fbpx

Je bekijkt de reis:Expeditie Lesotho

Boek direct

Wat ga je doen

Een unieke paardrijvakantie in het ‘koninkrijk in de hemel’ van Afrika. In Lesotho is het 300 dagen per jaar zonnig, ideaal voor een ruiterreis. Je maakt een avontuurlijke reis door het ruige landschap. Onderweg kom je nauwelijks toeristen tegen. In de dorpjes maak je kennis met de lokale bevolking van dit UNESCO werelderfgoed gebied. Je verblijft in simpele accommodaties, soms met weinig faciliteiten. Het hoogtepunt van deze vakantie is het prachtige uitzicht onderweg. Je rijdt door de bergen met alleen vogels en antilopes als gezelschap. De natuur is hier prachtig! Een onvergetelijke vakantie voor liefhebbers van rust en ruimte.

Inbegrepen: accommodatie, alle maaltijden en drankjes tijdens de trektocht (incl. bier en wijn bij het diner).
Niet inbegrepen: internationale vlucht, transfer, andere alcoholische dranken (zelf meenemen), fooien.

Expeditie Lesotho

  • Kamperen met je paard
  • Bijzondere cultuur
  • UNESCO werelderfgoed
  • Ongerepte natuur
Vanaf:
€ 2830,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Braai

Na aankomst op het vliegveld word je om 10 uur opgehaald voor de transfer naar de lodge. Mocht je al in Durban zijn, dan is het ook mogelijk om bij je hotel opgehaald te worden als dit op de route ligt. Na een autorit van zo’n 3 uur wordt je welkom geheten met een drankje en kun je bijkomen van de reis. Je maakt kennis met je paard voor de week en gaat op een korte buitenrit zodat je kunt wennen aan je paard. ‘s Avonds staat er een traditionele ‘braai’ gepland.

Dag 2 – De grens over

Na een heerlijk ontbijt wordt je naar het startpunt van de trektocht gebracht. Hier staan de paarden al te wachten. Je klimt in het zadel voor het eerste deel van de tocht. Je rijdt de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho over naar Sehlabatebe nationaal park waar je begint aan de klim naar de Thamatu bergpas. Soms zul je een stukje naast je paard moeten lopen want het is hier nogal steil, maar het prachtige uitzicht op de bergtop is het meer dan waard! Na de lunch rijd je verder Lesotho in. Je komt door een vallei waar het tempo wat opgevoerd wordt. Behalve een enkele herder kom je niemand tegen op weg naar het dorpje waar je de komende twee nachten verblijft.

Dag 3 – Galopperen in de bergen

De route van vandaag brengt je naar enkele van de mooiste plekken op deze trektocht. Je rijdt terug naar de vallei waar je gister doorheen gekomen bent. Vervolgens rijd je verder naar een ravijn en langs de rivier. Als je wilt kun je hier een verfrissende duik nemen! Je bezoekt een aantal grotten waar eeuwenoude rotstekeningen gevonden zijn. ‘s Middags gaat de tocht verder naar een bergplateau, ook hier zul je weer stukjes naast je paard moeten lopen. Eenmaal op het bergplateau aangekomen is het tijd voor een flinke galop. Je komt langs een groot bergmeer waar veel bijzondere vogels voorkomen. In de kleine dorpjes maak je kennis met de traditionele levensstijl van deze regio en kun je natuurlijk het zelf gebrouwen bier proeven!

Dag 4 – Hoog(s)tepunt

Vandaag rijdt je naar het hoogste punt van de trektocht, maar liefst 3000 meter boven zeeniveau. Je rijdt in ‘Monument Park’, een gebied dat bekend staat om de bijzondere rotsformaties. Je stopt voor de lunch bij een waterval, waar je ook kunt zwemmen. Je geniet van de prachtige natuur, misschien kom je zelfs antilopes tegen onderweg. Daarna gaat de route verder door bergen en valleien naar de lodge waar je vandaag en morgen logeert.

Dag 5 – Sehlabatebe

Je doet het rustig aan vandaag tijdens de rit. Er is voldoende tijd om kennis te maken met de bewoners van het dorpje ‘Sehlabatebe’ en een bezoekje te brengen aan de lokale ‘supermarkt’. Hier vind je alles dat je nodig hebt voor het leven in deze regio. Je rijdt vooral door valleien en over uitgestrekte velden: perfect voor een flinke galop! Voor je terugkeert naar de lodge stop je bij een lokale ‘shebeen’ voor een drankje.

