fbpx

Je bekijkt de reis:Paarden en Polo Argentinië

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze reis verblijf je op een traditionele Argentijnse ranch, de ideale plek voor een afwisselende ruiterreis. Iedere dag is anders, je maakt ritten door de prachtige omgeving met groene heuvels en watervallen, je kunt de gaucho's helpen met de koeien en een polo les mag natuurlijk niet ontbreken!

De ritten worden aangepast aan het niveau voor de ruiters dus deze rijvakantie is geschikt voor ieder niveau, ook kinderen zijn welkom. De ranch is één van de weinige plekken ter wereld waar je Peruviaanse Paso's kunt rijden. Deze comfortabele gangenpaarden worden op de ranch gefokt. Je kunt ook een speciale trainingsweek boeken, die helemaal in het teken staat van polo.

Paarden en Polo Argentinië

  • Leer polo spelen
  • Galoppeer met de gaucho's
  • Koeien drijven
  • Peruviaanse Paso's
Inbegrepen: comfortabele accommodatie, transfers van en naar het vliegveld, alle maaltijden, drankjes, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids.
Niet inbegrepen: vlucht, fooien.
Vanaf:
€ 3090,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Algemeen

Het programma is een voorbeeld. Omdat er iedere dag gasten kunnen aankomen en vertrekken worden de ritten in willekeurige volgorde gereden. Als je een week blijft kun je bijna alle activiteiten op de ranch doen, als het weer het toelaat. Welke ritten je gaat maken is afhankelijk van het seizoen. In de Argentijnse zomer ga je meestal ’s ochtends en ’s middags rijden, in de koelere maanden worden er meer dagtochten gemaakt. Op zondag ga je alleen ‘s ochtends rijden. De estancia heeft een kudde criollo paarden en een kudde Peruviaanse Paso’s. Voor sommige ritten rijd je op de criollo’s, voor andere ritten op de Paso’s. Dit wordt zoveel mogelijk afgewisseld.

Dag 1 – Het is zover!

Je wordt op het vliegveld van Cordoba opgewacht door de chauffeur en naar de estancia gebracht, het is ongeveer 50 minuten rijden. Na aankomst op de estancia krijg je een kamer toegewezen en is het tijd voor een late lunch. Daarna maak je kennis met de paarden en stap je in het zadel voor de eerste rit. Je geniet van prachtige uitzichten en misschien spot je wel een condor. Tijdens het diner vertelt Kevin je alles over zijn bijzondere bedrijf dat al vier generaties in zijn familie is.

Dag 2 – Asado

Vanochtend staat er een lange rit op het programma. Je rijdt langs een klein dorpje waar je een traditionele kapel met een bijzonder museum bezoekt. Dit bouwwerk werd gemaakt door Guido Buffo als monument voor zijn vrouw en dochter. Na de rit staat er een traditionele ‘asado’ gepland, een Argentijnse barbecue. De rest van de middag heb je vrij en kun je bijkomen bij het zwembad. ‘s Avonds ga je lokale wijnen proeven. Weet jij welke wijn de duurste is?

Dag 3 – Sierras Chicas

Na het ontbijt maak je een rit naar de ‘top van de wereld’. Je gaat naar het hoogste punt op de ranch, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Sierras Chicas, de omringede bergen. Het terrein is erg geschikt om grote vogels te spotten, zoals een condor of adelaar. Na een lunch op de estancia leer je meer over de bijzondere Peruaanse Paso’s en de extra gangen die dit ras heeft. Natuurlijk ga je zelf de comfortabele gangen ook proberen! De paarden zijn bijna allemaal op de ranch gefokt.

Dag 4 – Veedrijven

Vandaag ga je de gaucho’s helpen met de koeien. Waan je een echte cowgirl of cowboy! Je rijdt door de velden om alle koeien te zoeken. Samen met de gaucho’s drijf je het vee bij elkaar en breng je ze naar een andere weide. Na een picknick lunch laten de gaucho’s je zien hoe je moet lasso werpen. Op de terugweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een flinke galop in de heuvels.

