fbpx

Je bekijkt de reis:Krka Trektocht Kroatië

Boek direct

Wat ga je doen

De Krka trektocht is perfect voor ervaren ruiters! Je rijdt door de wildernis van Kroatië, door kleine dorpjes en groene velden met de Dinara en Svilaja bergen om je heen. Onderweg geniet je van het prachtige uitzicht in de valleien en langs de rivier. Tijdens de lunch kun je afkoelen in de beekjes. Je rijdt in het Krka nationale park met prachtige watervallen en bijzondere meren. In het park groeien meer dan 860 verschillende soorten planten. De paarden zijn enthousiast en voorwaarts en er zijn mogelijkheden onderweg om lange stukken te galopperen.
Nieuw!

Krka Trektocht Kroatië

  • Bijzondere natuur
  • Authentieke cultuur
  • Voorwaartse paarden
  • Zwemmen met je paard
Inbegrepen: accommodatie in gedeelde kamer, alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8, drankjes tijdens de maaltijden, paardrijden volgens programma, Engelstalige gids, vervoer van bagage.
Niet inbegrepen: Vluchten, vliegveld transfer, toegang tot het Krka nationale park, optionele boottocht, extra drankjes, fooien.
Vanaf:
€ 1450,-
Stel je reis samen Stel een vraag

Het programma

Dag 1 – Het is zover!

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald en naar de ranch gebracht. Als er tijd is kun je het sfeervolle dorpje Sinj bezoeken. Hier werd in 1715 een belangrijke veldslag gewonnen door de bewoners van het dorp. De dorpelingen verdreven het Turkse leger dat het plaatsje bezet had. Ieder jaar wordt een traditioneel spel gespeeld om de overwinning te vieren. De veldslag wordt dan nagespeeld met paarden. Op de ranch maak je kennis met de andere ruiters en het team tijdens het diner, met een wijntje uit de wijngaard van de gids.

Dag 2 – De eerste rit

Na het ontbijt maak je kennis met je paard voor de week. Je stapt in het zadel voor de eerste rit. Je begint rustig zodat je kunt wennen aan je paard. Na een flinke galop door de velden ga je naar de rivier waar je een verkoelende duik kunt nemen. Daarna ga je terug naar de ranch voor de lunch. Je zit ongeveer vier uur in het zadel. ’s Middags heb je vrij en kun je lekker ontspannen.

Dag 3 – Romeinse wegen

Er staat weer een prachtige rit gepland. Je rijdt door de velden naar de Cetina rivier. Het pad langs de rivier is perfect voor een lange galop! Onderweg stop je voor een heerlijke lunch. Daarna gaat de rit verder door de heuvels naar het Bitelic plateau. Je rijdt over een oude Romeinse weg met een prachtig uitzicht over de Dinara en Svilaja bergen om je heen. Je komt door een oud dorpje en gaat naar het meer van Peruca. De paarden blijven bij het meer en je wordt teruggebracht naar de ranch voor het diner. Je bent ongeveer zes uur aan het paardrijden.

Dag 4 – Zwemmen in de rivier

Je wordt teruggebracht naar het meer waar de paarden staan te wachten. Je zadelt je paard en rijdt naar de rivier, langs de oever van het meer. Na een stuk draven en galopperen kun je een verfrissende duik nemen in de rivier en is het tijd voor de lunch. ’s Middags steek je de rivier over en ga je een stuk galopperen door de open velden. Je rijdt door een klein dorpje waar je meer leert over de geschiedenis van het gebied. Je slaapt vannacht bij een lokale familie. Je zit ongeveer zes uur in het zadel.

Dag 5 – Bergen en wijngaarden

Vandaag rijd je door twee dorpjes verder de bergen in. Je klimt langzaam verder omhoog. Op de top heb je een prachtig uitzicht over het fantastische landschap van rivieren, velden en heuvels. Na een korte pauze daal je weer af naar de voet van de berg voor de lunch. Na de lunch gaat het tempo wat omhoog en kun je stukken draven en galopperen door de wijngaarden rondom het dorpje Drnis. Nadat je je paard afgezadeld hebt, loop je naar het hotel in het centrum van Drnis waar je vannacht logeert. Je gaat eten in een traditioneel Kroatisch restaurant in het dorp, waar je de lokale wijn kunt proberen. De rit van vandaag is ongeveer zes uur.