Dag 6 – Thuli bergpas

Wederom staan er prachtige uitzichten op je te wachten op de rit van vandaag. De dag begint met een vlak stuk waar je lekker kunt galopperen. Daarna kom je uit bij de Thuli bergpas. Het terrein is erg rotsachtig en steil dus je zult stukken naast je paard moeten lopen. Je hebt het gevoel of je op de top van de wereld loopt, zo ver kun je vanaf hier kijken! Hier steek je de grens weer over en ben je terug in Zuid-Afrika. In de namiddag kom je bij het hotel aan, waar je kunt bijkomen van een heerlijke rit.

Dag 7 – Heen en weer

Vandaag ga je even ‘heen en weer’ van Lesotho naar Zuid-Afrika. Tijdens de rit steek je de Thuli bergpas weer over samen met de eigenaar van het hotel. Hij weet enorm veel van de lokale cultuur en geschiedenis en verteld je hier graag over. Hij neemt je mee op een tocht door de omringende velden. Daarna keer je terug naar het hotel in Zuid-Afrika voor een heerlijk diner. Als je nog energie over hebt kun je te voet de bergen verkennen.

Dag 8 – De laatste rit

De laatste rijdag is ook de langste rijdag van deze paardrijvakantie. Je wordt eerst een stuk met de vrachtwagen gebracht. Vervolgens rijd je door een prachtig bos naar de voet van de bergen. Daarna rijdt je de bergen in. Je volgt de grens van Lesotho met prachtige uitzichten aan alle kanten! Uiteindelijk kom je bij een bergpas waar je afdaalt naar het eindpunt van de trektocht. Je neemt afscheid van je paard en wordt teruggebracht naar de lodge waar het tijd is voor een heerlijke maaltijd!

Dag 9 – Afscheid

Helaas is je ruitervakantie alweer voorbij. Na het ontbijt wordt je naar het vliegveld gebracht voor de reis naar huis, of misschien ga je nog verder rondreizen in Afrika. Hopelijk kom je met veel mooie herinneringen thuis!

* dit is een voorbeeldprogramma, het programma kan altijd aangepast worden aan het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

De paarden

Tijdens je ruitervakantie rijd je op ‘Basuto’ pony’s en kruisingen van dit ras. Dit zijn de lokale paarden van Lesotho. Het ras is ontstaan uit het ‘Kaapse Paard’ van Zuid Afrika toen deze werden gekruist met Berber Arabieren. Door het ruige terrein en het klimaat in Lesotho zijn het erg sterke paardjes geworden. Voor de lokale bevolking zijn de paarden erg belangrijk omdat het in veel gebieden de enige manier van transport is. Omdat je in de bergen rijdt, zal er veel gestapt worden. Op vlakke stukken ga je draven en galopperen. Soms zul je een stuk naast je paard moeten lopen. Daarnaast breng je soms acht uur in het zadel door, je moet dus fit zijn voor deze paardenreis. De paarden zijn gemiddeld 1.45m groot. Je rijdt met Zuid-Afrikaanse trailzadels die comfortabel zijn voor lange afstanden. De paarden worden in Engelse stijl aan een losse teugel gereden.

Accommodatie

Het start- en eindpunt van deze reis is een lodge aan de voet van de Drakensbergen. Hier overnacht je in een ‘rondavel’, een ronde hut met een comfortabele bedden en badkamer. Tijdens de trektocht verblijf je op drie verschillende accommodaties. Bij twee van de lodges verblijf je in slaapzalen met stapelbedden en een gedeelde badkamer. Er is geen elektriciteit op de lodges en één van de accommodaties heeft geen douches. Een beetje basic dus, maar wel erg avontuurlijk! Tot slot overnacht je in een kleinschalig hotel op een prachtige plek middenin de bergen. Hier krijg je een rieten hut toegewezen, er is een zwembad en een restaurant met bar. Er zijn geen éénpersoonskamers beschikbaar op deze vakantie. Er worden heerlijke lokale en internationale maaltijden bereidt en vegetariërs zijn welkom.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg (maximaal 100 kg in overleg)

Leeftijd: kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom, mits ze voldoende rijervaring hebben.

Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 8 ruiters

Transferpunt: vliegveld Durban

Let op: boek een vlucht die voor 10 uur ‘s ochtends aankomt en een terugvlucht die na 15 uur vertrekt in verband met de transfer.

Rijervaring: deze reis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters.

Bagage: vanwege het transport van de spullen kun je één stuk bagage meenemen tijdens de trektocht. Eventuele andere spullen kunnen op de boerderij bewaard worden.

Let op: een veiligheidscap is verplicht.

Bijzonder: het paard is nog steeds het meest gebruikte vervoersmiddel in Lesotho. Er is geen elektriciteit en men leeft er nog steeds op dezelfde manier als 1000 jaar geleden, zonder moderne invloeden. Tijdens deze vakantie ben je onderdeel van deze gastvrije cultuur.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.