fbpx

Je bekijkt de reis:Patagonië Trail Chili

Boek direct

Wat ga je doen

Dit is een paardrijvakantie waar je als gevorderde ruiter nog jaren over na zult praten. Dit avontuur brengt je naar Patagonië, één van de laatste wildernissen ter wereld. Je rijdt door prachtige nationale parken, over de uitgestrekte pampas, door groene valleien en langs gletsjers. Dit staat niet voor niets bekend als één van de mooiste reizen ter wereld. Aan het eind van je ruitervakantie maak je een boottocht langs de fjorden. Misschien zie je zelfs walvissen of dolfijnen zwemmen.

Je maakt kennis met de lokale gaucho’s en hun bijzondere tradities. Te paard trekken ze rond met hun kuddes. ‘s Avonds rond het kampvuur delen ze graag hun verhalen met je. In de dorpjes rijden mensen op hun muilezel naar de winkel. Je waant jezelf een gaucho, rondtrekkend door deze wildernis met alleen je paard als gezelschap. Je overnacht op traditionele estancia’s en gaat een paar dagen kamperen.

Inbegrepen: transfer van en naar het vliegveld, accommodatie, maaltijden vanaf het diner op de aankomstdag t/m ontbijt op de laatste dag, toegang tot de nationale parken.
Niet inbegrepen: vluchten, fooien, diner op dag 7, drankjes in de hotels.
Nieuw

Patagonië Trail Chili

  • Nationale Parken
  • Nauwelijks toeristen
  • Boottocht maken
  • Gaucho cultuur
Vanaf:
€ 4560,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

We raden je aan om een vlucht te boeken die vroeg in Punta Arenas aankomt, zodat je de dag optimaal kunt benutten. Vanuit het vliegtuig krijg je al een indruk van het bijzondere landschap, je vliegt over de Andes en de ijsvelden van Patagonië. Na aankomst in Punta Arenas wordt je opgehaald en naar de estancia gebracht. Het is een flinke rit, je bent zo’n 5 uur onderweg, maar onderweg geniet je van de prachtige natuur. Op de estancia maak je kennis met de rest van de groep en is het tijd voor het diner.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Na een korte introductie stap je op voor de eerste rit. Je rijdt over de steppe, een uitgestrekte vlakte met weinig begroeiing. Na zo’n 3 uur rijden kom je bij een waterval, waar je stopt voor de lunch. Daarna rijd je via een andere route terug naar de estancia waar je met een drankje rond het hardvuur kunt napraten. Er staat vanavond een traditionele Patagonische barbecue op het menu.

Dag 3 – Kamperen bij de rivier

Je stapt vandaag al vroeg op je paard voor een rit naar het Torres del Paine Nationale park. Natuurlijk stop je bij het beroemde Sarmiento Lake, een enorm fotogenieke locatie. In de verte zie je de besneeuwde bergtoppen. Je stopt voor de lunch aan de oevers van het meer waar je de bijzondere rotsformaties bewonderd. ‘s Middags rijd je verder door de bossen en langs kleine meren naar de Serrano rivier. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de enorme bergketen. Je kampeert de komende twee nachten aan de oevers van de Serrano rivier.

Dag 4 – Het Grijze meer

Na een flink ontbijt start je de dag met een rit naar het ‘Grijze meer’. Hier is een prachtig uitzichtpunt over het meer, de vallei en de omringende bergen. Om er te komen steek je een uitgestrekte vlakte over waar je heerlijk kunt galopperen. Je volgt de rivier naar het bijzondere turquoise kleurige Pehoe meer. Vervolgens rijd je over smalle paadjes verder naar het Grijze meer waar regelmatig ijsbergen indrijven. Het ijs is afgebroken van één van de gletsjers. Je luncht aan de oevers van het meer. Na de lunch rijd je over de pampa terug naar het kamp, waar je weer flink kunt galopperen.

