fbpx

Je bekijkt de reis:Ranchvakantie Chili

Boek direct

Wat ga je doen

Ga terug in de tijd en maak je even helemaal los van het gewone leven op een traditionele estancia in Chili. Je rijdt in Patagonië: het land van de grote voeten. Het gebied kreeg zijn naam toen de eerste Europeanen voet aan wal zetten in wat nu Zuid Argentinië en Chili is. In het zand zagen ze grote voetafdrukken. De lokale bevolking in dit gebied was een stuk langer dan de Spanjaarden. Het bijzondere landschap is gevormd door gletsjers en is één van de laatste wildernissen ter wereld.

Je maakt kennis met de lokale gaucho’s en hun bijzondere tradities. Te paard trekken ze rond met hun kuddes. ‘s Avonds rond het kampvuur delen ze graag hun verhalen met je. In de dorpjes rijden mensen op hun muilezel naar de winkel. Je waant jezelf een gaucho, rondtrekkend door deze wildernis met alleen je paard als gezelschap. Misschien kun je de gaucho’s zelfs helpen met koeien drijven.

Ranchvakantie Chili

  • Traditionele estancia
  • Koeien drijven
  • Boottocht maken
  • Gaucho cultuur
Inbegrepen: transfer vanuit Puerto Natales, accommodatie, maaltijden vanaf de lunch op de aankomstdag t/m ontbijt op de laatste dag, vruchtensap, frisdrank, bier en wijn bij de maaltijden, toegang tot de nationale parken, paardrijden volgens programma, Engelstalige begeleiding.
Niet inbegrepen: vluchten, transfer naar Puerto Natales, alcohol en frisdrank buiten de maaltijden om, fooien.
Vanaf:
€ 3133,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Op deze ruitervakantie is er geen vast programma. Op de eerste dag wordt je opgehaald in Puerto Natales. Het is ongeveer twee uur rijden naar de ranch. Hier maak je kennis met de familie en is het tijd voor de lunch. Als je wilt kun je vandaag al rijden maar je kunt ook bijkomen van de lange reis of een wandeling maken. Iedere dag kun je kiezen of je een rit wilt maken in de prachtige omgeving van de estancia, de gaucho’s wilt helpen met vee drijven, gaat hiken of vissen. Daarnaast zijn er altijd genoeg klusjes op de boerderij waarbij je kunt helpen. Je ervaart dus het echte ranch leven en bent onderdeel van de familie! Ook beginners kunnen op deze vakantie paardrijden, de gaucho’s helpen je graag. Dit is een ideale vakantie voor families die weer eens echt tijd voor elkaar willen. In deze bijzondere omgeving zul je je niet snel vervelen: het bedrijf ligt tussen drie nationale parken.

* Dit is een voorbeeldprogramma. Het beschreven paardrijprogramma zal waar nodig worden aangepast aan de actuele (weers)omstandigheden en het niveau van de groep. Het tempo is afhankelijk van de omstandigheden en wordt bepaald door de gids.

Paarden zwemmen in meer in Chili

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht zult rijden zijn een mix van Criollo’s en andere lokale rassen. Ze stammen af van wilde paarden, het zijn dan ook sterke dieren die gewend zijn aan het lastige terrein. Het zijn betrouwbare paarden die gewend zijn aan lange ritten en er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van het juiste paard voor iedere ruiter. Er wordt gereden met traditionele zadels en hoofdstellen. De zadels zijn comfortabel, ze zijn gemaakt voor gaucho’s die hele dagen in het zadel doorbrengen.

Accommodatie

Tijdens deze ruitervakantie overnacht je op een traditionele estancia. Je krijgt een comfortabele kamer met gedeelde badkamer. Er is één kamer met een tweepersoonsbed en een kamer met twee stapelbedden. Het is mogelijk om een éénpersoonskamer aan te vragen, mits beschikbaar, er geldt dan wel een toeslag. De traditionele diners worden door de kok bereidt. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, fruit, yoghurt, muesli en kaas. De lunch wordt in de zadeltassen meegenomen of op de estancia gemaakt. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met allergieën.

Praktische informatie

Dichtstbijzijnde vliegveld: Punta Arenas

Transferpunt: Puerto Natales

Gewichtslimiet: 100 kg

Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 14 ruiters

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits er een volwassene bij is.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor ruiters van ieder niveau, ook als je nog nooit gereden hebt kun je hier mee op rit.

Let op: op de ranch is geen wifi beschikbaar. Je bent echt even weg van alles!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.