fbpx

Je bekijkt de reis:Paarden en Polo Argentinië

Boek direct

Wat ga je doen

Tijdens deze reis verblijf je op een traditionele Argentijnse ranch, de ideale plek voor een afwisselende ruiterreis. Iedere dag is anders, je maakt ritten door de prachtige omgeving met groene heuvels en watervallen, je kunt de gaucho's helpen met de koeien en een polo les mag natuurlijk niet ontbreken. Je geniet van heerlijke maaltijden gemaakt met biologische ingrediënten die op de ranch verbouwd worden. De ritten worden aangepast aan het niveau voor de ruiters dus deze rijvakantie is geschikt voor ieder niveau, ook kinderen zijn welkom. De ranch is één van de weinige plekken ter wereld waar je Peruviaanse Paso's kunt rijden. Deze comfortabele gangenpaarden worden op de ranch gefokt. Je kunt ook een speciale trainingsweek boeken, die helemaal in het teken staat van polo. Naast lessen maak je dan ook iedere dag een buitenrit.

Inbegrepen: comfortabele accommodatie, transfers van en naar het vliegveld, alle maaltijden, drankjes.
Niet-inbegrepen: internationale vluchten, visum, fooien.

Paarden en Polo Argentinië

  • Leer polo spelen
  • Rij mee met de gaucho's
  • Koeien drijven
  • Gangen paarden
Vanaf:
€ 3060,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Gaucho’s

Je wordt op het vliegveld van Cordoba opgewacht door de chauffeur van een autorit van ongeveer een uur. Na aankomst op de estancia krijg je een kamer toegewezen en is het tijd voor een late lunch. Daarna maak je kennis met de paarden en leren de gaucho’s je meer over hun rijstijl. Je geniet van prachtige uitzichten en misschien spot je wel een condor. Tijdens het diner vertellen de eigenaren je alles over hun bijzondere bedrijf.

Dag 2 – Asado

Vanochtend staat er een lange rit op het programma. Je rijdt langs een klein dorpje waar je een traditionele kapel met een bijzonder museum bezoekt. Dit bouwwerk werd gemaakt door Guido Buffo als monument voor zijn vrouw en dochter. Na de rit staat er een traditionele ‘asado’ gepland, een Argentijnse maaltijd waar je vlees van de ranch koeien kunt proeven. De rest van de middag heb je vrij en kun je bijkomen bij het zwembad. ‘s Avonds staat er een wijnproeverij gepland.

Dag 3 – Sierras Chicas

Na het ontbijt maak je een rit naar de ‘top van de wereld’. Je gaat naar het hoogste punt op de ranch, waar je een prachtig uitzicht hebt over de Sierras Chicas, de omringede bergen. Het terrein is erg geschikt om grote vogels te spotten, zoals een condor of adelaar. Na een lunch op de estancia leer je meer over de bijzondere Peruaanse Paso’s en de extra gangen die dit ras heeft. Natuurlijk ga je zelf de comfortabele gangen ook proberen. De paarden zijn allemaal op de ranch gefokt.

Dag 4 – Veedrijven

Vandaag ga je de gaucho’s helpen met de koeien! Waan je een echte cowgirl of cowboy. Je rijdt naar het deel van de ranch waar het meeste werk met de koeien wordt gedaan. Samen met de gaucho’s drijf je het vee bij elkaar en ga je breng je ze naar een andere weide. Na een picknick lunch laten de gaucho’s je zien hoe je moet lasso werpen. Op de terugweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een flinke galop in de heuvels.

Dag 5 – Potrero de Niz

Op de rit van vandaag ga je naar een verborgen waterval. De paarden kunnen even bijkomen terwijl jij een duik neemt in het verfrissende water. Daarna is het tijd voor een flinke galop naar ‘Potrero de Niz’, het oude ranchhuis waar de familie eerst woonde. Hier krijg je een heerlijke picknick lunch. Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei. ‘s Middags rijd je naar de ‘Bellstone’, een bijzondere rotsformatie. Wie nog energie over heeft kan vanavond in de keuken helpen met het klaarmaken van traditionele Argentijnse delicatessen.

Dag 6 – Polo spelen

Een paardrijvakantie in Argentinië is niet compleet zonder polo te spelen. Na een korte les en een paar oefeningen speel je een paar rondes van deze populaire sport. De paarden zijn extreem snel en wendbaar, een bijzondere ervaring die je niet mag missen. Na de lunch kun je ook de ‘sortija’ proberen, een gaucho spel waarbij je vanaf het paard op hoge snelheid moet ringsteken.