Dag 5 – Potrero de Niz

Op de rit van vandaag ga je naar een verborgen waterval. De paarden kunnen even bijkomen terwijl jij een duik neemt in het verfrissende water. Daarna is het tijd voor een flinke galop naar ‘Potrero de Niz’, het oude ranchhuis waar de familie eerst woonde. Hier krijg je een heerlijke picknick lunch. Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei. ‘s Middags rijd je naar de ‘Bellstone’, een bijzondere rotsformatie. Wie nog energie over heeft kan vanavond in de keuken helpen met het klaarmaken van traditionele Argentijnse gerechten.

Dag 6 – Polo spelen

Een paardrijvakantie in Argentinië is niet compleet zonder polo te spelen. Na een korte les en een paar oefeningen speel je een paar rondes van deze populaire sport tegen de andere gasten. De paarden zijn extreem snel en wendbaar, een bijzondere ervaring die je niet mag missen. Na de lunch kun je ook de ‘sortija’ proberen, een gaucho spel waarbij je vanaf het paard op hoge snelheid moet ringsteken.

Dag 7 – Las Tasas

Op je laatste dag in het zadel ga je naar ‘Las Tasas’, een natuurlijke bron waar je kunt zwemmen of zonnebaden. Onderweg kom je door bijzondere ravijnen en groene heuvels. Daarna is het tijd voor de lunch. ‘s Middags maak je weer een rit op de Peruviaanse Paso’s. Je geniet van het fantastische uitzicht in de bergen rond de estancia. Natuurlijk staat er een heerlijk diner op het programma, met live muziek!

Dag 8 – Afscheid

Als je vlucht na 18 uur vertrekt heb je nog tijd voor een laatste rit en lunch op de estancia. Daarna wordt je teruggebracht naar Cordoba voor je vlucht.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

Poloweek

Je kunt ook een speciale poloweek boeken. Je krijgt dan lessen en maakt buitenritten. Als je op tijd aankomt op de eerste dag dan kun je al een eerste buitenrit maken in de omgeving van de estancia. Geniet van het prachtige uitzicht in de heuvels! De volgende drie dagen heb je iedere ochtend een les op het poloveld van de estancia. Er komt een instructrice die jarenlang op hoog niveau polo gespeeld heeft. Ze was één van de eerste vrouwen die polowedstrijden speelde en kan erg goed en duidelijk lesgeven! ’s Middags kun je een buitenrit maken op de Peruviaanse Paso’s of ontspannen op de estancia. Op dag 5 ga je naar de stal van de instructrice om daar te oefenen. De volgende dag staat er weer een ochtendles gepland op de estancia. Op je laatste dag ga je een wedstrijd spelen! Er worden ervaren polospelers uitgenodigd om mee te doen en net als in een echte wedstrijd speel je vier sets. Behalve de lessen en ritten worden er ook andere activiteiten gepland zoals wijn proeven en een kookworkshop. Als je vlucht na 18u vertrekt heb je nog tijd om een buitenrit te maken op je laatste ochtend.

De paarden

Op de estancia hebben ze twee kuddes paarden: Criollo’s (en polo paarden) en Peruviaanse Paso’s. Iedere rit krijg je een ander paard en er wordt geprobeerd om de criollo’s  en Paso’s af te wisselen zodat je zoveel mogelijk verschillende paarden kunt rijden!

De Criollo’s stammen af van wilde paarden en zijn erg geschikt voor het werken met koeien, ze zijn snel en wendbaar. De Peruviaanse Paso heeft een extra gang, vergelijkbaar met de tölt van een IJslander. Dit is erg comfortabel! Op deze paarden heb je het gevoel dat je super stil zit in het zadel.

Alle paarden zijn fijn te rijden. Ze hebben een fijn temperament en zijn vlot. Het zijn typische ranchpaarden die gewend zijn om met koeien te werken, lange afstanden af te leggen en vrij rond te rennen over de heuvels. De meeste paarden zijn op de estancia opgegroeid.

Er wordt met verschillende soorten zadels gereden. Er zijn een aantal traditionele zadels, er worden military zadels gebruikt en de meeste paarden hebben Engelse polo zadels. Op het zadel ligt een dikke deken of schapenvacht zodat je erg comfortabel zit!