Dag 5 – Nieuwe paarden

Vandaag rijd je naar het simpele kamp aan de oevers van een meer. Hier slaap je in een kleine tent op een matje. In het kamp is geen stromend water aanwezig. Een beetje primitief dus maar je voelt je wel heel dicht bij de natuur! Maar eerst ga je naar een traditionele boerderij, waar je een nieuw paard krijgt voor dit deel van de tocht. Je rijdt naar een bijzondere vallei, steekt rivieren over en doorkruist moerasachtige gebieden. Onderweg kijk je uit over de bergen en ijsvelden.

Dag 6 – Gletsjers

Na een flink ontbijt is het tijd voor het volgende deel van de tocht. Je rijdt naar het Bernardo O’Higgins nationale park. De route gaat door bossen en langs de rivier. Je overnacht vandaag ik een guesthouse met uitzicht op de Serrano gletsjer. Helaas was dit de laatste rijdag en neem je afscheid van je paard.

Dag 7 – Dolfijnen spotten

Je begint de dag met een wandeling richting de Serrano gletsjer. Je steekt de rivier over en gaat verder naar de voet van de Balmaceda berg. Je stapt in de boot voor de vaartocht naar Puerto Natales. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de bergen en gletsjer. Misschien zie je zelfs walvissen of dolfijnen zwemmen, een erg bijzondere ervaring. Je stopt onderweg op een estancia voor een traditionele Patagonische barbecue.

Dag 8 – Afscheid

Helaas is je paardrijvakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je teruggebracht naar het vliegveld in Punta Arenas voor de reis naar huis. Zorg dat je een vlucht boekt die na 13u vertrekt ivm de transfer.

* dit is een voorbeeldprogramma dat altijd aangepast kan worden afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

De paarden die je tijdens de trektocht zult rijden zijn een mix van Criollo’s en andere lokale rassen. Ze stammen af van wilde paarden, het zijn dan ook sterke dieren die gewend zijn aan het lastige terrein. De paarden zijn niet van het bedrijf maar van lokale gaucho’s. Hiermee probeert het bedrijf de gaucho cultuur te steunen en te behouden. Ze werken al jarenlang samen met de gaucho’s en kennen de kuddes goed. Het zijn betrouwbare paarden die gewend zijn aan lange ritten en er wordt veel aandacht besteed aan het vinden van het juiste paard voor iedere ruiter. Je rijdt in Patagonië, een indrukwekkend gebied dat gevormd is door gletsjers. Er wordt gereden met traditionele zadels en hoofdstellen. De zadels zijn comfortabel, ze zijn gemaakt voor gaucho’s die hele dagen in het zadel doorbrengen.

Accommodatie

De eerste twee nachten verblijf je op een afgelegen ranch aan de rand van het Torres del Paine Nationaal Park. Daarna ga je twee nachten kamperen op de oever van de Serrano rivier. Het kamp heeft wc’s, stromend water en elektriciteit. Je overnacht één keer in een simpele tent op een matje. Er is geen stromend water in dit kamp. De laatste twee nachten slaap je in een guesthouse en hotel in comfortabele kamers met eigen badkamer. Het is mogelijk om een éénpersoonskamer en tent aan te vragen, er geldt dan wel een toeslag. Na de rit krijg je altijd een cocktail. De traditionele diners worden door de kok bereidt. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, fruit, yoghurt, muesli en kaas. De lunch wordt in de zadeltassen meegenomen. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met allergieën.

Praktische informatie

Transferpunt: vliegveld Punta Arenas

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 12 ruiters

Leeftijd: kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom, mits er een volwassene bij is en ze voldoende rijervaring hebben.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet een goede conditie hebben om de lange dagen in het zadel vol te kunnen houden.

Bagage: neem liever een stevige tas mee dan een harde koffer ivm het vervoer van de bagage.

Let op: boek geen vlucht die voor 13u vertrekt ivm de transfer.

Let op: je rijdt in een afgelegen gebied en zult niet overal bereik hebben met je telefoon.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.