Dag 7 – Las Tasas

Op je laatste dag in het zadel ga je naar ‘Las Tasas’, een natuurlijke bron waar je kunt zwemmen of zonnebaden. Onderweg kom je door bijzondere ravijnen en groene heuvels. Na de lunch kun je de gaucho’s helpen om de merries en veulens bij elkaar te drijven. In dit gebied komen poema’s voor dus wordt de kudde naar een veiligere plek gebracht voor de nacht. Natuurlijk staat er een heerlijk diner op het programma, met live muziek!

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van deze prachtige plek en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer.

* het is mogelijk om een twee-daagse trektocht met overnachting te maken als je dit bij je boeking aangeeft.

* Het is ook mogelijk om een speciale trainingsweek te boeken, die helemaal in het teken staat van polo. Je krijgt diverse lessen en maakt iedere dag een rit in de prachtige omgeving.

De paarden

De ranch heeft een grote groep fijne rijpaarden. Tijdens je verblijf probeer je verschillende paarden. Geniet van de fijne, vlakke gangen van de Peruviaanse Paso, rijdt op een soepele en snelle polo pony of maak kennis met een Criollo, de sterke afstammelingen van wilde paarden. Alle paarden zijn zacht in de mond, hebben een fijn temperament en zijn vlot. Het zijn typische ranchpaarden die gewend zijn om met koeien te werken, lange afstanden af te leggen en vrij rond te rennen over de heuvels. De meeste paarden zijn op de estancia opgegroeid. Er wordt met Engelse zadels gereden maar de paarden zijn western getraind, ze zijn met één hand te sturen met een losse teugel.

De ritten worden aangepast aan het niveau van de ruiters. Je rijdt over groene heuvels en rotsachtige valleien, langs watervallen en door rivieren. Je geniet van prachtige uitzichten en stopt voor een duik in een helder meer. Onderweg kom je traditionele boerderijen, oude kerkjes en afgelegen scholen tegen. De trails worden begeleidt door stoere ‘gaucho’s’, de Argentijnse cowboy’s. Ze leren je hoe je vee moet drijven en je kunt meehelpen met het dagelijkse werk op de ranch. Ben je niet bang voor een uitdaging? Probeer de gaucho’s te verslaan tijdens ‘gaucho games’ zoals barrel racing.

Accommodatie

Je verblijft op een echte traditionele estancia uit 1574. Iedere kamer is uniek maar ze zijn allemaal authentiek ingericht in Argentijnse stijl. In de winter houdt een hardvuur het lekker warm en in de zomer blijft het lekker koel in de kamers.

Je kunt niet werken zonder een goede maaltijd, dat is het motto op de estancia. Je krijgt een stevig ontbijt met spek en ei. Tijdens de lunch en het diner wordt er gezamenlijk gegeten aan een grote familie tafel. Er worden traditionele Argentijnse maaltijden bereidt maar ook Europese gerechten. Bij de maaltijden wordt vers gebakken brood geserveerd en de groenten en het fruit worden op de estancia verbouwd en zijn allemaal biologisch. Er kan rekening gehouden worden met allergieën en dieetwensen als je het vooraf aangeeft. De maaltijden zijn een hoogtepunt van je ruitervakantie!

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 95 kg (83 kg voor de polo week)

Groepsgrootte: maximaal 6 ruiters

Bagage: neem je eigen veiligheidscap mee.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom op de ranch.

Transferpunt: vliegveld Cordoba Pajas Blancas

Transfertijd: tussen 8 en 20 uur.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ieder niveau. Ook als je nog nooit gereden hebt ben je welkom.

Let op: er is wifi in het hoofdgebouw van de ranch maar het is niet erg snel en valt soms weg vanwege de afgelegen locatie.

Activiteiten: ook na het rijden is er genoeg te doen, zo kan er worden gegolft en is er de mogelijkheid om te paragliden en mountain biken.

Bijzonder: op de estancia is veel aandacht voor het milieu, zo wordt de meeste energie opgewekt door wind en zonnepanelen. Ze verbouwen hun eigen eten, allemaal organisch en er wordt niet gejaagd op het terrein. Daarnaast worden er projecten georganiseerd in de gemeenschap en komt het meeste personeel uit de buurt.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.