Je rijdt met een losse teugel die je in één hand houdt. Je stuurt door de teugel tegen de hals te leggen. Het zijn geen losse teugels zoals bij western rijden, net als bij Engels rijden zitten de teugels aan elkaar vast.

De trails worden begeleidt door een gaucho en een Engelstalige gids. Soms gaan er meerdere gaucho’s en gidsen mee, afhankelijk van de grootte en het niveau van de groep. Er worden regelmatig stukken gegaloppeerd.

Accommodatie

Je verblijft op een traditionele estancia die al sinds 1800 van de Bregg familie is. De ranch wordt nu gerund door Kevin en zijn team en is al vier generaties in zijn familie. Er is een eetkamer en zitkamer waar je na de ritten lekker kunt bijkomen.

Voor het hoofdgebouw is een terras waar je kunt genieten van de zon en bij goed weer ga je ook buiten eten. Daarnaast zijn er bankjes in de tuin waar je kunt zitten. Er is een zwembad dat in de Argentijnse zomer open is (tenzij er te weinig water is door droogte).

Er zijn twee kamers naast het hoofdgebouw, daarnaast is er een tweepersoonshuisje in de tuin en er zijn twee grotere huisjes die allebei twee slaapkamers hebben. Deze huisjes zijn bijvoorbeeld ook erg geschikt voor families.

Iedere kamer is uniek maar ze zijn allemaal authentiek ingericht in Argentijnse stijl met houten meubels. In de winter houdt een hardvuur het lekker warm en in de zomer blijft het lekker koel in de kamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer.

Tussen 8.30 en 10u kun je ontbijten, er is geen vaste tijd. Je krijgt toast met boter, jam en dulce de lêche, yoghurt met granola, gebakken ei of omelet. Daarnaast is er fruit, sap, koffie en thee.

Tijdens de lunch en het diner wordt er gezamenlijk gegeten aan een grote familie tafel. Er worden traditionele Argentijnse maaltijden bereidt maar ook Europese gerechten. Je krijgt een hoofdgerecht met salades, gevolgd door een toetje en er wordt vers gebakken brood geserveerd.

Je eet bijvoorbeeld vlees van de barbecue, pasta, empanadas of tortillas. De lunch is na de ochtendrit rond half twee. Soms ga je picknicken onderweg. Voor de middagrit is er koffie en thee met cake, om 20u staan er drankjes klaar en het diner is rond half negen. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en dieetwensen als je het vooraf aangeeft.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg (83 kg voor de polo week)

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 12 ruiters. Meestal zijn er maximaal 6-7 gasten op de ranch.

Bagage: je kunt een cap en chaps lenen op de estancia.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom.

Transferpunt: vliegveld Cordoba Pajas Blancas

Transfertijd: tussen 8 en 20 uur.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ieder niveau. Ook als je nog nooit gereden hebt kun je mee op buitenrit. De groepen worden ingedeeld op niveau. Soms ga je allemaal samen rijden maar wordt de groep gesplitst voor het galopperen. Omdat de paarden zo comfortabel zijn, zijn ze ook erg geschikt voor onervaren ruiters.

Let op: er is wifi in het hoofdgebouw van de ranch maar het is niet erg snel en valt soms weg vanwege de afgelegen locatie. Bij slecht weer werkt het soms langere tijd niet.

Activiteiten: na het rijden kun je ontspannen in de tuin of bij het zwembad, wandelen door de heuvels of vogel spotten.

Bijzonder: op de estancia is veel aandacht voor het milieu, zo wordt de meeste energie opgewekt door wind en zonnepanelen. Ze verbouwen een deel van hun groente en fruit zelf, het is allemaal organisch en er wordt niet gejaagd op het terrein. Daarnaast worden er projecten georganiseerd in de gemeenschap en komt het meeste personeel uit de buurt.

Leuk: 2 februari is een feestdag voor een lokale heilige. Je gaat dan naar een dorpje in de buurt waar de gaucho’s een optocht houden. Dit is erg leuk om bij te kijken!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.