fbpx

Je bekijkt de reis:Pelgrimstocht naar Guadeloupe, Spanje

Boek direct

Wat ga je doen

Op deze trektocht rijd je van Trujillo naar Guadalupe door het Villuercas UNESCO natuurgebied. Je rijdt door de bergen die bekend staan om de bijzondere rotsformaties. Onderweg kun je bijzondere vogels spotten zoals aasgieren en adelaars. Deze paardrijvakantie is de perfecte combinatie van natuur en cultuur. Voor de trektocht begint kun je Trujillo bekijken, deze stad heeft prachtige Romeinse ruïnes, een kasteel uit de Arabische periode en Spaanse paleizen uit de 16e eeuw. In Guadalupe bezoek je het bijzondere klooster waar de stad omheen werd gebouwd. De historische stad staat vol met traditionele huizen en eeuwenoude monumenten.

Inbegrepen: vliegveld transfer, alle maaltijden en niet-alcoholische drankjes, wijn bij de lunch en het diner, accommodatie, activiteiten volgens programma.
Niet inbegrepen: vlucht, alcoholische drankjes (behalve wijn bij de lunch en het diner), massages, fooien.

Pelgrimstocht naar Guadeloupe, Spanje

  • Bijzondere natuur
  • Heerlijk eten
  • Historische steden
  • Rijden op Andalusiërs
Vanaf:
€ 1495,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Kennismaking

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Madrid en naar het hotel in Trujillo gebracht. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. ‘s Middags is er nog tijd om de stad te bekijken. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en bespreek je de plannen voor de week.

Dag 2 – De eerste rit

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht. Hier maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor het eerste deel van de trektocht. Het is een ontspannen rit door de Dehesa, het typische landschap van de Extremadura. Dehesa is een vorm van landbouw/bosbouw waarbij een stuk grond gebruikt wordt voor begrazing en houtkap. Daarnaast is het een belangrijk leefgebied voor wilde dieren, zoals de Iberische lynx en de Spaanse adelaar. Je rijdt ongeveer 4 uur en stopt dan voor een picknick. Na de lunch is het nog maar een uurtje rijden naar Madronera, waar je in een hotel overnacht.

Dag 3 – Lekker galopperen

‘s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar in het hotel. Daarna zadel je je paard voor de volgende rit. Je rijdt over herderswegen naar Zorita. Het terrein is erg geschikt om te draven en galopperen. Natuurlijk stop je onderweg voor een picknick. Daarna is het nog ongeveer een uur rijden naar het viersterren hotel voor vannacht. Je slaapt vannacht in een guesthouse.

Dag 4 – De groene weg

De route van vandaag gaat langs de ‘groene weg’. Dit is een oude treinrails die in de jaren 20 werd aangelegd. Vanwege de Spaanse burgeroorlog werd het nooit afgemaakt. Onderweg zie je ruïnes van stationsgebouwen die nooit gebruikt zijn. Je het een prachtig uitzicht op de Villuercas bergen om je heen. Dit gebied is tot UNESCO werelderfgoed benoemd vanwege de bijzondere natuur. Je overnacht vandaag in een guesthouse in een klein dorpje.

Dag 5 – De bergen in

Na het ontbijt stap je op je paard voor het volgende deel van de trektocht. Je rijdt door de wijngaarden van Canamero. Dit gebied staat bekend om de goede wijnen en kwaliteit van de olijfboomgaarden. Het landschap wordt heuvelachtiger want je gaat de bergen in, je ziet ravijnen gevormd door de Ruecas rivier. Je rijdt nog steeds langs de groene weg. Je overnacht in een guesthouse.

Dag 6 – Guadalupe

Vandaag maak je een korte rit. Je rijdt ‘s ochtends naar Guadalupe. De route gaat via de Canada Real, een oude herdersweg. Je rijdt nog steeds in de Villuercas bergen en met een beetje geluk kun je onderweg aasgieren of adelaren zien. Na de lunch neem je afscheid van je paard. Daarna word je naar het hotel in Guadalupe gebracht. De stad werd rond het klooster gebouwd. Je bezoekt het bijzondere klooster uit 1337. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de vallei!

Dag 7 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt word je teruggebracht naar het vliegveld voor de reis naar huis. Hopelijk heb je veel mooi herinneringen aan deze geweldige vakantie.

* dit is een voorbeeldprogramma, het daadwerkelijke programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens je paardrijvakantie rijdt, zijn Andalusiërs en kruisingen van Spaanse paarden met Arabieren. De paarden zijn op de stal geboren, goed getraind en betrouwbaar. Er wordt gereden met Engelse zadels. Je krijgt een siliconen ‘seat saver’ op je zadel voor meer comfort. Iedere ruiter krijgt zadeltassen voor water en kleine spulletjes. Het zadel moet niet alleen comfortabel zijn voor de ruiter maar ook voor het paard, er worden daarom materialen van hoge kwaliteit gebruikt. De trektochten worden begeleidt door Emilio. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als gids en doet er alles aan om het juiste paard voor je te vinden! Het tempo is afhankelijk van het terrein, in de bergen wordt vooral gestapt maar je gaat iedere dag draven en galopperen op vlakkere stukken.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in verschillende accommodaties zoals sfeervolle guesthouses in de kleinere dorpen en 4-sterren hotels in gezellige steden. Je deelt een kamer en badkamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Als je liever een eigen kamer wilt dan geldt een toeslag. Alle accommodaties hebben wifi. Het team brengt je bagage met de auto naar de lunchplekken en het hotel. Er worden heerlijke maaltijden bereidt met verse, lokale ingrediënten. De lunch is een picknick tijdens de rit en je stopt onderweg ook voor tapas pauzes! Je dineert rond 21u in het hotel. Je kunt kiezen tussen verschillende Spaanse gerechten. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen en allergieën.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg

Transferpunt: vliegveld Madrid

Let op: er zijn vaste tijden voor de transfer. Je wordt om 15u opgehaald (boek een vlucht die voor 14u land) en je komt om 12u weer op het vliegveld terug (boek een vlucht die na 14u vertrekt).

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Op dag 3 moet je een stukje naast je paard lopen op een steile afdaling (ongeveer 20 minuten).

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters

Let op: bij minder dan 4 ruiters kan de trektocht doorgaan met een ‘kleine groep’ toeslag.

Leeftijd: kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom als ze voldoende rijervaring hebben.

Leuk: de paarden leven samen in een kudde in een bosgebied van 500 hectare groot!

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.