Dag 6 – Visovac eiland

De rit van vandaag brengt je naar de rand van het Krka nationale park. Je rijdt naar het dorpje Bristane waar je luncht bij een lokale familie. De rit van vandaag is ongeveer drie uur. De paarden blijven hier en je gaat met de boot naar het eiland Visovac, één van de belangrijkste natuurlijke monumenten in Kroatië. Hier staat sinds 1445 een Franciscaans klooster en een kerk. Het eilandje ligt middenin het prachtige Visovac meer. Je gaat verder naar ‘Roski slap’. Je kunt de prachtige watervallen bewonderen en zwemmen in de rivier. Daarna ga je terug naar Bristane waar je vannacht logeert.

Dag 7 – Watervallen

Vanochtend draaf en galoppeer je naar de Cikola rivier. Je rijdt door het Cikola ravijn, één van de mooiste plekken in het Krka nationale park. Onderweg zie je het VIsovac meer, met de prachtige kliffen eromheen. Je rijdt het ravijn uit en stopt voor een lekkere lunch met een verfrissend koud drankje. Na de lunch gaat de rit verder door sfeervolle dorpjes naar de ingang van het Krka nationale park. Hier zadel je je paard af. Met de auto ga je naar ‘Skradinski Buk’, de beroemde watervallen van het Krka nationale park. Dit is één van de bekendste plekken van Kroatië. Je kunt zwemmen bij de watervallen of wandelen over de paden en bruggen. Een andere interessante plek is de watermolens waar graan werd gemalen, dekens werden geweven en eten werd klaargemaakt.

Dag 8 – Afscheid

Na het ontbijt is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen en wordt je teruggebracht naar het vliegveld.

* Dit is een voorbeeld programma, het daadwerkelijke programma is afhankelijk van het weer en andere omstandigheden.

De paarden

Op deze stal zijn paarden van verschillende rassen zoals Arabieren, Kroatische warmbloeden en Bosnische paarden. Ze hebben volbloeden maar ook stevigere paarden, kruisingen van verschillende rassen en een paar pony’s. De paarden zijn voorwaarts en fijn te rijden. Ze hebben een behoorlijk uithoudingsvermogen!

Je gids Bosko is een ervaren paardenman. Een deel van de paarden heeft hij opgevangen en opnieuw getraind voor de trails. Je rijdt met speciale trail zadels of Engelse zadels gemaakt van leer of synthetisch materiaal. Het is niet het nieuwste materiaal maar past de paarden goed.

Accommodatie

Tijdens deze ruiterreis verblijf je in het huis op de ranch en bij lokale families tijdens de trektocht. Het zijn simpele maar nette kamers. Je deelt een kamer met een medereiziger. De kamers op de ranch hebben een badkamer en-suite maar tijdens de trektocht deel je de badkamer met de rest van de groep.

Er worden traditionele maaltijden bereid met ingrediënten uit de regio. Voorbeelden van lokale gerechten zijn lam, forel en rundvlees in zoetzure saus met gnocchi. Vegetariërs zijn welkom en er kan rekening gehouden worden met speciale dieetwensen.

Praktische informatie

Gewichtslimiet: 90 kg (er kunnen ook één of twee ruiters van maximaal 100 kg mee, overleg met ons over de mogelijkheden).

Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 ruiters.

Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Transferpunt: vliegveld Split.

Let op: het is ook mogelijk om een transfer te boeken vanaf het busstation van Split of vanuit het centrum van Split.

Niveau: deze ruiterreis is geschikt voor gevorderde en vergevorderde ruiters. Je moet alle gangen goed beheersen in open terrein op een enthousiast paard en lange stukken draf en galop vol kunnen houden.

Soms moet je een stukje naast je paard lopen als het terrein erg rotsachtig is.

Leuk: in de zomer maanden kun je bij warm weer zwemmen met je paard.

Wat is jouw droomreis?

Er zijn veel verschillende paardrijvakanties, kijk snel welke het beste bij jou past!

Ontdek onze bestemmingen
Gratis Inspiratie MagazineVol tips voor je paardrijvakantie!

Download je gratis magazine vol met tips en inspiratie voor je volgende paardrijvakantie! Met o.a. onze top 5 bestemmingen en fotografie tips.

Centaur Trails
Menu
KD: In '09, after many years involving looking, expecting, lusting and replica watches also drooling, I chose to help remedy personally to a enjoy My partner and i deemed my personal grail : the actual blancpain fifty fathoms duplicate evaluate.