubels. Er zijn standaardkamers en deluxe kamers (hiervoor geldt een toeslag). Er zijn twee woonkamers en drie eetkamers dus er is genoeg ruimte om te ontspannen! De estancia heeft een zwembad.

Het ontbijt bestaat uit huisgemaakt brood met boter en jam, croissant, gefrituurd brood (een gaucho delicatesse), cake, ei, fruit, sap. De lunch en het diner bestaan uit drie gangen gemaakt met lokale ingrediënten. Natuurlijk is er ook Argentijnse wijn! Er kan rekening gehouden worden met vegetariërs of speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 120 kg

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 12 gasten 

Leeftijd: kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom, kinderen vanaf 5 jaar kunnen mee op de ritten, ze hoeven geen rijervaring te hebben.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ruiters van ieder niveau. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je mee op buitenrit. De groepen worden ingedeeld op niveau.

Dichtstbijzijnde vliegveld: Buenos Aires

Transferpunt: busstation Esquina

Vervoer: vanuit Buenos Aires kun je de luxe nacht bus nemen. Het is een vrij lange reis (ongeveer 8 uur) maar omdat je ‘s nachts reist kost het je geen extra reisdag en het diner is inbegrepen. Je wordt opgehaald in Esquina.

Tijden nachtbus: vanuit Buenos Aires 20.55u, aankomst Esquina 5u. Vertrek Esquina 23u, aankomst Buenos Aires 7u. Het Retiro bus station is ongeveer 50 minuten van het internationale vliegveld. We kunnen tickets voor je reserveren voor $75,- Dit betaal je ter plekke contant.

Het busstation van Buenos Aires kan best verwarrend zijn, we kunnen regelen dat je wordt opgehaald bij je hotel in Buenos Aires en naar de juiste bus wordt gebracht. Dit kost $25,- Dit betaal je ter plekke contant.

Leuk: ook als je een dagje niet wilt rijden is er genoeg te doen, je kunt vogel spotten, een kook workshop volgen of wijn proeven. Er zijn ook extra excursies bij te boeken zoals vissen, polo les, spa behandelingen, jeepsafari’s of een bezoek aan een andere estancia.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.